Lange Frans nodigt Arjen Lubach uit voor complotshow

Complotrapper Lange Frans nodigt de grote NPO-ster Arjen Lubach uit om aan te schuiven in zijn complotprogramma op YouTube. Dat is te lezen op Twitter. Arjen had gisteren een item over de opkomst van complotgekkies in ons land. Hij wijt dat aan de zogenoemde ‘fabeltjesfuik’: door de algoritmen van internetgiganten krijgen mensen die content over complotten aanklikken op een gegeven moment alleen nog maar content over complotten aangeboden. Frans zit ook in die fuik, aldus Lubach.

Lange Frans werd in Zondag met Lubach behoorlijk te kijk gezet als complotgekkie, maar de rapper reageert gelaten op de uitzending. “Arjen Lubach, top dat je je programma weer heb kunnen vullen met mijn werk. Wanneer schuif je zelf aan?“, vraagt hij.

De rapper maakt op YouTube een serie uitzendingen waarin hij met andere complotdenkers van gedachten wisselt. Als Lubach de uitnodiging accepteert, treedt hij in de voetsporen van onder meer Wybren van Haga, Willem Engel en Tisjeboy Jay.

De kans dat Lubach langskomt is volgens de rapper heel erg klein. Hij wijst op Lubachs ‘banden’ met de overheid. Zijn programma wordt geproduceerd door Irene van den Brekel, de vrouw van D66-minister Kasja Ollongren.

Lees ook: Arjen Lubach lacht complotdenker Lange Frans uit (vanochtend)

Foto: VPRO, YouTube

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen