Henk Krol wilde Johan Derksen als lijstduwer

Henk Krol wilde Johan Derksen strikken als lijstduwer van de Partij voor de Toekomst, waar hij dit weekend met bonje is vertrokken. Dat hebben beide partijen bevestigd in Veronica Inside. Aan het eind van de zomer zijn Henk en zijn toenmalige partijcollega Henk Otten naar Grolloo afgereisd voor een gesprek met de VI-ster. “Zes weken geleden had ik Henk met die Otten bij mij in de tuin zitten, want zij hadden wat publiciteit nodig en wilden mij lijstduwer maken“, zo vertelt hij.

Johan hield de boot nog een beetje af. “Ik zei: ‘Ik wil eerst het partijprogramma eens zien.’ Dat hadden ze nog niet klaar, dus dan is het een zinloos gesprek.”

Sowieso twijfelde hij over het lijstduwerschap. “Als je lijstduwer bent, dan word je op die lijst gezet en als een paar vervelende supporters van Feyenoord van mij af willen, dan stemmen ze op mij en moet ik naar de Tweede Kamer. Dan zit je op een flatje in Den Haag en moet je aan die onzin mee gaan doen. Daar heb ik geen zin in.”

Al met al is Johan blij dat hij er niet mee door is gegaan. “Ik zou ook een partij willen hebben waar ik helemaal achter sta. Nu ben ik natuurlijk dolgelukkig dat ik het niet gedaan heb.”

Wat vindt hij ervan dat Henk Krol nu weer een poitieke ruzie heeft? “Ik vind het bijzonder treurig voor Henk, want ik mag Henk graag. Henk heeft wat meningsverschillen gekregen met wat lichtgewichten bij die 50PLUS-partij, maar Jan Nagel heeft 50PLUS niet grootgemaakt, dat heeft Henk gedaan. Henk is toen voor zichzelf begonnen en toen kreeg hij die afvallers van Forum erbij. Henk heeft groot gelijk dat hij daar niet meer mee samen wil werken.

Henk Otten wilde Johan Derksen niet

Na dat gesprek in Grolloo was Henk Otten overigens niet meer zo gecharmeerd van Johan Derksen. Henk Krol in de radio-VI: “Ik was welkom kan ik je zeggen en ik heb daar heerlijk in zijn prachtige tuin gezeten. Hij was allervriendelijkst. We waren de deur nog niet uit of Henk zei: ‘Hier moeten we niets mee.’ Dan denk ik: waarom ga je dan zo met die man praten?

Johan reageert: “Die Otten heeft mij benaderd. Dat is heel achterbaks, hè? Dat doe je een grote tv-personality als mij niet aan. Voordat hij nu begonnen is, heeft hij alweer ruzie. Het is een man die stookt en als hij nu achter mijn rug om zit te lullen.

Foto: NPO, Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen