Jeroen van Inkel jaloers op Qmusic-ster Mattie Valk

Jeroen van Inkel, presentator bij marktleider NPO Radio 2, is behoorlijk jaloers op de grote ster van Qmusic: Mattie Valk. Dat geeft hij toe in gesprek met de Playboy.

Jeroen van Inkel © Annemieke van der Togt

Ooit was de 59-jarige Jeroen van Inkel de grote ster van de radio, maar nu zit hij behoorlijk weggestopt in de weekendochtenden. Zijn ster is daarmee toch een beetje gedaald. Wat dat betreft kijkt Jeroen wel eens met jaloezie naar de grote radiosterren van nu, die nog een hele carrière voor zich hebben.

Mattie Valk

Als voorbeeld noemt hij Mattie Valk. “Mattie ken ik nog uit de tijd dat ik een ochtend- en later middagprogramma had bij Qmusic en hij daar vormgever was. We hebben eindeloze gesprekken gehad over radiomaken, maar ook bijvoorbeeld over de komst van de iPhone. Zo lang is dat al geleden.”

Ze hadden een goede band met elkaar, maar nu speelt er ook wat jaloezie bij Jeroen. “Ik ben niet per se jaloers op zijn succes, maar ik ben wel jaloers op zijn jeugd. Hij is the new kid on the block. Hij is de kersverse diskjockey met een eigen stijl die nog een hele carrière voor zich heeft.”

Doet Jeroen er nog toe?

Heeft Jeroen nog wel het gevoel dat hij ertoe doet? Soms twijfelt hij. “Die momenten zijn er wel geweest. Ik was bijvoorbeeld helemaal niet happy met de opkomst van Giel Beelen, die ineens waanzinnig veel luisteraars aan zich wist te binden. Edwin Evers idem dito. Gerard Ekdom is ook iemand bij wie ik dacht: jij zit wel heel erg in mijn wijk.”

Het is wat het is, aldus Jeroen. “Je ziet gewoon dat je wordt ingehaald en dat is natuurlijk niet leuk. Vraag maar aan de concurrenten van Max Verstappen.”

Het Playboy-interview met Jeroen van Inkel kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen