Ab Osterhaus drinkt altijd rode wijn voor hij gaat hardlopen

Op1-bekendheid Ab Osterhaus drinkt altijd een glas rode wijn voordat hij gaat hardlopen. Op die manier doet het iets minder pijn. Dat zegt de tv-viroloog in gesprek met Volkskrant Magazine.

Ab Osterhaus © Op1

Ab Osterhaus wordt er vaak mee geplaagd dat hij altijd een glaasje rode wijn drinkt aan de talkshowtafel van Op1, waar hij vaste gast is. Als hij thuis zit, doet hij precies hetzelfde, legt Ab uit. “Ik drink rond dat tijdstip altijd een glas rode wijn. Meestal ga ik ’s avonds even wat hardlopen en van tevoren drink ik dan een glaasje rode wijn.”

‘Water is vies’

Voor het hardlopen?! “Ja, dan doet het niet zo zeer, haha. Het is een gewoonte van me om ’s avonds een glas te drinken. En als ik op dat moment dan aan de talkshowtafel zit en ik krijg mijn glaasje rode wijn niet, krijg ik een soort ontwenningsverschijnselen. Ik wil gewoon mijn glaasje rode wijn. Water vind ik vies.”

Wat vindt hij ervan dat zijn wijngebruik zulk groot nieuws werd? “Nou, de ellende die ik daarover heb gehad! Ik ben overal voor alcoholist uitgemaakt. Een glas rode wijn doet toch geen kwaad, volgens mij. Ik las laatst weliswaar dat elk glaasje wijn veertien uur van je leven zou kosten, maar als dat waar is had ik twintig jaar geleden al dood moeten zijn.”

Ranking the Stars

Verder wordt Ab in het interview ook nog gevraagd naar zijn vermeende ijdeltuiterij. Op een gegeven moment leek hij zelfs mee te gaan doen aan Ranking the Stars. “Dat was een misverstand. Ik kijk geen Nederlandse televisie, dus ik had nog nooit van Ranking the Stars gehoord.”

“Ze zeiden dat ik er vijf tot tien minuten in kon vertellen wat ik van de crisis vond. ‘Nou, dan wil ik er wel over denken’, zei ik, maar ik heb er nooit formeel ja op gezegd. En toen kwam al naar buiten: Osterhaus komt in Ranking the Stars. Ik heb het meteen teruggedraaid.”

Het interview met Ab Osterhaus kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen