Eva Jinek onder vergrootglas: ‘Ook afspraken met Sigrid Kaag?’

Eva Jinek wordt het onderwerp van een onderzoek door De Telegraaf. De krant wil weten of zij, net als de VPRO, vergaande afspraken heeft gemaakt met de in opspraak geraakte D66-leider Sigrid Kaag.

Eva Jinek en Sigrid Kaag © RTL

De VPRO ligt momenteel behoorlijk onder vuur, omdat D66 tóch invloed blijkt te hebben gehad op de documentaire over Sigrid Kaag die in januari werd uitgezonden op NPO 2. De tv-makers onderzochten zelfs of het mogelijk was om met special effects een gordel in de film te monteren, zodat de geen gordel dragende Sigrid zou worden gespaard.

Onderzoek naar Jinek

Rob Goossens, tv-journalist van zowel De Telegraaf als RTL Boulevard, wijst erop dat dit allemaal door een zogeheten Wob-verzoek boven water is gekomen. Met zo’n verzoek kan iedereen bij de overheid bepaalde informatie opvragen. En dat wil Rob nu ook gaan gebruiken om eventuele afspraken tussen Kaag en Eva Jinek boven water te krijgen.

Eva onderbrak vorig jaar haar zomervakantie voor een uitgebreid interview met Sigrid, omdat ze zich toen kandidaat stelde voor het partijleiderschap van D66. “Nu wil ik ook weten hoe die video met Eva Jinek tot stand is gekomen”, zegt Rob bij Telegraaf TV. “Ik ga er alles aan doen om die correspondentie ook naar buiten te krijgen.”

Gek moment

Het was in elk geval een verdacht vraaggesprek, vindt Rob. “Het was een gek moment en daar hebben we ons hier in de studio ook over verbaasd. Eva Jinek is vorig jaar bij RTL op een gegeven moment met zomerstop gegaan en heeft de hele zomer geen vinger uitgestoken, tot het moment dat Sigrid Kaag zich kandidaat stelde als partijleider van D66.”

Toen onderbrak Eva dus haar vakantie. “Het was een totaal kritiekloos interview en helemaal niet wat we gewend zijn van Eva Jinek. Ik dacht toen: misschien was het een off day, maar als deze documentaire zo tot stand is gekomen, dan wil ik in elk geval zeker weten dat Eva Jinek zich niet ook per ongeluk of misschien wel bewust heeft laten lenen voor D66-propaganda.”

Eva’s vriend

Rob onthulde eerder al dat Eva’s liefdespartner Dexter van der Voorn heeft meegewerkt aan de VPRO-documentaire over Sigrid Kaag. “Herinneren jullie je het interview afgelopen zomer van Eva Jinek met Sigrid Kaag? Jinek onderbrak er speciaal haar vakantie voor. Nu zie ik in de aftiteling dat Jineks partner Dexter van der Voorn productieleider van ‘Sigrid Kaag: Van Beiroet tot Binnenhof’ was”, twitterde hij in januari.

Het is daarmee wel heel duidelijk dat Jinek en haar partner de D66-vrouw een bijzonder warm hart toedragen, gaf Rob aan. “Ze zijn daar in huize-Van der Voorn blijkbaar erg geïnteresseerd in premier Kaag!”

Update

Update donderdag 1 juli om 7.10 uur: Eva Jinek niet betaald voor interview met Sigrid Kaag: ‘Zeker niet!’

Fragment

Een fragment uit het interview van toen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat D66 ook het interview van Eva Jinek met Sigrid Kaag heeft geregisseerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen