De Slimste Mens-producent: ‘Onzin, Thomas Acda!’

De bewering van Thomas Acda dat niet Maarten van Rossem, maar hij de eerste keuze was om jurylid te worden in De Slimste Mens, is volstrekte onzin. Dat zegt Marc Dik, die de NPO 2-hit produceert met zijn bedrijf Skyhigh TV, op Twitter. Het is volgens de tv-maker volstrekte onzin. “Het geheugen van Thomas lijkt ook een klein beetje stuc. Maarten van Rossem was de eerste keus om als jury tegenover Philip Freriks te gaan zitten en Thomas is dat niet of nooit geweest“, legt hij uit.

Zou het kunnen dat Thomas het heeft over de Talpa-versie van De Slimste Mens uit 2006, toen Cees Geel nog jurylid was? “Weet ik niet, hij zei dat hij gevraagd was om tegenover Philip Freriks te gaan zitten maar dat is in ieder geval niet waar“, zegt Marc.

Op de grap van iemand of Thomas misschien de gangmaker was op het verkeerde feest, verwijzend naar een van zijn songteksten, zegt Marc: “Ja misschien bij Twee voor Twaalf of Per Seconde Wijzer 😃.

Thomas heeft inmiddels laten weten dat hij het inderdaad had over de Talpa-editie van De Slimste Mens. “(Maarten van Rossem was, red.) derde keus! Cees Geel heeft het daadwerkelijk wel gedaan. Maar Maarten van Rossem is geweldig!

Ik ben groot fan. Van de hele familie trouwens. Prachtprogramma, dat ook. De Van Rossems.”

De Slimste Mens is sinds de zomer van 2012 te zien op NPO 2. Sindsdien is de presentatie in handen van Maarten van Rossem en Philip Freriks.

De eerste twee series waren in 2006 te zien op Talpa en werden gepresenteerd door Linda de Mol; eerst was Cees Geel het jurylid, daarna Jan Verheyen. RTL 4 zond in 2009 ook nog een serie uit met Martijn Krabbé als presentator.

Foto: RTL, NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen