Shownieuws schrikt van Hazes-nijd onder eigen kijkers: ‘Vreselijk’

Shownieuws-deskundigen Guido den Aantrekker en Albert Verlinde schrikken van de extreem negatieve reacties die André Hazes jr. losmaakt. “Ik vind dat echt verschrikkelijk. Het is bijna haat.”

Guido den Aantrekker en Albert Verlinde © Shownieuws

André Hazes jr. vindt het heerlijk om media-aandacht te krijgen, maar het land zit daar minder op te wachten. Gisteren dook de volkszanger met zijn héle nieuwe schoonfamilie voor de camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws om maar een beetje in the picture te blijven. Het wekte een stortvloed aan negatieve reacties op.

Hazes-nijd

De kijkers van RTL Boulevard en Shownieuws gingen op de socialskanalen van beide programma’s echt he-le-maal los op André. Ze maakten hem en zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen uit voor rotte vis. En daar zijn Shownieuws-gezichten Guido den Aantrekker en Albert Verlinde dus behoorlijk van geschrokken.

Albert gisteren in de vroege editie van de showrubriek: “Er zijn heel veel mensen heel negatief op internet, van: ‘Weer samen in de publiciteit!’ Waar komt dat vandaan? Waar komt die diepgevoelde emotie vandaan?”

‘Het is bijna haat!’

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker vindt het vreselijk. Hij is goed bevriend met André en was gisteren ook aanwezig bij zijn veelbesproken persmomentje. “Ik vind dat echt verschrikkelijk. Het is bijna haat. Ik heb ook wel eens reacties gezien die André krijgt. Ze zijn ook niet voor niets een tijdje beveiligd geweest.”

Waarom zijn de mensen zo negatief? “Het lijkt ook wel alsof mensen gewoon op de een of andere manier niet kunnen uitstaan dat hij nu gelukkig is met iemand anders en echt héél gelukkig, kan ik je vertellen. Nadat hij eerder toch verloofd is geweest met Monique. Sinds dat gebeurd is krijgt hij alleen maar negatieve reacties.”

Moeilijke relatie

Albert: “Zijn dat dan negatieve reacties naar hem of negatieve reacties naar haar?”

Guido: “Als je verliefd bent wil je niets liever dan bij diegene zijn. Als je dan uit een relatie komt die best heel moeilijk is geweest, heel veel mensen hebben niet alles geweten natuurlijk wat daar gebeurd is in huis… En hij is heel gelukkig nu met dat meisje.”

Hier doelt Guido op André’s vorige relatie met Monique Westenberg, de moeder van zijn kind.

Monique

Het stoort Guido ongelooflijk dat iedereen op de hand van Monique is, zei hij deze week al op Radio Veronica. “Daar wil ik wel wat over zeggen, want Monique wordt altijd als een soort Moeder Teresa afgeschilderd in de media, maar in zo’n relatie zijn er altijd twee personen hè? Voor hetzelfde geld is zij ontzettend lastig of moeilijk geweest. Ik zeg dat niet, maar het zou kunnen.”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Dat insinueer je nu wel een beetje.”

Radiohost Tim Klijn: “Ja, dat gevoel heb ik ook. Je bent wel een beetje op de hand van André, heb ik het gevoel.”

Guido: “Ja nee, ik ben gewoon voor waarheidsvinding.”

Gek op Hazes

Guido is gek op André. Hij heeft hem ook een column gegeven in Veronica Superguide. Hij staat deze week op de cover van het blad. “Ik was ook bij die fotoshoot in Hotel Des Indes in Den Haag, een prachtige locatie. Daar staat dan zo’n hele stoere gast met tatoeages in zijn onderbroek allerlei pakken te passen, dus bijna dat hele hotel was uitgelopen om te kijken.”

Het is gewoon een topper, vindt Guido. “Ik ken André echt al vanaf het moment dat hij in de luiers zat ongeveer en hij kan niet liegen, dus op alles wat je hem vraagt, geeft hij eerlijk antwoord.”

Tim Klijn cynisch: “Oh, daar denkt Monique heel anders over.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen