Ligt Martien Meiland straks op hakblok van Antoinette Hertsenberg?

Het zou zomaar kunnen dat Martien Meiland over twee weken op het strafbankje van Antoinette Hertsenberg ligt: de kijkcijferkoning van SBS 6 is genomineerd voor de Loden Leeuw.

Antoinette Hertsenberg en Martien Meiland Beeld: Elvin Boer, William Rutten

Met enige gretigheid reikt Antoinette Hertsenberg in haar programma Radar elk jaar weer de Loden Leeuw-prijzen uit: een in de categorie ‘meest irritante reclame’ en een in de categorie ‘meest irritante BN’er in een reclame’. In die laatste categorie is Martien Meiland een van de vijf kanshebbers, dankzij zijn reclame voor de Vriendenloterij.

‘Irritante stem’

De redactie van Radar schrijft in een persbericht: “Het SBS-kijkcijferkanon is veel op televisie en dit spotje ook: ‘Wanneer je de tv aanzet, zie je hem weer met zijn irritante stem’ en ‘mocht hij winnen dan zal ik de prijsuitreiking ook op ‘mute’ bekijken’.”

De andere vier genomineerden zijn Paul Haenen (voor het spotje van PriceWise), Andy van der Meijde (Toto), Mark Rietman (ABN Amro) en Thomas Acda (Lidl). Pauls typetjes zouden ‘verschrikkelijk slecht’ zijn, Andy ‘verheerlijkt gokken’, Mark is ‘arrogant’ en Thomas speelt ‘kneuterig dorpstoneel’.

Irritante reclames

De genomineerden in de categorie voor irritante reclames zijn die van Hornbach, Haribo, Decupré, Beter Horen en Plameco.

De ‘winnaars’ in beide categorieën worden bekendgemaakt in de uitzending van Radar op maandag 30 november. Tot die tijd kan het publiek stemmen via de Loden Leeuw-website.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen