Horecazaken Gordon draaien slecht na heropening

Geplaatst op wo 03 jun 2020 om 8:40

De horecazaken Blushing en The Burger Room van Gordon draaien niet goed sinds de heropening op maandag. Er is door het gemis van toeristen te weinig aanloop. Dat heeft de SBS 6-ster dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Gordon was aanvankelijk heel erg blij dat hij zijn tenten weer mocht opengooien, maar is inmiddels toch iets minder enthousiast. “Ik was er heel blij om dat we weer open konden met mijn horecazaken. Of ik goed gedraaid heb? Nee, het was dramatisch“, zegt hij.

Het gaan heel zware tijden worden, vreest Gordon. “Ik ga geen klaagzang doen, want we zijn blij met alles wat er nu mogelijk is, maar als je ziet waar wij van afhankelijk zijn…”

De entertainer doelt op het toerisme. Zijn horecazaken in Amsterdam zitten aan het Museumplein, dat normaal gesproken het terrein is van Amerikaanse toeristen met witte sportsokken en overal doorheen denderende Chinese groepstoeristen.

Gordon: “Het toerisme in Amsterdam is helemaal weg en wij waren voor 70 tot 80 procent afhankelijk van het toerisme.”

Al met al is Gordon zelf wel weer uit zijn lockdown gekomen. Hij vreesde voor een coronabesmetting en had daarom zo weinig mogelijk contact.

Het RIVM adviseerde singles op een gegeven moment om één seksbuddy aan te wijzen, maar dat vond Gordon ook te link. “Ik vond het gevaarlijk om er een te hebben“, aldus de zanger. “Ja. Dus ik dacht: ik doe er tien.”

Foto: SBS
31 Reacties op “Horecazaken Gordon draaien slecht na heropening”


 1. Lizzy

  Misschien komt het ook door dat hysterisch dure slootwater op de kaart?

 2. Joke👹

  Wat een goed nieuws.

 3. HUGO

  Altijd maar aandacht willen deze man…

 4. Sander

  Dat alleen de toeristen zo gek zijn on zijn dure shit te kopen zegt genoeg.

 5. JAN

  De koffie is ook veel te goedkoop in Nederland mag best naar 7 euro per kopje

 6. Gerard Cocks

  Karma is een bitch. Slechte koffie ook. Narcistische borderline ook. Gebrek aan zangtalent idem.

 7. Viola

  Nederlanders gaan er niet heen.

  Waarom is duidelijk.
  In Blaricum gaan nog wat Leco-look dames die zich stierlijk vervelen maar dat is ook en uitstervend soort.De mannen zoeken toch meer brains.

 8. Sjors van Kempen

  Zie je wel dat corona ook z’n mooie kanten heeft.

 9. brakieba

  Laten we solidair zijn en bij Gordon koffie gaan drinken. Anders gaat hij failliet en begint hij weer met zingen.

 10. Patty Poep

  Die ranzige koffie zaakjes van Gordon zouden niet misstaan op de kermis. Ik kom gratis op tafel poepen, entertainment is mijn ding.

 11. Gordon komt op de koffie

  Prima deze corona crisis.
  Het lost vanzelf alles op.

 12. PIPPA

  De toeristen komen vanzelf weer.

  KLM mag niet kapot van Rutte en die andere graaiers.

 13. CB

  Het SBS-effect heeft ook effect op Gordon’s koffietenten.

 14. Nana Mouskouri

  Is dit nieuw(s)? Heeft de hele horeca mee te maken

 15. Respect ✌️

  Zat daar overduidelijk volgesnoven en zoals altijd het hardst lachen om zijn eigen zeer suffe grappen, wat een misselijke nicht is dat zeg.

 16. Victor

  Ik ben inmiddels op een paar Amsterdamse terrassen geweest en heb twee keer in restaurants gegeten. Allemaal bomvol. Omdat ze waar voor hun geld bieden en omdat er Amsterdammers komen. De tourist traps van Gordon blijven leeg. Te weinig kwaliteit, te weinig sfeer, voor te veel geld. Misschien zet het hem aan het denken.

 17. Whitedog

  Ik ben één keer in The Burger Room geweest. Ik moet toegeven, de burgers zijn heerliojk. Het personeel is helaas best arrogant en probeer eens na de eerste bestelling nog de aandacht te trekken voor een extra drankje. Vervolgens wordt je door het personeel weggekeken als je eten op is. Dát zullen ze nu niet meer doen.

 18. JAN

  Er zijn ook mensen die geen cent te makke hebben, en die willen even 30 minuten in zijn zaak zijn om te voelen hoe rijkdom smaakt ! Het gepeupel uit de achterbuurten van de grote steden maken er een gezellig dagje van 1 x per jaar
  We zien ze liever WEGBLIJVEN!
  een voordeel voor die lui, hebben ze iets anders te vertellen in de berdijfskantine dan alleen over GTST te hebben , en wat er weet op tv was ? heb compassie met die lui!

 19. MediaPrak

  In Blaricum zat er al geen loop meer in (met Moeke Spijkstra, Mauve en Het Witte Paard om de hoek), en het Museum kwartier in Amsterdam was nu ook niet de hot spot voor de lokale bevolking. Ik vrees saneren.

 20. Klaas Flink

  Een ezel stoot zich in het gemeen niet twee keer aan dezelfde steen. Ooit in die zaken geweest, dan waren dat twee bezoeken in 1. De eerste en de laatste. Middelmaat kwaliteit en veel te hoge prijzen, arrogante medewerkers en een krijsende eigenaar. Over en sluiten die zooi, in Rotterdam waren we daar heel snel achter, in Amsterdam duurt het altijd effe voordat het doordringt, maar daar komt het ook wel.

 21. Dg

  Blijft toch jammer. Man steekt zijn nek uit en gaat op zijn bek. Mensen met lef mogen beloond worden. Vind hem voor de rest trouwens niets.

 22. Captain Caveman

  Daar scoor je punten mee; opbiechten dat je in die nichten tent van gordo bent geweest. Tot vrijdagmiddagborrel wordt ik dan uitgelachen door mijn collega’s;?Mannen die vrouwen maar goed vinden voor drie dingen; aanrecht, wasmachine en in bed zijn ze nuttig’ policy. Nee, blijf maar weg uit die tentjes. Geript waar je bij staat! Echte fuik voor toeristen.

 23. Piepmuis

  Ahhh als ie maar niet weer gaat zingen.

 24. Nils Holgersson

  Geen verrassing

  Vóór Corona zat er ook al geen hond

 25. John

  Hij gaat niet klagen hij heeft de laatste maanden niks anders gedaan.
  Als hij voor corona veel toeristen in zijn zaak kreeg moet
  hij snappen dat hij nu slecht gaat want die zijn er nog niet
  domme “zakenman”.

 26. Lotte-Fleur

  Lkker hoor met die muizen en kakkerlakken in de keuken.

 27. Poes

  Koffie thuis is gezelliger en je houd een hoop geld over.

 28. Bastiaan

  top nieuws over deze valse vallende ster

 29. Alfons

  Hij gaat geen klaagzang doen… Nou, rot dan op!

 30. Jeroen

  Hopelijk gaat hij failliet!

 31. Pieter van de Beeren

  Hoe een geflipte cokesnuiver dacht dat hij ook wel eventjes een horeca zaak kon openen om er vervolgens chter te komen dat het wel méér vergt dan een witte neus en een paar loze kreten op een menukaart.
  Die extra zaken waren niet het resultaat van groot succes of overweldigende drukte, nee, ze zijn een simpele poging om groot geld te verdienen en dat is dus hopeloos mislukt.
  Dure koffie. Diepvries vleesjes. Arrogant buitenlands personeel. Daar prikken klanten zo doorheen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.