Koffietijd-dames in paniek: doodsbang voor corona

Koffietijd-presentatrices Loretta Schrijver en Quinty Trustfull maken zich er flinke zorgen over dat het coronavirus steeds dichterbij ons land komt. Ze hebben al een voorraad mondkapjes ingeslagen. Dat vertelden ze gisteren in de uitzending op RTL 4. Loretta en Quinty zitten de hele dag allerlei liveblogs en kranten te lezen om te kijken of corona al in ons land is. “Of je nou wil of niet: je moet toch lezen over het coronavirus, hè? Alle kranten staan er vol van, televisieprogramma’s“, zegt Loretta.

Voor Quinty komt het coronavirus wel heel erg dichtbij, omdat zij een paar weken in Milan heeft gewoond. Daar ligt het openbare leven lam vanwege corona-angst.

Loretta tegen Quinty: “Dat vroeg ik me af: hoe voel jij dat nu? Twee jaar geleden ging jij nog regelmatig naar Milaan natuurlijk. Daar woonde je toen ten dele. Nu zie je die regio en de stad en dan is het afgesloten of heel stil. Voel je dan dat het heel dichtbij komt voor jou?

Quinty: “Het komt ook dichtbij nu. Ja, ik heb wel het idee van: het is nu ineens hier in Europa, in Italië.

Loretta: “Waar jij allemaal gelopen hebt.

Quinty: “Ja, gisteren zag ik beelden van het Duomo-plein en dat was gewoon leeg. Nou, dat ken je niet. Normaal gesproken lopen er duizenden mensen. Dat ziet er wel raar uit.”

Loretta: “Ja, dan voel je het zelf ook. Maar nu ben je pas weer naar Atlanta geweest. Jij reist internationaal ontzettend veel. Voel je dat dan?

Quinty: “Ik heb wel voor de zekerheid mondkapjes gekocht, omdat ik dacht: dan heb ik ze maar bij me. Misschien denk ik ineens: ik heb ze nodig. Ik heb ze nog niet op gehad. Wat me wel opviel is dat op Schiphol heel veel mensen met mondkapjes liepen en op Atlanta niet één.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen