DWDD straks zonder publiek vanwege coronavirus?

Geplaatst op di 25 feb 2020 om 10:50

Het zou zomaar kunnen dat De Wereld Draait Door, net als de grootste talkshow van Italië, op een zeker moment zónder publiek moet uitzenden als corona zijn optocht naar ons land voortzet. Dat stelde tafeldame Roos Moggré gisteren in de uitzending op NPO 1. Italië is op twee landen na ons buurland, dus de kans dat de coronahorror hier binnenkort opduikt is aanzienlijk. Het gevolg? Mensen met mondkapjes in Albert Heijn, uitgestorven NS-treinen en misschien ook een lege DWDD-studio.

Moggré heeft een Italiaanse man en weet daarom hoe de situatie nu in Italië is. “Wij zaten naar de grootste show van zondagavond te kijken in Italië en daar zat gewoon geen publiek.”

Het gaat om Che Tempo Che Fa. “De grootste zondagavondshow in Italië, en daar zat gewoon voor het eerst eigenlijk geen publiek. Ze hadden een liveverbinding met de premier en die gaf een waarschuwing.”

Hoe zou dat er in Nederland uitzien? “Het is alsof jij vandaag zou uitzenden zonder publiek met Rutte over een live-lijn“, zei ze tegen gastheer Matthijs van Nieuwkerk.

De Italiaanse premier sprak het volk toe in de DWDD van Italië. “Hij gaf een waarschuwing omdat er enige paniek is in het land van: ‘Hou je rustig, maar neem wel enige voorzorgsmaatregelen.’”

Het is weleens eerder gebeurd dat DWDD zonder publiek dreigde te worden uitgezonden. Dat kwam toen door de sneeuw.

Foto: BNNVARA
35 Reacties op “DWDD straks zonder publiek vanwege coronavirus?”


 1. Mark

  Lekker rustig

 2. Tulp

  Als de bevolking gedecimeerd zou worden door een virus zouden de linkse mensen van DWDD dat toch alleen maar positief vinden voor het milieu? Of ben ik nu te cynisch?

 3. Curryworst

  Dan zend je toch herhalingen uit.
  Geen hond die het merkt.
  (Ook Marc de Hond niet want die is binnenkort toch de pijp uit.)

 4. shrink

  Het zou zomaar kunnen dat DWDD over een maand stopt… door het coronavirus, of door sneeuw, of doordat de presentator geen zin meer heeft…

 5. Ron

  We worden helemaal gek in dit land…

 6. Antonio

  Die griep waait wel weer over.

  Helaas sterven er ieder jaar oude en zwakke mensen aan de griep.

  Dit jaar zijn er niet meer doden dan andere jaren.

 7. Ook dat nog!

  Waar hebben we het over? Over een maand hoeft er geen publiek meer, elke avond door weer en wind, naar de toch al slecht bereikbare studio op het Westergas terrein . DWDD stopt op 27 maart definitief. Heerlijk. Het Westergas – terrein kan dan eindelijk gesloten worden. Misschien tijd voor een nieuw te bouwen wijk? Rob Jetten, lees je mee? Scheelt veel geld met metro of tramverbinding naar Almere Pampus 😁👍!

 8. Asjemenou

  Dus straks worden ook alle festivals komende zomer geannuleerd?

 9. Milano

  Vooral voor oude vrouwtjes als NPO kijker en haar ‘kleinzoon’ Antonio is dit virus gevaarlijk. Oppassen oma!

 10. Asjemenou

  Ik zie dan ook zomaar het EK in lege stadions gespeeld worden…

 11. Mark

  En het keukenhof vrijwel leeg

 12. Fabian

  Doe es ff normaal.

 13. Flip de Beer

  Een Matthijs-one man show!

 14. Timo

  Oef, grapjes zonder reactie. De laatste DWDD uitzending zonder mensen eromheen. Wat een pijn! Al die zieke mensen zijn niets vergeleken met de horror waar Matthijs doorheen moet.

 15. Miepie

  Heerlijk geen DWDD meer …geen fake porem van die geldgraaier

 16. Joop55

  ”Ik bestel een flesje Coronazone, uhuhuhuhuh”’

 17. Greta Tunberg heeft Corona veroorzaakt

  Paniek om niks, allemaal ingegeven door die linkse milieulobby om ervoor te zorgen dat iedereen gedwongen vega wordt en niet meer vliegt. Trap niet in die onzin!

 18. Bert

  DWDD een programma voor autisten door autisten. Hebben ze koning Willy nog in een lucky weten af te zeiken?

 19. Webcrawler

  Paniek om niks, allemaal ingegeven door die rechtse dictators.

 20. Jelle

  Wat een onzinnige hysterie. Er gaan per dag 7 mensen per dag dood aan de griep maar daartegen worden helemaal geen maatregelen genomen.

 21. Kuis

  COVID-19 kenmerk: Asymptomatische verspreiding.

  En wat zegt GGD en RIVM?: “Wachten op symptomen en dan maatregelen treffen.”

  Tja. Dan gaat die uitbraak gaat echt wel komen hoor.

  En dan gaat daarna iedereen heel verbaasd doen over hoe dat toch zo snel heeft kunnen gaan allemaal. Kamer commisies worden ingesteld. Lessons learned worden opgeschreven. En daarna vergeet iedereen dat weer.

 22. Adventurer

  Italië is op twee landen na ons buurland??? Wat zegt zoiets? Noorwegen is op één land na een buurland van Noord-Korea. Nou, oei oei!

 23. Hanny

  En dan hoor je,het is ook slecht voor economie,want er wordt nu al minder gevlogen. Dat wilden ze toch graag minder vliegen.Ze worden op hun wenken bediend.

 24. Ellie

  Hanny, ga jij maar weer aan een kind zitten, smeerlap! Als het kind dan sterft aan het coronavirus hoef je in elk geval niet meer in angst te leven dat het ooit gaat praten.

 25. @Ellie

  Wat een walgelijke reactie, Ellie.
  Bah!

 26. Webcrawler

  Hanny een compotdenker?

 27. Bart

  Wat een stemmingmakerij allemaal door de media en de bn’rtjes.

 28. Hanny

  @ ellie, ga toch breien of haken,oud wijf

 29. Mark

  DWDD zit nú al verlegen om publiek. Bijna dagelijks zit BNNVARA op Twitter te smeken om gratis langs te komen omdat “er plaatsten vrij zijn gekomen”. Jaja…

 30. Hallo zeg

  Heerlijk rustig op straat v

 31. robb

  Het is altijd negatief hier ,niks over de mooie uitzending van gisteren met Terlouw en mer Erik Scherder in Dwdd .

 32. X

  Snap al die kritiek op DWDD niet. Hoezo blij dat het stopt? Het is geen verplichting om te kijken, keuze genoeg. Wat een haaisite is dit in de loop der jaren geworden.

 33. X

  @robb inderdaad was een eerlijke en oprechte uitzending naar mijn mening.

 34. Einde van NL

  @Hanny

  Lol, I like your style!…

  En DWDD is vies socialistisch volk, altijd al geweest. Landverraders die af en toe de Nederlanders nog wat naar de bek slijmen, maar een mes in de rug krijgen zodra ze de rug toekeren.

 35. pepe

  tegen de tijd dat Covid-19 hier een echt probleem zou kunnen vormen bestaat DWDD al niet meer die gaat hun laatste maand in en de echte problemen komen pas over een half jaar (als iedereen lekker over de hele wereld is gevlogen voor vakantie)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.