Henk Krol wilde Johan Derksen als lijstduwer

Henk Krol wilde Johan Derksen strikken als lijstduwer van de Partij voor de Toekomst, waar hij dit weekend met bonje is vertrokken. Dat hebben beide partijen bevestigd in Veronica Inside. Aan het eind van de zomer zijn Henk en zijn toenmalige partijcollega Henk Otten naar Grolloo afgereisd voor een gesprek met de VI-ster. “Zes weken geleden had ik Henk met die Otten bij mij in de tuin zitten, want zij hadden wat publiciteit nodig en wilden mij lijstduwer maken“, zo vertelt hij.

Johan hield de boot nog een beetje af. “Ik zei: ‘Ik wil eerst het partijprogramma eens zien.’ Dat hadden ze nog niet klaar, dus dan is het een zinloos gesprek.”

Sowieso twijfelde hij over het lijstduwerschap. “Als je lijstduwer bent, dan word je op die lijst gezet en als een paar vervelende supporters van Feyenoord van mij af willen, dan stemmen ze op mij en moet ik naar de Tweede Kamer. Dan zit je op een flatje in Den Haag en moet je aan die onzin mee gaan doen. Daar heb ik geen zin in.”

Al met al is Johan blij dat hij er niet mee door is gegaan. “Ik zou ook een partij willen hebben waar ik helemaal achter sta. Nu ben ik natuurlijk dolgelukkig dat ik het niet gedaan heb.”

Wat vindt hij ervan dat Henk Krol nu weer een poitieke ruzie heeft? “Ik vind het bijzonder treurig voor Henk, want ik mag Henk graag. Henk heeft wat meningsverschillen gekregen met wat lichtgewichten bij die 50PLUS-partij, maar Jan Nagel heeft 50PLUS niet grootgemaakt, dat heeft Henk gedaan. Henk is toen voor zichzelf begonnen en toen kreeg hij die afvallers van Forum erbij. Henk heeft groot gelijk dat hij daar niet meer mee samen wil werken.

Henk Otten wilde Johan Derksen niet

Na dat gesprek in Grolloo was Henk Otten overigens niet meer zo gecharmeerd van Johan Derksen. Henk Krol in de radio-VI: “Ik was welkom kan ik je zeggen en ik heb daar heerlijk in zijn prachtige tuin gezeten. Hij was allervriendelijkst. We waren de deur nog niet uit of Henk zei: ‘Hier moeten we niets mee.’ Dan denk ik: waarom ga je dan zo met die man praten?

Johan reageert: “Die Otten heeft mij benaderd. Dat is heel achterbaks, hè? Dat doe je een grote tv-personality als mij niet aan. Voordat hij nu begonnen is, heeft hij alweer ruzie. Het is een man die stookt en als hij nu achter mijn rug om zit te lullen.

Foto: NPO, Talpa

15 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Tristan
oktober 21, 2020 18:10

Henk Otten is een rat en een dief.

Gast
Lieke van Lexmond Lover
oktober 21, 2020 17:25

Dit is 3 weken geleden al ter sprake gekomen bij VI , oud nieuws dus!

Gast
mrGer
oktober 21, 2020 16:07

Al een tijdje de buik vol van H. Krol. Ik denk altijd aan Brinta als ik hem hoor praten, zo’n nietzeggende brij van woorden en maar denken dat er massaal op hem wordt gestemd. Hij is gewoon pluche geil, moet zonodig belangrijk worden gevonden. Vreselijk al die nono’s in de politiek.

Gast
Dirk
oktober 21, 2020 15:10

Johan Derksen praat niet veel over voetbal, maar wel elke week, tot vervelends toe de koning en zijn gezin te zitten beledigen. Respectloze man.
Hoe lang houdt John deMol het nog vol met deze idioot ?

Gast
Corry Jankbal
oktober 21, 2020 14:05

Henk Otten is en Judas, die iedereen als een blok laat vallen als hij daar zelf beter van wordt.

Krol is idd sympathiek, maar nogal chaotisch en wispelturig. Ook begint hij zo’n beetje elk jaar een andere partij, terwijl kiezers juist stabiliteit en rust in de tent willen.

Gast
HansR
oktober 21, 2020 12:22

Opvallend wat Derksen de laatste tijd in Grollo aan visite krijgt. Bijvoorbeeld Genee en Gijp om de racisme ruzie bij te leggen, toen een motorclub voorzitter en toen het duo Neerlands grootste ruziezoekende volksverlakkers.

Gast
chris?
oktober 21, 2020 12:17

Daar istieweer de snor met zijn z.g. politieke uitspraken en die zogenaamde olijke lach

Gast
😷Paulus
oktober 21, 2020 12:05

😷Als holduwer bedoelt hij😁

Gast
Garry glamour
oktober 21, 2020 11:52

Henk moet stoppen in de politiek , nu herinnert iedereen je nog als voorvechter voor de homorechten en omdat je voor de oudere opkwam .
Als je nog langer zo blijft aanmodderen wordt je herinnert als plucheklever.

Gast
Frans
oktober 21, 2020 11:41

Die rat van Otten moet overal uit.

In Nederland kan de pers dergelijke mannetjes klaarblijkelijk niet links laten liggen.

Gast
Sophie Stofzuigerslang
oktober 21, 2020 11:33

Henk moet de politiek uit en een b&b beginnen voor oud roze in de keuken in een geruite short croissantjes bakken.

Gast
Huismaker
oktober 21, 2020 11:19

Kom op MC ! Dat is oud nieuws. En Derksen sond hier voor open:
Henk en Henk.
Maar natuurlijk is Derksen een vvd-trol. Laat je niets wijs maken.

Gast
Geurtje Tabak
oktober 21, 2020 10:57

Wees maar blij Johan dat de partij uiteen is gespat door ruziemaker Krol!

Gast
Duco van Deugen
oktober 21, 2020 10:56

Henk moet met pensioen of hooguit lid worden van een grote bestaande partij. Dat switchen van partijen, oprichten, weer verlaten enz. komt de meeste mensen langzamerhand hun oren uit.

Gast
pieter
oktober 21, 2020 10:52

Henk Krol wil dat Johan wel meer gaat duwen….

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen