Duncan zegt Ziggo Dome af, heeft maar twee liedjes

Geplaatst op do 27 feb 2020 om 14:00

Duncan Laurence, die vorig jaar de populaire tv-show Eurovisie Songfestival won, heeft zijn concert in Ziggo Dome uitgesteld van 26 maart naar 17 november. Hij heeft namelijk nog maar twee liedjes. Dat meldt hij op Instagram. Songfestival-kenner Martijn van der Zande van de NOS is niet verbaasd. “Duncan heeft sinds zijn overwinning slechts één liedje uitgebracht, samen met Arcade staat de teller dan op twee, daarmee is het lastig een Ziggo Dome uitverkopen…

Laurence laat zich op Instagram emotioneel uit over het uitstellen van zijn concert. Hoewel zijn doelgroep uit jonge, Nederlandse bakvisjes bestaat, communiceert hij op social media vooral in het Engels, zodat zijn carrière wat internationaler aanvoelt.

De zanger laat weten dat Laurence niet genoeg tijd heeft gehad om meer liedjes uit te brengen dan Arcade en Love Don’t Hate It. “Daarom heb ik besloten om mijn Ziggo-show uit te stellen. Het is geen makkelijke beslissing“, zegt hij.

Eigenlijk zou het concert over een maandje al plaatsvinden. Momenteel is hij in Los Angeles. “Om nieuwe muziek te schrijven en op te nemen. Ik zal dit binnenkort met jullie delen.

Music first has always been my motto, and that’s what I’m doing now… putting music first.”

Foto: AVROTROS – Joyce Hoedelmans
33 Reacties op “Duncan zegt Ziggo Dome af, heeft maar twee liedjes”


 1. saywhut

  Waarvan akte.

 2. Gerard

  Stop de persen!

 3. Corrector

  En zo glijdt hij terug naar waar hij vandaan kwam: de onbekendheid. Prima voor hem als oprecht artiest en geweldig voor ons als niet bijzonder onder de indruk publiek.

 4. Zomaar een persoon

  Hij bracht op Pinkpop een hele lading oudere, doch prima liedjes. Maar blijkbaar zag onze grote perfectionist daar geen album in.

 5. Piet Pannelap

  Nietszeggend figuur. Daar heb je in ‘zijn scène’ veel van, toch Gordon, toch Joling, toch Tol, toch… etc!?

 6. Michiel

  Hij heeft een tour(tje) in Europa gedaan, wat heeft ‘ie daar dan gezongen, alleen Arcade????

 7. Henk K.

  “Hoewel zijn doelgroep uit jonge, Nederlandse bakvisjes bestaat, communiceert hij op social media vooral in het Engels, zodat zijn carrière wat internationaler aanvoelt.“

  Hij heeft een succesvolle, internationale tour achter de rug en heeft getekend bij een van de grootste platenlabels ter wereld, maar oké.

 8. Zalmneusje

  Ik snap er geen sikkepit van. Hij ging toch direct na het songfestival aan de slag om nummers te schrijven? Daarom was ie toch nauwelijks te zien in de media? En dan na bijna een jaar maar 2 liedjes hebben? Wat heeft ie dan al die tijd gedaan? En de laatste vraag: hij kan toch ook covers brengen, zoals de normale gemakzuchtige artiesten van tegenwoordig?

 9. By the way

  Nou, zijn carrière heeft echt een vlucht genomen…

 10. Gynaecoloog Geylstra

  Als-ie maar niet de ziekte van Heuckeroth heeft.

 11. Gogo

  Dit pleit voor hem. Beter dan de goedkope covershows van Davina Michelle en Glennis Grace

 12. Marianne

  Anderhalf jaar na zijn winst nog eens een concert geven. Hij is er lekker vlot bij. Moeilijk mannetje volgens mij. Voor zichzelf en voor zijn omgeving.

 13. Caramba

  Da’s de achilleshiel van de meeste artiesten: wel kunnen vertolken maar geen inhoud of schrijverstalent.
  Maar de achilleshiel van het volkje dat een Ziggo-kaartje voor dit gehypte one hit wondertje, laten we het daar maar niet over hebben…

 14. Mark

  Ga lekker covers zingen dan… Of doe net als al die andere one-hit-wonders op de braderie die een half uurtje zingen voor een appel en een ei: die ene grote hit zingen, dan de lange versie van die grote hit, dan de meezingversie, dan de remix versie en tot slot nog een keer het origineel.

 15. Dikkie

  Duncan zegt helemaal nergens dat hij maar twee liedjes heeft. Lees even goed zijn bericht alvorens allerlei onwaars te insinueren. Hij heeft in 2019 in Nederland en verchillende andere Europese landen succesvolle, uitverkochte shows gegeven, met alleen maar eigen werk. Voor de Ziggodome wil hij blijkbaar met nieuwe muziek komen en daar heeft hij wat meer tijd voor nodig. Het is logisch dat hij in het engels communiceert, hij heeft behoorlijk wat buitenlandse fans. Dat van die “nederlandse bakvisjes” is dan ook een nare, zinloze sneer. Wees blij dat we zo’n talentvolle nieuwe artiest hebben en steun hem een beetje!

