Harry Mens was bevriend met ‘horrorvader’ Martien Meiland

Harry Mens was vroeger bevriend met de vader van Martien Meiland, die in de biografie van de SBS-ster wordt neergezet als een soort horrorvader. Dat onthult de Business Class-ster in weekblad Privé.

Harry Mens © Business Class

De talkshowhost trok geruime tijd op met Nico Meiland, de vader van Martien. “‘Niek’ Meiland was vroeger inkoper bij een bloembollenfirma in Santpoort. Zelf zat ik destijds ook in de bloembollen. Nico was zo gek als een deur. Martien lijkt uiterlijk als twee druppels water op hem. Ze zijn precies hetzelfde gebouwd: mager, slank. Martien is echt een kopietje.”

Vreselijke man

Harry herinnert zich nog goed dat Nico Meiland behoorlijk aan de alcohol zat. “Martiens vader lustte hem goed hoor. Hij kon flink zuipen”, vertelt hij.

Zelf heeft Martien niets dan slechte herinneringen, zegt hij in zijn boek: “Nooit een band mee gehad. Als kind al niet. Vreselijke man. Ik heb nooit liefde gevoeld. Ik herinner me niet één leuk vader-zoon-moment met die man. Geen autoritje, niet spelen op het strand, geen knuffel, helemaal niets.”

Bovendien ging Nico tijdens het ziekbed van Martiens moeder vreemd met Martiens lievelingstante Art. “En hij was alcoholist. Daar is ie zelfs voor opgenomen geweest”, aldus Martien.

Harry in bres voor Nico

Je moet het allemaal in een ander perspectief zien, meent Harry. “Dat was een totaal andere tijd, joh. Je moet je voorstellen dat de naoorlogse generatie keihard aan het werk was. Er werd ook goed op de centen gelet. Mijn vader was net zo. Die had ook nooit tijd, was altijd maar aan het bikkelen. Persoonlijk heb ik hem dat nooit kwalijk genomen. Je moet het plaatsen in het tijdsbeeld van toen.”

Inmiddels heeft Harry niets meer te maken met de Meilandjes. “Het is bijna vijftig jaar geleden dat ik Nico voor het laatst heb gezien. Met de familie Meiland heb ik sindsdien niets meer. Ik Vertrek heb ik nooit gevolgd, van Chateau Meiland heb ik geen enkele aflevering gezien. Sterker nog, niemand wist, tot nu toe, dat ik Nico Meiland heb gekend.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen