Na horrorbeelden in media: Georgina Verbaan boos op vleeseters

Georgina Verbaan heeft een totaal onbegrip voor mensen die na het zien van horrorbeelden uit slachthuizen gewoon doorgaan met het eten van varkensvlees. “Ik begrijp dat niet”, zegt ze.

Georgina Verbaan © NPO

Er is momenteel veel ophef over de megaslachterij Gosschalk in Epe, waar varkens zijn mishandeld door het personeel. Het blijkt uit undercoverbeelden die zijn verspreid door Varkens in Nood. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil het slachthuis, waar twintig procent van de McDonald’s-burgertjes vandaan komen, sluiten.

Georgina boos

Georgina Verbaan kan het niet aan om de beelden te zien, maar heeft wel het geluid gehoord. “Ik heb net het gillende varken dat gemarteld wordt in dat slachthuis gehoord. Ik begrijp niet waarom je varkens blijft eten. Ik hoop dat je dat varken hoort schreeuwen iedere keer als je een hap neemt.”

Topjournaliste Antoinnette Scheulderman, de liefdespartner van Gijp-miljonair Michel van Egmond, is het daarmee eens. “Ik at ook graag varken maar ben gestopt na het zien én horen van de beelden uit het slachthuis, die werden gemaakt door destijds Nieuwsuur en nu RTL Nieuws.”

‘Het is gewoon aso’

Het is een verschrikking, vindt Antoinnette. “Hoe die intelligente dieren ook nog met sadisme te maken krijgen voordat ze worden afgemaakt. Begrijp écht niet dat je daarna nog met smaak een bordje pata negra kunt eten.”

Het is gewoon egoïsme van de mens, stelt ze. “Het leven hoeft niet alleen maar om jouw genot te draaien, zeker niet als dat horror betekent voor andere wezens die die horror ook bewust voelen. Mensen willen niet horen hoe aso het is dat ze gewoon doorgaan met varkens eten terwijl ze echt wel weten dat het gewoon niet meer kan…”

Erik Mouthaan kritisch

Antoinnette eet nog wel ander vlees en kip. “Maar alleen van een scharrelslager die kan verantwoorden waar het vandaan komt, en hoe de dieren hebben geleefd. Of bij een restaurant waar ik weet dat ze ‘goed’ vlees inkopen.”

Ook RTL Nieuws-journalist Erik Mouthaan is kritisch. “Ons land is kampioen bio industrie. Dit hoort bij vlees eten. Niemand kan nog echt verrast zijn.”

Tweet

Veel mensen maken zich op Twitter boos om de misstanden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Overweegt u na de beelden om vegetarisch te worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen