Luuk Ikink verbijsterd over kritiek op RTL Boulevard: ‘Dit is nogal pittig’

De blonde RTL Boulevard-ster Luuk Ikink is verbijsterd over de kritiek die er in de mediapodcast van het AD wordt geuit op zijn showrubriek. Hij vindt de verwijten die gemaakt worden ‘nogal pittig’.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

RTL Boulevard heeft de afgelopen weken net als Shownieuws veel bericht over de vermeende mishandeling van Jaimie Vaes door haar verloofde Lil’ Kleine. AD-mediajournalist Marcus den Blanken uit daar in een podcast van de krant felle kritiek op. Hij vindt dat de showrubrieken op een ‘schaamteloze’ wijze berichten over deze zaak.

Meewerken aan geweld

Marcus wijst erop dat de showrubrieken beelden uitzonden van de hereniging van Jaimie en Lil’ Kleine na de vermeende mishandeling. Ze werden gefotografeerd op een terras met Estelle Cruijff. “Dat vind ik wel gek. Dat je als rubrieken mee wil werken aan huiselijk geweld in principe. Dat je mee wil doen aan het toneelstukje vind ik best wel erg eigenlijk.”

Belachelijke kritiek, vindt Luuk Ikink. Hij confronteert de AD-journalist op Twitter. “Hey Mark! Ik heb weer met veel plezier naar jullie pod geluisterd. Alleen, wat ik niet zo goed begrijp is dit: zowel AD als RTL Boulevard en Shownieuws hebben over de Lil Kleine-zaak bericht. Een week lang. Zoals alle media overigens, tot aan het Jeugdjournaal aan toe.”

Pittige uitspraak

Eigenlijk doen alle media precies hetzelfde, zegt Luuk. “Alleen bij jullie is het kennelijk allemaal prima, maar bij ons zijn we volgens jou aan het ‘meehelpen met huiselijk geweld’… Ik vind dat nogal een pittige uitspraak. Wat maakt jullie verslaggeving dan zoveel beter dan die van RTLBLVD en Shownieuws?”

Marcus reageert daar als volgt op: “Ha Luuk, uiteraard beoordeel ik niet jullie verslaggeving ten opzichte van de onze. Waar het mij om ging is dat in dit geval mee werd gewerkt aan dat geënsceneerde ontmoetingsmoment. Al drukte ik me wel wat hard uit, ik bedoelde dat je hier mee meewerkt/podium biedt aan het pr-moment van Lil Kleine in een huiselijk geweldzaak. Dat stoorde me. Dat jullie mee zouden werken aan huiselijk geweld is lomp uitgesproken van mij. Goed dat je reageert.”

Rare redenatie

Luuk vindt het alsnog een rare redenatie. “Ja, maar dan ga je er vanuit dat het een geënsceneerd ontmoetingsmoment wás, terwijl ons team daar ter plaatse gewoon een tip kreeg waar die twee samen waren (net als twee fotografen, dat was het wel). Met die redenatie kan je nu nooit meer een foto van die twee samen publiceren. Terwijl ik me toch ook wel kan voorstellen dat een kiekje van hen samen op de Instagram van Lil Kleine ook in jullie foto-overzicht voorbij gaat komen.”

Marcus: “Tsja dat is precies waar die knoop bij mij zit. Ik vond het net te toevallig allemaal. Maar dit is mijn persoonlijke mening en de smaak die ik erbij had. Daar kunnen we best in verschillen, toch?”

Luuk: “Zeker weten! Gelukkig maar, anders werd het ook zo saai ;)”

Twitter

Het bewuste Twitter-draadje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de showmedia moeten ingaan op het verzoek van Lil' Kleine om hem met rust te laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen