Georgina was tot Dam-protest nog 1,5-meter-fanaticus

Georgina Verbaan is flink om zich heen aan het slaan nu ze felle kritiek krijgt op het met voeten treden van de coronaregels. Vooral haar hypocrisie wekt ergernis op. Dat is te volgen op Twitter. Georgina wijst al maanden met een boze vinger naar alles en iedereen die zich niet aan de anderhalve-meter-regel houdt, maar maandag was zij één van de BN’ers die met duizenden anderen meedeed aan het racismeprotest op de Dam. Een ieder die daar kritiek op heeft, is volgens Georgina een racist.

Al maanden kijkt Georgina neer op iedereen die de coronateugels een beetje laat vieren. Vooral mensen die de 1,5-meter-regel niet altijd in acht nemen, kregen de volle laag van Georgina. “Oooh ik word zo boos van joggers“, zei ze bijvoorbeeld.

Joggers zijn asociaal en houden geen afstand, riep ze enkele weken geleden nog. “Dat doen joggers niet. Ze zijn er ineens en wurmen zich even snel tussen jou en iemand waar je gepaste afstand van houdt door.”

Ze klaagde ook over de drukte bij het boodschappen doen. “Het was om en nabij even druk als normaal in mijn buurt, zag ik toen ik boodschappen deed. Uitpuilende speeltuin etc. Zo gaat het natuurlijk allemaal heeeel lang duren.

Ook: “Mensen hobbelen nog gezellig in kluitjes door het park, kinderen spelen met elkaar etc etc.

En drie weken geleden nog: “Mensen waggelen gewoon je aura in op straat en in de supermarkt.

‘Supermarkt is enger!’

Georgina deelde haar aura maandag met duizenden andere mensen op de Dam, maar daar wil ze niet op aangesproken worden. “Kunnen we het misschien ook even hebben over waarom al die mensen op de Dam stonden?

Wat is er met haar 1,5-meter-activisme gebeurd? “Ik ben nogal van het afstand houden inderdaad. En als ik het te druk had gevonden was ik zeker weggegaan. Maar de supermarkt is enger vind ik. Iedereen hield afstand en droeg mondkapjes.

Demonstreren is een grondrecht, benadrukt Georgina. “Verder: in de koopgoot houdt men minder afstand. En kijk eens naar de mondkapjes.”

Als iemand Georgina wijst op haar voorbeeldfunctie, zegt ze: “Dat maak ik zelf wel uit.

De kritiek kan Georgina niet verdragen. “Ach, de closet racists doen nu alsof ze zo bezorgd zijn over corona en vallen -heel gek- alleen de demonstranten aan die op de Dam tegen racisme protesteerden met mondkapjes op en zoveel mogelijk afstand, maar vergeten voor het gemak de polonaiselopers en de strandgangers. Cute.

Daarop zegt iemand: “Closet racist… Niet piepen als je straks op je buik op de IC ligt en zo’ n closet racist moet jou helpen he.

Georgina: “Alleen witte mensen liken je tweet. Hoe zou dat toch komen?

Net als Margriet van der Linden vindt Georgina dat de paar Brabanders die maandag een polonaise liepen in een café een veel groter probleem vormen. “De polonaiselopers kunnen hier wat van leren.”

Georgina op de Dam:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen