Angela de Jong hekelt Guido den Aantrekker: ‘Knuffelt Hazes dood’

Angela de Jong haalt keihard uit naar Guido den Aantrekker. De meedogenloze opiniediva van het AD vindt dat de hoofdredacteur van Story veel te veel op schoot zit bij de impopulaire André Hazes jr.

Angela de Jong en Guido den Aantrekker © NPO, SBS

Guido den Aantrekker heeft over veel BN’ers een pittige mening, maar niet over zijn goede vriend André Hazes jr. Sterker nog: hij wordt door Wilfred Genee ‘de voorzitter van de Hazes-fanclub’ genoemd. Samen met Albert Verlinde deed hij vorige week in Shownieuws zijn beklag over de Hazes-nijd onder hun eigen kijkers.

Doodknuffelen

Ongelooflijk, vindt Angela de Jong. “Die showrubrieken knuffelen die BN’ers dood. Ik vraag me wel eens af of ze zich realiseren dat ze er voor de kijkers zijn in plaats van voor de BN’ers. Die twee mannen hebben zich van de week ook zitten verbazen dat er zoveel haat was richting André Hazes”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Albert en Guido hebben volgens Angela gewoon oogkleppen op. Óf ze hebben zelf óók geen normen en waarden, sneert ze. “Dan denk ik: steek je grote teen even uit die televisiestudio in de maatschappij en je weet precies wat er aan de hand is. Of neem even je eigen normen-en-waarden-pakket onder de loep.”

Hazes-ergernis

Het is volgens Angela logisch dat het hele land zich ergert aan André. “Een artiest is mede door Instagram meer dan alleen zijn liedjes. Die is een compleet imago. Op het moment dat jij fan bent van iemand die zijn hele privéleven erbij haalt, dan kan het niet anders dan dat er een omslagpunt is als je het niet eens bent met zijn privékeuzes.”

Het hele land moest in december zien hoe André zijn ex Monique Westenberg bombastisch ten huwelijk vroeg. “En twee maanden later zegt hij iets heel anders. Dan heeft hij weer een nieuwe liefde gevonden. Je onderschat de kijker en de lezer chronisch, want die heeft wél bepaalde normen en waarden.”

Jubelende Guido

De massale ergernis over Hazes wordt niet gedeeld door zijn vrienden in de showbizz, zoals dus Guido. “Ze hebben bitter weinig oog voor de kijker die daar toch echt wel wat anders over denkt dan zij, die staan te jubelen en quotes ophalen bij Hazes”, aldus Angela.

Angela werd deze week keihard aangevallen door Rachel Hazes. De kettingrokende weduwe ging echter niet in op de inhoudelijke kritiek van Angela. Zwak, vond Luuk Ikink.

AD Mediapodcast

De AD Mediapodcast kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen