Albert Verlinde: ‘Ik domineerde Jan Versteegh’

Geplaatst op wo 16 sep 2020 om 12:40

Albert Verlinde denkt dat zijn duoschap met Jan Versteegh in de kijkcijferflop 6 Inside mede is mislukt, omdat hij hem zo erg domineerde. Dat heeft de SBS 6-presentator gezegd op NPO Radio 1. Veel mensen hadden kritiek op de ontbrekende chemie tussen Albert en Jan. Daar is hij het niet mee eens, maar: “Wat ik onderschat heb – ik denk ondertussen aan al die sites die zitten mee te schrijven – is dat ik managing director van een écht groot bedrijf ben geworden.

Albert doelt op zijn baas als baas van theatergigant Stage. “Ik deed geen tv meer en in het begin zeiden mensen tegen me: ‘Albert, je zit aan die tafel alsof je een vergadering voorzit.’ Er was ook in mijn persoonlijkheid iets veranderd, wat voor Jan ook ingewikkeld was.”

Het evenwicht was zoek, aldus Albert. “Of ik te dominant was? Ja, absoluut. Ik deed op tv alsof ik in een vergadering zat of met personeel praatte. Dit was een totaal andere situatie en dat heb ik nu geleerd. Je ziet nu bij Shownieuws ook dat ik veel rustiger ben.

Vergissing

6 Inside was uiteindelijk een vergissing, vult Albert aan bij BNR. “Eigenlijk ging je dat waar je altijd in gepionierd hebt weer doen. Ik heb het hartstikke leuk gehad, maar ik dacht: ik ga het tóch nog een keer doen. En dat is niet goed. Dat vind ik heel jammer van zo’n team ook.”

Al snel wist Albert dat 6 Inside ging floppen. “Ik had na een paar weken al wel in de gaten van: dit gaat hem niet worden.”

Ik realiseerde me dat het voor het hele team erger was dan voor mij. Voor mij is het even door Angela de Jong heen bijten en voor het hele team is het het werk. Ik heb altijd de combinatie met Stage, waardoor ik bij tv vaak denk: dit is niet mijn leven.”

Maar in Shownieuws zit hij zijn kunstje toch ook weer te herhalen? “Nu doe ik Shownieuws af en toe, maar dat ben ik zelf ooit begonnen, dus dat vind ik leuk en prima. Maar een nieuw programma opstarten dat eigenlijk is wat je al deed, moet ik eigenlijk niet doen.”

Foto: SBS
24 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Ik domineerde Jan Versteegh’”


 1. kat

  Ach, niet de eerste en zeker ook niet de laatste flop van Talpa. !

 2. ik reageer ook ff

  Talpa gebruikt SBS enkel en alleen om formats uit te proberen, ze hebben nooit de intentie gehad om SBS6 weer droot te maken.

 3. Daantje Pip

  Albert zit nu bij Shownieuws maar daar hoort hij ook niet, hij hoort bij Boulevard!

 4. Chil Persoon

  Foutje moet kunnen. Bij RTL wekelijks volop blunders.

 5. Rubicon

  lees nog geen stukje over Angela de Jong vandaag…

 6. hahaha

  hahaha die Chill Person hierboven is zeker een ontslagen RTL medewerker, continu afgeven op RTL…

 7. Dorine

  Niet alleen Jan Versteeg, Albert !
  Dit soort bekentenissen is een trucje, die al vaker is ingezet om een kwalijke karaktertrek te maskeren. Albert gedraagt zich regelmatig zeer negatief dominant. Overruled mensen met veel emotie en trekt dan later zijn keutel gedeeltelijk in, want de schone schijn moet opgehouden blijven.

 8. Horny Henk

  Kwallie,je bent altijd al een dominante donder geweest

 9. Rick Brandsteder

  Domineerde Albert Onno ook?

 10. jaap aap

  Lekker, de bananen zijn in de aanbieding bij de Jumboo deze week.

 11. Joey

  Eerst Patty Brard die onzeker wordt door Jan Versteegh, nu Kwalbert aan de zeik. Maarre vind je dit echt nieuws MediaCourant, dit is toch bla bla bla chocolade vla nieuws..

 12. AlexF

  jaap aap
  wo 16 sep 2020 om 14:26

  antwerpen of rotterdam?

 13. Joop55

  Aldus Albert, de zoveelste nuttige idioot van puppetmaster John de Mol.

 14. Simon Dekker

  Je moet geen extra tijd aan dat geflopte 6Inside willen spenderen.

 15. Bart

  Buiten dat Albert gelijk heeft wat betreft zijn rol in het programma was er ook geen chemie met Jan en de anderen aan tafel. Het programma klopte gewoon niet. Ze gingen daar met de oude Boulevard formule proberen het wiel opnieuw uit te vinden. Dit deden ze ook nog eens terwijl het al op de buis was en op het zelfde tijdstip als Boulevard. Was op voorhand gedoemd te mislukken.

  Ze kunnen bij SBS6 beter elke avond om 18.00 en 22.30 (vrijdag en zaterdag 23.00) een gevarieerd programma maken met Nieuws, Hart van Nederland, Weer, sport, crime (opsporing) en shownieuws. Met Dit vindt Nederland als leidraad.

 16. robert

  Wat een kwebbelkont.

 17. Bromsnor

  Dus Jan Versteegh was de bottom.

 18. Smulpaap

  Wat zit die Verlinde zichzelf toch iedere keer weer opzichtig ‘onopzichtig’ onmisbaar te maken met dit soort praat steeds links en rechts in de media. Kent die man dan geen enkele schaamte of gevoel voor maat? Triest mam

 19. Curryworst

  Albert wilde aan Jan zijn curryworstje sabbelen. Tijdens de uitzending zat hij over het worstje van Jan geen te wrijven onder tafel het smeerpijpje.

 20. Simon Dekker

  @Bart-Michel; niet nog, meer, fanfic-schema’s!

 21. Simon Dekker

  en Dit vindt Nederland nog echt als leidraad aanhouden? Dat programma flopt al vanaf de tweede aflevering.

 22. Teuntje

  Albert is een reetlikker walgelijke valse vrucht

 23. Ikke

  Wie wilt er nou met Albert werken, arrogante, kwallebal!

 24. Berry McColkiner

  Ben ik nou de enige die van te voren al zag dat geen enkel programma met Albert levensvatbaar is. Hetzelfde geldt voor programma’s met: Brard, Koningsbrugge, vd Boom, Jandino, Gordon, van Dijk, DJ Molendijk, Hazes (3x), Alles met achternaam Mol… Smit (m/v)… Maasland… Marc de Ketvlep, Meiland, Britt, 50/50 van Dorst. Alles wat vroeger een lul had, Die tweeling-Smeris, Tan, Peter Ruksnor de Vries, Alberto Stegeman, Joling,.. Die Rappende Marokkaanse ex-cokedealer/filosoof met dat rare accent wat net zo nep is als Meiland zijn maniertjes. Al zijn rappende vriendjes waaronder maar niet beperkt tot: boef, Snelle (wie?) LiL klein Pikkie. Diggity Dick. John van den Heuve[, Najib (Geen raar accent, wel irritant).

  Alle prgramma’s met een trailer met de zinnen “geef je nu op” of “meld je nu aan” m.b.t. het niet zelf kunnen van; koken, opruimen, klussen; tuinieren, verbouwen, zich aankleden, wat te wippen vinden, nadenken (Johnny), trouwen, afkicken. Alle soorten en vormen van talentenjachten, alles met een jury en/of een panel (ook niet 100 of 50)… etc etc.

  Ik denk dat ik Ziggo maar ga opzeggen.. Het wordt he-le-maal niks meer…

  Oh en Kwijl BeckAnd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.