Halina Reijn roept Nederland op: ‘Raak niet in paniek’

Halina Reijn heeft alle gewone mensen in Nederland gisteren in De Wereld Draait Door opgeroepen om vooral niet in paniek te raken over de naderende komst van het coronavirus naar ons land. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. DWDD liet ook beelden zien hoe de coronahorror de wereld in zijn greep houdt. “Als je dit zo achter elkaar ziet, dan raken we natuurlijk allemaal in paniek, maar het is zeker zaak om dat niet te doen en om ons bij de feiten te houden“, aldus tafeldame Reijn.

We moeten nuchter blijven, aldus Reijn. “En meeleven met de mensen die er wel écht mee te maken hebben.”

Toch begrijpt ze wel dat veel mensen zich zorgen maken. “Gisteren hadden jullie het toevallig over hypochondrie en ik hoor ook zeker tot de hypochonders en je wil natuurlijk vooral weten wat je nou zelf kunt doen.”

Moeten we nou wel of niet aan de mondkapjes? Reijn: “Iedereen heeft het over mondkapjes en daar is veel verschillende informatie over. Ik zou iedereen aanraden: als je iets wil weten daarover, ga dan gewoon naar rodekruis.nl. Daar staat alles heel helder op.”

Ze vervolgt: “Maar er is één ding dat we allemaal kunnen doen en sowieso allemaal zouden moeten doen, ook los van dit virus, en dat is onze handen goed wassen. Ik ben erachter gekomen dat maar 5 procent van de bevolking zijn handen goed wast of weet hoe hij dat moet doen.”

Matthijs van Nieuwkerk is al voorbereid op de corona-ellende. “Ik ben wel echt een handenwasser. Ik heb ook allemaal pompjes.”

Lees ook:
Eddy Zoëy wenst Dries Roelvink coronavirus toe (gisteren)
DWDD straks zonder publiek vanwege coronavirus? (gisteren)
NPO vindt annuleren Songfestival nu nog te vroeg (vandaag)
Koffietijd-dames in paniek: doodsbang voor corona (vandaag)
Jinek geeft gasten elleboog ipv hand vanwege corona (vandaag)
Zus Sywert van Linden slachtoffer corona-onzekerheid (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen