Duncan Laurence onthult waarom hij plots wegrende bij Songfestival

Duncan Laurence besloot in mei op het aller-, allerlaatste moment niet live op te treden tijdens het alternatieve Eurovisie Songfestival. Wat ging er mis? De zanger geeft vandaag duidelijkheid in Het Parool.

Duncan Laurence Foto: AvroTros

Pas twee maanden na het alternatieve Eurovisie Songfestival – er kon vanwege corona immers geen reguliere editie gehouden worden – werd duidelijk dat het optreden van Duncan Laurence dat daarin te zien was, níet live was. Dat was absoluut niet de bedoeling en bovendien hoogst ongebruikelijk voor het Songfestival.

Duncan ontkent paniekaanval

Volgens De Telegraaf kreeg hij vanwege faalangst een paniekaanval, maar dat ontkent Duncan Laurence nu in Het Parool. “Vlak voor het optreden kreeg ik minder goed nieuws. Wat dat was, houd ik voor mezelf, maar ik was heel blij dat de mogelijkheid er was een eerdere opname te gebruiken”, aldus de zanger.

Aangezien Duncan zelf geen duidelijkheid gaf, verschenen er uiteenlopende verhalen in de media. “Ja, toen verschenen er online dus berichten dat ik overspannen zou zijn. Je wilt dan het liefst zeggen: ‘Hallo, dat is helemaal niet zo.’ Maar dat had ik dus niet meer helemaal in de hand.”

‘Niemand merkte het’

Zelf vindt Duncan het niet zo’n ramp dat hij zijn live-optreden op het allerlaatste moment annuleerde. “Gelukkig ging die laatste repetitie hartstikke goed. Volgens mij heeft niemand het toen gemerkt.”

Het is de bedoeling dat hij volgend jaar, als het Eurovisie Songfestival Rotterdam in de herkansing gaat, alsnog optreedt. “Ik verheug me op volgend jaar, op Rotterdam, op het gevoel van thuiskomen op het festival. Ik hoop dat ik in Ahoy behalve Arcade ook iets nieuws kan laten horen”, besluit hij in Het Parool.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen