Luisteraars bellen NPO Radio 1 op over verkouden Ghislaine Plag

NPO Radio 1-presentatrice Ghislaine Plag is al drie weken lang verkouden en dat leidt tot belletjes van luisteraars. Zij vragen zich af of ze corona heeft en niet beter naar huis kan, zo vertelt ze.

Ghislaine Plag © Rogier Veldman

Verkouden mensen worden tijdens de huidige gezondheidscrisis met de nek aangekeken. Bij symptomen van het coronavirus wordt men immers geacht om thuis te blijven. Toch is Ghislaine Plag nu al drie weken lang te horen op NPO Radio 1, terwijl ze enorm verkouden is. Het leidt tot de nodige reacties, vertelt ze in Volkskrant Magazine.

Niets helpt

De Volkskrant is thuis langsgekomen bij Ghislaine om een leuke foto te maken van hoe ze haar kerstboom versiert. “Al drie weken duurt haar verkoudheid nu, dríé volle weken en niets helpt, geen sprays en geen druppels, rust noch regelmaat, het is gewoon snot op snot op snot en hees en hoesten bovendien”, schrijft de meelevende krant.

Ghislaine vertelt aan de krant dat ze al tien keer is getest op corona, maar dat alle testen negatief zijn. De presentatrice is naar eigen zeggen verkouden omdat het de tijd van het jaar is en haar dochter op school zit. Bovendien is ze een keertje zonder haar jas naar buiten geweest.

Ongeruste luisteraars

Het gaat er bij de luisteraars van NPO Radio 1 niet in. Die bellen massaal naar de zender vanwege de sniffende Ghislaine. “Elk snifje leidt tot telefoontjes: ‘Mag zij daar wel zitten? Moet ze niet naar bed?”

Een beetje vervelend is het wel, vindt ze. “Het is allemaal goedbedoeld en ik begrijp het ook, maar ik zit daar om gesprekken in goede banen te begeleiden, die fysieke gedoetjes kunnen me natuurlijk gestolen worden.”

Het interview met Ghislaine Plag kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen