Sander Schimmelpenninck poept beetje in broek

De kringspier van podcast-ster Sander Schimmelpenninck heeft het vorige week zwaar te verduren gekregen tijdens een autorit naar Kroatië. Toen de redding nabij was, ging het alsnog mis: hij poepte een beetje in zijn broek. Dat vertelt hij in zijn schandaalpodcast De Zelfspodcast. Sander heeft een Suzuki Jimny gekocht voor bij zijn vakantiewoning in Kroatië. Die moest hij echter wel zelf naar Zagreb rijden. “Ik moest dat ding negen uur lang 900 kilometer naar Zagreb rijden vanaf Midden-Duitsland.

Het was een pittige rit. “De Jimny is alleen niet gemaakt voor de snelweg. Het trilde, het rammelde, het suisde. Voor de rest: prima. Op een gegeven moment was ik diep in Oostenrijk, het was een uur of 19.00 uur en ik ging een schnitzel eten met van die zure aardappeltjes. Dat vind ik lekker.”

Die zure aardappeltjes zorgden voor diarreestromen in Sanders gestel. “Ik doorrijden, ik had een blikje Red Bull meegenomen, want ik dacht: ik moet wakker blijven. Ik neem een paar slokjes Red Bull en wat wekt mijn verbazing? Mijn maag was het oneens met die beslissing.”

Samengeknepen billen

Sander zat met samengeknepen billen achter het stuur. “Ik moet het subtiel zeggen. Je hebt wel eens van die tubes mayonaise en als je die oprolt, ontstaat er een druk op het dopje. Dat gebeurde in mijn buik. Normaliter is dat niet per se een groot probleem, want er is altijd een wc in de buurt, maar langs de A9 in Oostenrijk… Gozer, ik heb 50 kilometer lang gereden door tunnels en er was niks.”

Hij vreesde het ergste. “Als die tube op spanning staat en het dopje vliegt eraf… Je hebt wel papier, maar je moet echt een wc hebben. Ik heb 50 kilometer in een trillende Jimny gereden met druk op het dopje. Ik had me er eigenlijk al op ingesteld dat ik de Jimny met een andere interieurkleur moest afleveren dan gedacht.”

Sander dankt god

Gelukkig was de redding in zicht. “Uiteindelijk net voor de Sloveense grens was daar dan eindelijk een Rastätte. Ik kom daar lastig aangelopen en vroeg: ‘Waar is de wc???’ Hij zei: ‘Achterom.’ Dus ik achterom gelopen, maar het restaurant was dicht. Ik dacht: kut. Maar eindelijk zag ik de wc’s en ik dankte god. Toen was er iets waar je muntgeld in moest gooien.”

Sander had geen muntgeld bij zich. “Ik dacht: ik kan er overheen stappen, maar gezien de druk op het dopje, vreesde ik dat die eraf zou schieten. Ik ben er toen onderdoor gegaan.”

Poep in onderbroek

Bij die handeling ging het mis: de kringspier van Sander hield het niet langer, waardoor de diarree zo zijn onderbroek invloog. “Nou, alsnog vloog tijdens die handeling het dopje van de tube. Ik rende naar de wc en wat daar is gebeurd… Ik heb dit nog nooit meegemaakt.

De onderbroek van Sander ligt nu te meuren in een Oostenrijkse snelweg-wc. “De schade bleef beperkt tot mijn onderbroek; die heb ik daar achtergelaten. Ik hoop echt dat er geen camera’s hangen.”

Foto: NPO, User Cacetudo on en.wikipedia / CC BY-SA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen