Quinty Trustfull uit felle kritiek op coronabeleid GGD

Quinty Trustfull, één van de grootste sterren van de Nederlandse ochtendtelevisie, heeft in de opening van Koffietijd felle kritiek geuit op het coronabeleid van de GGD. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Eigenlijk zou de GGD vorige week onderzoek doen naar de Nederlandse contacten van de coronapatiënt in de Duitse gemeente Gangelt, net over de grens bij Sittard. Maar omdat hij geen ziekteverschijnselen vertoonde toen hij in Nederland was, zag de GGD daar toch van af.

Dubieus, vindt Trustfull. “Er kwam een bericht binnen van het RIVM dat de Duitser die in Limburg was niet ziek was toen hij in Limburg was. Ze zeggen: ‘Contactonderzoek is overbodig.’ Maar ik denk gelijk: hij kan het virus misschien al met zich meedragen, terwijl hij zich niet ziek voelt. Geen idee, ik ben geen viroloog, maar ja…

Trustfull sluit zich daarmee aan bij Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe. Zij twitterde kritisch: “Waarom staakte het RIVM het onderzoek naar de contacten in Limburg van de inmiddels zieke Duitser? Waarom blijft het RIVM stellig beweren dat wie niet ziek is niemand kan besmetten?

Coronavirus komt ook dichtbij voor Pernille La Lau

Het coronavirus komt ook dichtbij voor Quinty’s Koffietijd-collega Pernille La Lau. Zij kwam deze week terug uit Bali. “Ik had een tussenlanding op Singapore en daar kwamen nieuwe passagiers aan boord. Die zeiden dat heel Singapore stil is en dat daar continu wordt gekeken naar de temperatuur. Als jij naar een restaurant gaat wordt er zo’n temperatuurpistool op je hoofd gezet en het is daar ook een misdaad als je niet zegt dat je je niet lekker voelt. Dan word je opgesloten.”

Hoe was het op Bali? “Ik moest ook een gezondheidsverklaring invullen toen ik Bali binnenkwam. Of ik wel gezond was. Het gekkie is dat de Indonesische regering eigenlijk nog helemaal geen geval van corona heeft gemeld, terwijl er natuurlijk ongelooflijk veel toerisme, ook uit China, daar naartoe komt.”

Nu is ze weer terug in Nederland. “Ik kwam terug en dacht: jé, hier is het ook.”

Trustfull: “Ja, hier is natuurlijk ook iedereen in opperste paraatheid.”

Lees ook:
Eddy Zoëy wenst Dries Roelvink coronavirus toe (dinsdag)
DWDD straks zonder publiek vanwege coronavirus? (dinsdag)
NPO vindt annuleren Songfestival nu nog te vroeg (woensdag)
Koffietijd-dames in paniek: doodsbang voor corona (woensdag)
Jinek geeft gasten elleboog ipv hand vanwege corona (woensdag)
Zus Sywert van Linden slachtoffer corona-onzekerheid (woensdag)
Halina Reijn roept Nederland op: ‘Raak niet in paniek’ (woensdag)
Giovanca vreest gebrek aan speelgoed door corona (woensdag)
NPO 1 last morgen grote coronashow in (woensdag)
Corona trekt SBS niet uit het slop: Hart-special geen hit (vandaag)
Eva Jinek mengt zich in corona-rel: ‘Waar is Rutte?’ (vandaag)
‘Mondkapje Loretta Schrijver werkt niet’ (vandaag)
Peter R. wil vluchtelingen beschermen tegen corona (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen