Giovanca vreest gebrek aan speelgoed door corona

Giovanca Ostiana, een van de vele presentatoren van Op1, vreest een gebrek aan speelgoed in ons land door de uitbraak van het coronavirus in China. Dat gaf ze gisteren aan in haar uitzending op NPO 1. Ostiana blijkt een echte AliExpress-tijger: ze koopt qua speelgoed alles wat los en vastzit. Daarmee denkt de EO-presentatrice klaarblijkelijk niet echt aan een duurzame wereld, merkte haar tafelgast Hella Hueck op. Veel speelgoed wordt gemaakt in schimmige Chinese fabrieken.

Straks kunnen we niet genoeg speelgoed meer kopen, aldus Ostiana. “We zitten bijvoorbeeld met speelgoed. Ik heb een kind van drie en ik moet toegeven: ik bestel echt heel veel speelgoed voor haar, ha ha. En dan lees je dat 85 procent van al het speelgoed in de wereld komt uit China.”

Hella Hueck: “Jij bestelt dus plastic meuk en geen duurzaam lokaal geproduceerd houten speelgoed?

Ostiana: “Nee, ho, ho, ho! Ik heb heel lang aan de duurzame houten blokken gedaan, maar ze is drie en dat wil ook Barbie’s.”

Hueck: “Speelgoed is echt een van de producten die van China naar ons toekomt, maar het is ook weer niet dat heel China plat ligt. Er zijn nog fabrieken die wel draaien. Of je die Barbie nog kunt bestellen…”

Ostiana: “Nou, ze wordt binnenkort 4, maar ik hoef nog niet voor de Intertoys te gaan liggen?

Hueck: “Ja, ik ben altijd heel nuchter, maar misschien ben ik te optimistisch.”

Tijs van den Brink: “Als je er zeker van wil zijn moet je dat wel doen.

Foto: NPO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen