Jan Slagter prijst nieuwe RTL 4-ster Geraldine Kemper

Jan Slagter heeft gisteren met tranen in zijn ogen gekeken naar de première van Geraldine en de Vrouwen op RTL 4. Het was echt goede televisie. Dat heeft de Omroep MAX-baas vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Presentatrice Geraldine Kemper volgt in haar programma zes vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. “Geraldine doet het echt fantastisch en ik ben gelijk naar Videoland gegaan om de tweede aflevering te zien, want dat kan dan“, aldus de omroepbaas.

Jan werd erg emotioneel van haar programma. “Heel veel respect voor die vrouwen die daar openlijk alles verteld hebben wat hen is overkomen. Dat is nogal wat. Tot in detail moeten ze dat dan bij die psychologen doen. Ik zat af en toe echt met de tranen in mijn ogen.”

Het was zó confronterend voor die kandidaten, aldus Jan. “Er was een vrouw bij die niet eens naar de foto kon kijken van toen ze 4 jaar oud was, omdat ze dacht: ik was daar schuldig aan, het was mijn schuld. Door die eye-movement-therapie zag ik die vrouw ineens veranderen en ze kreeg ineens een vriendelijker gezicht.”

Die therapie helpt goed, zag Jan. “Later zei ze: ‘Ik kan nu naar dit meisje kijken en ze is niet schuldig.’ Het is nu heel beknopt wat ik vertel, want het is veel meer, maar het is heel integer gemaakt. Het is heel zwaar.”

Zijn dit soort dingen wel geschikt voor televisie? “Je denkt weleens: moet dit nou op televisie? Ja, omdat het wel even laat zien welke impact het heeft en dat ze naar wel dertig jaar mee rondlopen. Er was een vrouw bij, bij wie het al begon toen ze baby was. Dan raak je zo verknipt. De therapie die ze geven helpt. Ik hoop dat er voor meer mensen zo’n therapie komt en dat ze weer een lach op hun gezicht kunnen krijgen.”

Al met al prijst RTL 4 om dit programma. “Je kunt niet zeggen dat het een ‘mooi programma’ was, want het was schokkend“, zegt hij. “Geraldine deed het ook echt heel mooi. Niet over de top en met sensatie, maar het was echt een mooi programma van RTL 4.

Helaas voor RTL 4 was Geraldine en de Vrouwen gisteren geen kijkcijfersucces. Er keken 450.000 mensen (9 procent) naar. Direct ervoor trok Weet Ik Veel 1,2 miljoen kijkers (18 procent).

Foto: NPO Radio 1

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen