DWDD straks zonder publiek vanwege coronavirus?

Het zou zomaar kunnen dat De Wereld Draait Door, net als de grootste talkshow van Italië, op een zeker moment zónder publiek moet uitzenden als corona zijn optocht naar ons land voortzet. Dat stelde tafeldame Roos Moggré gisteren in de uitzending op NPO 1. Italië is op twee landen na ons buurland, dus de kans dat de coronahorror hier binnenkort opduikt is aanzienlijk. Het gevolg? Mensen met mondkapjes in Albert Heijn, uitgestorven NS-treinen en misschien ook een lege DWDD-studio.

Moggré heeft een Italiaanse man en weet daarom hoe de situatie nu in Italië is. “Wij zaten naar de grootste show van zondagavond te kijken in Italië en daar zat gewoon geen publiek.”

Het gaat om Che Tempo Che Fa. “De grootste zondagavondshow in Italië, en daar zat gewoon voor het eerst eigenlijk geen publiek. Ze hadden een liveverbinding met de premier en die gaf een waarschuwing.”

Hoe zou dat er in Nederland uitzien? “Het is alsof jij vandaag zou uitzenden zonder publiek met Rutte over een live-lijn“, zei ze tegen gastheer Matthijs van Nieuwkerk.

De Italiaanse premier sprak het volk toe in de DWDD van Italië. “Hij gaf een waarschuwing omdat er enige paniek is in het land van: ‘Hou je rustig, maar neem wel enige voorzorgsmaatregelen.’”

Het is weleens eerder gebeurd dat DWDD zonder publiek dreigde te worden uitgezonden. Dat kwam toen door de sneeuw.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen