Albert Verlinde: ‘Ik domineerde Jan Versteegh’

Albert Verlinde denkt dat zijn duoschap met Jan Versteegh in de kijkcijferflop 6 Inside mede is mislukt, omdat hij hem zo erg domineerde. Dat heeft de SBS 6-presentator gezegd op NPO Radio 1. Veel mensen hadden kritiek op de ontbrekende chemie tussen Albert en Jan. Daar is hij het niet mee eens, maar: “Wat ik onderschat heb – ik denk ondertussen aan al die sites die zitten mee te schrijven – is dat ik managing director van een écht groot bedrijf ben geworden.

Albert doelt op zijn baas als baas van theatergigant Stage. “Ik deed geen tv meer en in het begin zeiden mensen tegen me: ‘Albert, je zit aan die tafel alsof je een vergadering voorzit.’ Er was ook in mijn persoonlijkheid iets veranderd, wat voor Jan ook ingewikkeld was.”

Het evenwicht was zoek, aldus Albert. “Of ik te dominant was? Ja, absoluut. Ik deed op tv alsof ik in een vergadering zat of met personeel praatte. Dit was een totaal andere situatie en dat heb ik nu geleerd. Je ziet nu bij Shownieuws ook dat ik veel rustiger ben.

Vergissing

6 Inside was uiteindelijk een vergissing, vult Albert aan bij BNR. “Eigenlijk ging je dat waar je altijd in gepionierd hebt weer doen. Ik heb het hartstikke leuk gehad, maar ik dacht: ik ga het tóch nog een keer doen. En dat is niet goed. Dat vind ik heel jammer van zo’n team ook.”

Al snel wist Albert dat 6 Inside ging floppen. “Ik had na een paar weken al wel in de gaten van: dit gaat hem niet worden.”

Ik realiseerde me dat het voor het hele team erger was dan voor mij. Voor mij is het even door Angela de Jong heen bijten en voor het hele team is het het werk. Ik heb altijd de combinatie met Stage, waardoor ik bij tv vaak denk: dit is niet mijn leven.”

Maar in Shownieuws zit hij zijn kunstje toch ook weer te herhalen? “Nu doe ik Shownieuws af en toe, maar dat ben ik zelf ooit begonnen, dus dat vind ik leuk en prima. Maar een nieuw programma opstarten dat eigenlijk is wat je al deed, moet ik eigenlijk niet doen.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen