Twee dagen voor Songfestival-finale: Duncan Laurence heeft corona

Een ongelooflijke domper voor Duncan Laurence. Twee dagen voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival, waar hij zijn nieuwe single zou zingen, blijkt hij positief getest op het coronavirus.

Duncan Laurence © NPO

Duncan Laurence heeft het Songfestival naar Nederland gehaald en verdiende het dus als geen ander om tijdens de grote finale zijn nieuwe single te pluggen, maar het feest gaat niet door. Aangezien hij zeven dagen in quarantaine moet, kan hij er zaterdagavond niet bij zijn. “Wel zal hij in een andere vorm acte de présence geven.”

Duncan enorm teleurgesteld

Het zorgwekkende is dat Duncan dinsdag nog optrad tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek helaas positief. “Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale”, zegt zijn manager.

Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker vindt het verschrikkelijk voor Duncan. “We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit live optreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van Arcade. Laat voorop staan dat we ontzettend trots zijn op Duncan’s optreden van afgelopen dinsdag.”

0,06 procent positieve tests

IJsland kan ook al niet live optreden tijdens het liedjesfestijn vanwege een besmet bandlid. Elke twee dagen moet iedereen in Ahoy getest worden. “Sinds 6 april zijn er in het kader van het Eurovisie Songfestival ruim 24.400 tests gedaan onder crew, vrijwilligers, artiesten, delegatieleden en pers (excl. publiek).”

Daarvan waren er zestien positief, aldus 0,06 procent. Eén van hen is dus Duncan. “In de meeste gevallen ging het om mensen die nog niet of langere tijd niet in Ahoy waren geweest. Er zijn nog geen besmettingen bekend waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat die in Ahoy zijn opgelopen.”

Medeleven en zorgen

Er wordt massaal met Duncan meegeleefd. “Wat sneu”, zegt Qmusic-ster Domien Verschuuren. Er worden ook zorgen geuit over contactmomenten die de zanger heeft gehad:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vreest u dat er voor de finale nog meer coronabesmettingen aan het licht komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen