Zus Sywert van Linden slachtoffer corona-onzekerheid

De coronahorror begint nu ook de familie van bekende Nederlanders te raken. De zus van DWDD-bekendheid Sywert van Lienden is slachtoffer van een weifelend ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat zegt hij op Twitter. De zus van Van Lienden zou vandaag vliegen naar Tenerife, waar de gasten van hotel H10 hun hotel niet uit mogen vanwege de vrees voor corona. “Mijn zus staat op Schiphol en zou vandaag vliegen naar hotel dat werknemers deelt met dit hotel (zelfde eigenaar).

Zij kan het zich niet veroorloven om straks ook in een lockdown te zitten, aldus Van Lienden. “Serieus risico dat je 14 dagen vast zit, kunnen zij niet hebben als ondernemers. Maar reisadvies is niet aangepast, dus voor eigen kosten annuleren.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is te laks, klaagt hij. “En dan bellen ze met het ministerie van Buitenlandse Zaken en die geven aan dat officieel reisadvies niet is veranderd, maar tussen neus en lippen door dat ze het wel verwachten met enkele dagen. En je dus misschien in lockdown zit straks. En intussen vliegtuigladingen mensen er naartoe brengen.

Het is echt een rotzooitje, constateert Van Lienden. “Vaag beleid hoor.

Van Lienden is bekend als opiniemaker uit De Wereld Draait Door. Tegenwoordig uit hij zichzelf vooral op Twitter. Volgende maand wil hij graag bij het afscheid van DWDD zijn, maar dan alleen achter de schermen.

Foto: De Wereld Draait Door

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen