‘Mondkapje Loretta Schrijver werkt niet’

Geplaatst op do 27 feb 2020 om 9:35

Het mondkapje dat Loretta Schrijver in Koffietijd droeg om voor te doen hoe je je kunt beschermen tegen het coronavirus werkt helemaal niet. Dat heeft wetenschapsjournalist Diederik Jekel gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. Mondkapjes bieden onterecht een gevoel van veiligheid, aldus Jekel. Hij begrijpt dat mensen voorzorgsmaatregelen willen nemen, maar dit helpt niet, zegt hij. “Het is heel goed dat iedereen het in de gaten houdt, maar om allemaal mondkapjes te gaan halen…

Presentator Luuk Ikink: “Die dingen doen dus helemaal niks eigenlijk? Daar heb je niet zo veel aan?

Schrijver: “Nee, je moet echt weten hoe je met een mondkapje omgaat. Het zijn ook echt andere dingen dan die je bij de bouwmarkt kan vinden tegen stof en dat soort dingen.”

Eddy Zoëy over zijn RTL-collega: “Die dingen die Loretta op had, die werken dus niet?

Jekel: “Nee, die virusdeeltjes zijn zo veel kleiner. Die kapjes die je vaak ziet in China zijn meer tegen stof en smog enzo en die virussen die gaan daar gewoon in, zeker als je het niet goed gebruikt. Die echt nare kapjes die dit aankunnen, daar word je binnen een uur helemaal gek van. Daar kun je nauwelijks doorheen ademen en het zweet.”

Lees ook:
Eddy Zoëy wenst Dries Roelvink coronavirus toe (dinsdag)
DWDD straks zonder publiek vanwege coronavirus? (dinsdag)
NPO vindt annuleren Songfestival nu nog te vroeg (woensdag)
Koffietijd-dames in paniek: doodsbang voor corona (woensdag)
Jinek geeft gasten elleboog ipv hand vanwege corona (woensdag)
Zus Sywert van Linden slachtoffer corona-onzekerheid (woensdag)
Halina Reijn roept Nederland op: ‘Raak niet in paniek’ (woensdag)
Giovanca vreest gebrek aan speelgoed door corona (woensdag)
NPO 1 last morgen grote coronashow in (woensdag)
Corona trekt SBS niet uit het slop: Hart-special geen hit (vandaag)
Eva Jinek mengt zich in corona-rel: ‘Waar is Rutte?’ (vandaag)

Foto: RTL
43 Reacties op “‘Mondkapje Loretta Schrijver werkt niet’”


 1. Achterberg

  Daar hoef je geen deskundige voor te zijn.

  Wat een onbenullen staan er toch achter de desk van RTL Boulevard

 2. Leo knots

  Staan zij even voor lul. Paniek zaaien en het nog fout doen ook. Zucht…

 3. Henk

  Die kapjes doen precies waarvoor ze zijn gemaakt!
  In Azië zijn ze niet gek, ze lopen met alles ver voor op de rest van de wereld.

 4. Dorus

  Ja luister vooral naar de Nederlandse ´deskundigen´ op de tv. Dan ben je echt goed voorgelicht. (niet dus). Waarom Nederland dit doet weet ik niet, maar de mensen hier worden niet of onjuist voorgelicht.

 5. Almeerder

  Het mediakartel (NPO/Radio1/RTL) gaat een “nationaal gevoel” opvoeren. Dan hoeven we niet te denken aan de 100km per uur (idee van Rutte), Stikstof, Boeren, Betalingen aan de EU, Belastingverhogingen enz enz. Nee, lekker het plebs een andere richting opduwen om af te leiden. Natuurlijk is het prima om het er over te hebben (GeenStijl doet dat al wekenlang), maar het begint weer een afleiding manoeuvre te worden.

 6. Monica.

  Je ogen ook bedekken.

 7. Monica.

  Je ogen ook bedekken…

 8. saywhut

  @Henk het werkt alleen bij degenen die het al hebben zodat ze het niet verder verspreiden bijv. door te hoesten. Het kapje vangt de bacillen van de hoest dan op.

 9. Curryworst

  Diederik Jekel heeft ook écht overal verstand zeg.

 10. Piet Pannelap

  Lieve Loretta, ooit ruck-materiaal volgens Graaf Schimmelpick. Helaas met de week steeds senieler. Het ga je goed Loretta.

 11. Whitedog

  De mondkapjes zijn niet bedoeld om je te beschermen. De mensen die ze in Azie gebruiken doen dat om anderen niet te infecteren.

 12. Tim

  Henk@ Helemaal mee eens. Mensen denken tegenwoordig dat ze allemaal deskundige zijn en ook het feit dat men zegt. Dat het niet ernstig is. Het is code rood, zodra het ook in nederland is. Als er mensen hieraan overlijden en als ze zelfs scholen en bedrijfen sluiten in plaatsen waar het virus is gesignaaleerd. En mensen mogen daar de deur niet uit. Er moet heel snel een vaccin hiervoor komen.

 13. Danny

  De hele wereld loopt met mondkapjes op. Diederik zegt dat het niet hoeft dus doen we het niet. Ik schat dat we in mei 20.000 besmettingen in Nederland hebben. 2 % gaat dood aan het virus. Dat zijn 400 doden. Maar mondkapjes??Nee joh doe normaal……

 14. Anja

  Nee. Aruurlijk werkt dat niet, sterker nog misschien is ze zelf wel een virus.

 15. Saaie muts

  Die Jekel zie je tegenwoordig zowat in elk programma op TV.

 16. Rechtsrealist

  Jekel heeft gelijk. Mondkapjes houden het virus niet geheel tegen.

 17. Brammert

  Ik zou haar doen met of zonder coronavirus.

 18. Bert

  Mondkapjes werken niet tegen een virus…

 19. Ron

  Die mondkapjes helpen geen sier, daar komt het virus gewoon doorheen en je moet ze elke dag vervangen.

 20. Robin

  @Danny
  do 27 feb 2020 om 10:29

  Het zijn betweters.
  Net als de werkloze, laagopgeleide betweters hier.

 21. Dreftbek

  Natuurlijk werkt dat niet. Zie de foto. Als dit al een kapje is dat tegen het virus beschermt, dan nog ben je op deze wijze neit beschermd, omdat het kapje niet om het neusbeen heen is gevouwen en dus sluit dat ding niet af onder de oogkassen.

 22. Robin

  Nog zo’n wijsneus.
  Niet eens in staat om foutloos een bericht te tikken.

 23. Tinus

  Enkel mondkapjes van type ffp2 en ffp3 helpen.
  Media (enkel in Nederland overigens) geven een negatief mondkapjes aankoopadvies voor consumenten omdat voorraden mondkapjes slinken. Ze zijn bang dat hulpverleners e.d. daardoor straks misgrijpen.

 24. Poenie

  Gewoon je mond en neus aftapen met duct tape.

 25. Piet Pannelap

  @Poenie 11:11
  Dat zouden meer BN’ers moeten doen. Whahaha

 26. Jelle

  In Singapore hebben ze de gewone kapjes afgeschaft, die helpen alleen tegen stofdeeltjes maar niet tegen virussen. Alleen ffp2/3 kapjes helpen maar die zijn voor langer gebruik dan 30 minuten ongeschikt omdat je daar moeite mee hebt om te ademen.

  Wat bijv. wel helpt is de temperatuur in kantoren en winkels opstoken tot minimaal 25 graden omdat het virus bij hogere temperaturen niet kan overleven. In Singapore is daarom het advies: airco zoveel mogelijk uit.

  In Nederland zou je daarnaast vooral ventilatiesystemen moeten stoppen, die pompen virussen rond. Helpt ook tegen griepvirussen waaraan in deze periode in Nederland 20 mensen per dag doodgaan maar waar niemand het over heeft.

 27. Miepie

  niks werkt er bij die dikke Loretta nu kan ze niet meer zo overdreven lachen die plofkop

 28. Paul Lamote

  @Danny
  Er gaan iedere winter in Nederland 2000 mensen dood aan het griepvirus. Iedereen van december tot half april mondkapjes op?

 29. Dreftbek

  @Robin
  do 27 feb 2020 om 11:01

  Wou je zeggen dat ik ongelijk heb dan? Ik zeg nergens dat ik een expert ben, maar sommige dingen snapt iedereen! Iedereen behalve Robin natuurlijk.

 30. Weet bijna alles

  Curryworst, waarschijnlijk weet hij meer dan jij.

 31. Fred

  @Paul Lamote de ‘gewone’ seizoensgriep kost ongeveer 0,1 procent van de patiënten het leven, bij Corona is dat 2,4 procent. Dus aardig wat meer. Voorzorgsmaatregelen zijn dus terecht.

 32. Danny

  @Paul Lamonte,
  Ik denk echt dat je het probleem onderschat. Laten we hopen dat het virus gauw gestopt word. De berichten en cijfers hierover zijn echter alarmerend. We zullen zien.

 33. Sandra

  Onterecht?
  Bullshit.
  Als jij denkt dat het werkt dan werkt het.
  En als je denkt dat het niet zo is werkt het niet.
  Simpel.
  Laat een ander in zijn waarde om wat hij of zij vindt.

 34. Kent U deze nog?

  Sandra
  do 27 feb 2020 om 14:05

  En jij gelooft waarschijnlijk ook dat homeopathie werkt?
  Lou de palingboer geloofde ook dat hij het eeuwige leven had.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Een virus doet niet aan placebo’s.

 35. Cor Ona

  Doe mij ook zo’n kapje.

 36. Lies

  Zo’n kapje heb ik in drievoud in de garage liggen. Wegens stof toen ik een muurtje moest doorbreken nav verbouwing keuken. Iemand interesse? Is gratis? ;)

 37. Fred

  Ja ik Lies, kan je mij gelijk even de slaapkamer laten zien.

 38. Sandra

  Kent u deze nog,

  wat ik al zei…laat een ander in zijn waarde om wat hij of zij vindt.

 39. Kent U deze nog

  Zie je mij enig waarde-oordeel geven?

 40. Sookie Stackhouse

  Loretta wordt met de week dommer

 41. Rick

  Ja en toen ik gisteren eens naar Shownieuws keek hoorde ik tot mijn stomme verbazing een van de presentatoren de kijker adviseren dat als je denkt dat je het coronavirus hebt zsm naar de huisarts moet gaan. Dat is dus het laatste wat je moet gaan doen! Levensgevaarlijk adviezen van deze onbenul op SBS6

 42. Bart

  @Rick Het vervelende van dit soort dingen is dat programma’s als Shownieuws en Koffietijd er dan ook aandacht aan gaan steden. Dan kijf je van die domme uitspraken als van deze presentator en andere domme niet zeggende bn’rtjes die denken dat ze boven het volk staan en de mensen moeten informeren, waarschuwen of gerust moeten stellen. Onze bekende Nederlanders moeten gewoon eens hun mond houden en Shownieuws moet showbiznieuws brengen en dit soort onderwerpen gewoon over laten aan het Journaal en de talkshows (met experts en niet Halina Reijn die het volk denkt te moeten toespreken)

 43. Simon de W.

  Het mondkapje bij Loretta werkt in zoverre goed dat ze haar hondenkop voor de helft bedekt. Dat zou Patty Brard ook wel kunnen doen, dan kijken er misschien wel meer mensen naar die dagelijkse show.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.