 16. Bert

  Niet genoeg homos om een ziggo dome vol te krijgen met publiek. Dat is ook wel eens goed nieuws…

 17. Ernie

  Nou, niet raar doen Bert… Kom je weer met je banaan naar bed…

 18. Axel-F(Arnhem)

  Advies voor Duncan:

  replace AAAAAAA met BBBB en ga zo door tot ZZZZZZZZZZZ

  dan heb je voldoende.

  ZZZZZZZZ Snurk

 19. snoezigkleinhertje

  Deze duffe talentloze homo kan niks dat blijkt nu wel.
  Deze duffe talentloze homo had het te druk bij M en dat kalifaatwijf.
  Deze duffe talentloze homo mocht alleen maar winnen omdat het een homo is.
  Deze duffe talentloze homo zijn we volgend jaar hopelijk vergeten.

 20. Brigitte Bulham

  Duncan, je fans weten wel beter. We vinden het heel jammer maar je hebt een goede keuze gemaakt. Tot 17 november! ❤️

 21. snoezigkleinhertje

  Die 17e November word natuurlijk helemaal een lachertje dan word deze duffe talentloze homo ontmaskerd.

 22. Ocherm

  November is niet met een hoofdletter, lamlul!

 23. Paul

  Ach… met slechts 2 liedjes als repertoire lijkt me concert afzeggen niet zo moeilijk toch. En ach, misschien ben ik wel de eerste die ook je winst op het songfestival met Arcade niet terecht vond…. een soort “lalalalala” van mutsje Lenny Kuhr in een eigentijds jasje….
  Eenmalige ‘dag’artiest dus. eenmaal voor de meute een leuk liedje maken maakt je niet tot een echte artiest.

  Twee liedjes… werkelijk. Is voor mij een bevestiging van een ‘loser’ die per ongeluk het songfestival won….

 24. max

  wat een homo droeftoeters weer hier….jammer!

 25. Pierre Cul

  Ik ben wel blij met Duncan. Het levert een nieuw woord op: tweedagsvlieg.

 26. Nils Holgersson

  Duncan had geen tijd om nieuwe liedjes te schrijven.

  Waarmee was de singer-songwriter dan zo druk?
  Kwestie van prioriteiten…

 27. Joke

  Duncan gaat een pracht van een concert neerzetten ,als hij er klaar voor is.
  Hij heeft nu al meer succes dan de meeste zangers en zangeressen .
  Ik gun hem het succes , want hij heeft het verdiend.

 28. Fons

  Beetje raar verhaal…. hij heeft een europese tour gedaan met ongetwijfeld meer dan 2 liedjes.
  Zijn management is iets te hard van stapel gelopen, het verbaasde me al dat hij niet eerst de AFas doet en als dat goed verkoopt overwegen om de Ziggo Dome een jaar later (met een nieuw album) te doen.
  Een maand voor de show afzeggen is op zijn zachts gezegd bijzonder, je gaat haast denken dat er heel weinig kaarten zijn verkocht. Maar dat zal nooit als reden worden worden opgegeven.

 29. Erica

  Snoezigkleinhertje, met duffe talentloze reacties.

 30. L. A.

  Tuurlijk Jonguh
  Is in los Angeles om een paar liedjes te kopen dus.
  Deed Waylon ook, liedjes kopen in LA, is een aardig stukje van in de pers verschenen..
  Liedjesfabriek schrijft liedjes op bestelling.
  Niks eigens aan.. stomme kut kan nog geeneens noten lezen, en hij kan zo te zien wel een beetje zon gebruiken met z’n bleke bakkes, Frankenstein heeft meer kleur in z’n gelaat.

 31. Derhal Flynn

  Hertje zegt hoe het zit Erica.
  Talentloos kind gaat faliekant floppen.

 32. Mike

  Jaloezie en ongelukkig met je leven zijn is voor sommigen hier een reden om mensen die ze niet kennen onderuit te halen. Wat zeggen deze reacties over Duncan? Niets. Maar over de mensen die zichzelf zo speciaal vinden en bijzonder weinig in hun eigen leven gepresteerd hebben , erg veel. Al heeft die jongen nooit meer een hit, hij heeft in ieder geval iets gedaan wat weinigen tot niemand hem nadeed. Je hoeft iets niet mooi te vinden , maar waarom denken dat het onderuit halen van bekende mensen je eigen leven ook maar iets interessanter maakt. De stukjes hier zijn vaak best grappig, maar velen van de reageerders zijn niks meer of minder dan mensen die ver weg zouden moeten blijven bij een telefoon of pc.

 33. xandertje

  De winnaar van het Eurovisie Songfestival mag het jaar daarop op het Songfestival zijn nieuwe single voor een miljoenen publiek uitvoeren.

  Hoe kun je deze kans laten liggen? Toen hij won was het eerste, nou ja tweede wat in hem en z’n team op zou moeten komen: “yes gewonnen, nu zorgen dat we over een jaar hier weer staan met een nieuw lied”

  dom – dom – dom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.