Wierd Duk vindt Sander Schimmelpenninck seksistisch

Sander Schimmelpenninck zet kwaad bloed met zijn column waarin hij Fidan Ekiz verwijt in een domrechtse echoput te zitten. Hij uit zich bovendien seksistisch. Dat zegt Telegraaf-journalist Wierd Duk, die een kindje heeft met Fidan, op Twitter. Sander was vorige week te gast in De Vooravond en schrijft nu dat hij en Thomas Erdbrink achter de schermen moesten gniffelen toen Fidan begon over de leraar die halal geslacht werd in Parijs. “Ah, daar komt haar stokpaardje!“, fluisterden ze.

Twee mannen die in de coulissen neerbuigend praten over een vrouw die zich op een massamedium moedig verzet tegen islamitisch extremisme: raar, vindt Wierd het. “Nogal seksistisch ook, vind je niet?

Wierd vindt de column ongekend. “Volgens Schimmelpenninck is kritiek op de onthoofding van een leraar en de ideologie waarop die daad is gebaseerd iemands ‘stokpaardje’.

Dat kan gewoon niet, vindt de journalist. “Een onthoofding afdoen als ‘stokpaardje’ is het ergste aan die tekst.

Domrechtse echoput

Fidan zit volgens Sander in de domrechtse echoput, omdat ze naast haar islamkritiek ook kritisch is over klimaat-Pipi Greta Thunberg.

Flauw, vindt Wierd. “Kritiek op de kinderachtige hype rond Gretta niet dat je de klimaatcrisis niet serieus zou kunnen nemen. Hij valt dus recht in zijn eigen mes.

GeenStijl-ster Bart Nijman: “In zijn geval is een aardappelschilmesje al snel groot genoeg.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Het is een aandoenlijk ventje, onze broekpoeper.

Story-baas Guido den Aantrekker is ook kritisch over Sander: “‘Glimlachen’ om een onthoofde leraar. En dat parmantig melden in je Volkskrant-column. De knuffeldiertjes van naïef en wegkijkend links hebben in mijn optiek bloed aan hun glanzende vachtjes.

Wierd: “Aandoenlijk is dat hij denkt systeemkritisch te zijn, terwijl hij nu juist bij uitstek de hofnar van het systeem is. maar goed, genoeg hierover.

Sander lacht om kritiek

Sander lacht om de kritiek. “Wat zou ome Wierd getriggerd hebben, ‘middelmatige man’ of ‘hele fascist’?

Overigens laat Sander zich in zijn schandaalpodcast óók regelmatig van zijn meest seksistische kant zien. Zo riep de presentator vrijdag dat je bij de helft van alle vrouwen in De Pijp alleen maar aan hoeft te bellen om hen te kunnen penetreren.

Foto: NPO, RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen