Zus Sywert van Linden slachtoffer corona-onzekerheid

Geplaatst op wo 26 feb 2020 om 11:00

De coronahorror begint nu ook de familie van bekende Nederlanders te raken. De zus van DWDD-bekendheid Sywert van Lienden is slachtoffer van een weifelend ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat zegt hij op Twitter. De zus van Van Lienden zou vandaag vliegen naar Tenerife, waar de gasten van hotel H10 hun hotel niet uit mogen vanwege de vrees voor corona. “Mijn zus staat op Schiphol en zou vandaag vliegen naar hotel dat werknemers deelt met dit hotel (zelfde eigenaar).

Zij kan het zich niet veroorloven om straks ook in een lockdown te zitten, aldus Van Lienden. “Serieus risico dat je 14 dagen vast zit, kunnen zij niet hebben als ondernemers. Maar reisadvies is niet aangepast, dus voor eigen kosten annuleren.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is te laks, klaagt hij. “En dan bellen ze met het ministerie van Buitenlandse Zaken en die geven aan dat officieel reisadvies niet is veranderd, maar tussen neus en lippen door dat ze het wel verwachten met enkele dagen. En je dus misschien in lockdown zit straks. En intussen vliegtuigladingen mensen er naartoe brengen.

Het is echt een rotzooitje, constateert Van Lienden. “Vaag beleid hoor.

Van Lienden is bekend als opiniemaker uit De Wereld Draait Door. Tegenwoordig uit hij zichzelf vooral op Twitter. Volgende maand wil hij graag bij het afscheid van DWDD zijn, maar dan alleen achter de schermen.

Foto: De Wereld Draait Door
31 Reacties op “Zus Sywert van Linden slachtoffer corona-onzekerheid”


 1. Ron

  Ja ‘het komt nu toch erg dichtbij’…proessst…

 2. shrink

  Wat een slap ge-OH zeg. Alle risico’s willen afschuiven op de overheid, de grote ziekte van deze tijd. Zeker als ondernemer moet je zelf risico’s kunnen inschatten. Ongelooflijke kletsica van deze Sywert.

 3. Anne

  Laat haar in godsnaam even besmet op bezoek gaan bij de DWDD-sekte tijdens een uitzending.
  Opgeruimd staat netjes!

 4. Curryworst

  Och meisje Sywert toch.
  Wat kan de rest van NL de perikelen van jouw zus nou schelen.

 5. Marko

  Anne

  Dom antwoord als dit zou gebeuren heb je er zelf ook last van,
  Wat heb je tegen dwdd kijk dan niet .

 6. Guttegut

  Wow, wat een ongelooflijk tragisch geval dit. Sarcasme uit!

 7. Anne

  @Marko
  Wat jai alemal seg wil?

 8. Leo

  Wat een lulpraat van die Sywert van Lienden. Glas is half leeg bij hem. Als het andersom was geweest was het ook niet goed geweest. Dat broekie moet ff door iemand op z’n plaats worden gezet dicht bij hem.

 9. Boemiebol

  Kunnen al die vakantiegangers hun bek niet ff een tijdje houden?

 10. Marko

  Dom antwoord als dit zou gebeuren heb je er zelf ook last van,
  Wat heb je tegen dwdd kijk dan niet .

 11. Peter de Fries

  Sywert heeft gelijk. Vrienden van mij zitten in een appartement er tegenover. Hen wordt niets verteld. Grote kans dat zij of anderen in het complex met de besmetten in aanraking zijn gekomen of in hetzelfde zwembad hebben gezwommen. Die quarantaine is hoofdzakelijk symboolpolitiek. Buiten het hotel wordt niets gedaan en kan het virus gewoon doorgaan. Aan de ene kant zijn ze laconiek ( geen verandering reisadvies) en aan de andere kant schieten zij door.

 12. Geox

  Het is opvallend hoe veel strenger de maatregelen van andere landen zijn in vergelijking met de maatregelen en reisadviezen die hier gelden.
  Blijkbaar zijn commerciële belangen in dit land belangrijker dan mensen.

 13. Gwendolyn

  Kun je wel haakjes gebruiken in een qoute op deze manier? Nu lijkt het net of hij iets tussen haakjes heeft gezegd en dat kan helemaal niet!

 14. Leo

  @Peter de Fries Onzin. Als je in een ander all-inclusief hotel ernaast zit gebruik je daar alleen de faciliteiten van, zoals een restaurant of een zwembad. Je mag geen uitstapje maken naar een ander complex. En de meeste all-in gasten blijven vaak ook op hun complex gedurende hun vakantie (vanwege all-in ;) )
  Dus totaal andere situatie en dus ook totaal geen hoge besmetting kans ofzo. En de menen in het hotel zelf staan wel achter elkaar bij het buffet ofzo in de rij. Dus snap het zeker de quarantaine.

 15. Leo

  *mensen

 16. o.p. lichter

  Je kon er op wachten bn’ers die dit leed ook mee maken , het wachten is nog op de onvermijdelijke Gerard Joling die ongetwijfeld ook een mening heeft .

 17. De Derde Banaan

  Ach wat vreeeeeeeeeselijk voor Swybert van Linden. Echt zoooooo erg voor hem!

 18. Webcrawler

  Nog een paar week dan zit NL op slot door corona.

 19. Bernardus

  Die kleuter gaat meeschrijven aan het CDA verkiezingsprogramma.

 20. Sjongejonge!

  Nu ik dit weet vind ik het een ramp van grote omvang.
  Arme, arme familieleden van Bners!

 21. Carolina Reaper

  Sywert heeft gelijk. Het is dan ook van de gekke dat we speciaal ten behoeve van zijn zus niet heel Nederland op slot gooien. Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren als zij niet lekker door kan werken!

 22. Job

  98% geneest. Alle zwakke ouderen overlijden. Laten we niet overdrijven.

 23. Snake Charmer

  Je moet wel heel erg achterlijk zijn om naar een hotel te willen gaan waar een Corona lockdown is.

 24. Peter de Fries

  Leo, je lult.
  Het appartementencomplex is niet all-inclusive. Leveranciers, douanebeambten, afwassers, stewardessen, obers, wasserette etc. allemaal in- en uitgegaan. En de gasten blijven ook niet binnen.

 25. Marko

  Job,

  Bron?

 26. Kuis

  We weten niet wat we niet weten. En er word nog in heel veel “ontwikkelde landen” zoals nederland/amerika/italie nog amper getest.
  RIVM en GGD en Overheid blijven hun geloofwaardigheid beetje bij beetje kwijtraken op deze manier.
  De kans dat iemand zonder symptomen al wekenlang aan het verspreiden is in allerlei europese landen (en noord/zuid amerika) is veel groter dan 50%.
  En dan straks verbaasd zijn dat hele dorpen/straten/steden/bedrijven besmet zijn?

 27. animo

  Ja Sywert eigen kosten wie moet dat anders betalen als iedereen thuis blijft als onder nemer moet je dat weten.

 28. Monica.

  Kuis dat is nou paniek zaaien.

 29. henk

  Een linkse reactie voor een ondernemer.

 30. Kuis

  Nee Monica.
  Gewoon een kwestie van jezelf goed informeren, blijven nadenken en niet wachten tot anderen informatie op een presenteerblaadje komen brengen.

 31. Bert

  Mondkapje lost alles op…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.