NPO 1 last morgen grote coronashow in

NPO 1, de meest bekeken tv-zender van Nederland, pakt morgen direct na het Achtuurjournaal uit met een grote coronashow. Het programma heet ‘Het corona-virus: feiten en fabels’ en zal vijftig minuten duren. Dat heeft de NOS laten weten. Het is volgens de NOS van belang om dit programma uit te zenden. “Nu het corona-virus op steeds meer plaatsen in Europa opduikt, is het des te urgenter geworden dat het publiek weet wat waar is over het virus en wat niet“, aldus een woordvoerder.

De omroep wil Nederland voorlichten hoe ons land is voorbereid op een uitbraak. “En wat de gevolgen kunnen zijn voor de samenleving.”

De NOS maakt daar dus, na het NOS Journaal van 20.00 uur, een ingelast en rechtstreeks programma over. “Waarin vragen van het publiek – in de uitzending, maar ook via de online en social kanalen van de NOS – leidend zijn.”

Presentator Rob Trip legt de vragen voor aan experts en Saïda Maggé geeft concrete informatie en uitleg bij het scherm. Verder komen verslaggevers en correspondenten aan het woord in live schakelingen en reportages.

Een programma dus met zo veel mogelijk relevante informatie, om de feiten te kunnen onderscheiden van spookverhalen en desinformatie.”

Het corona-virus: feiten en fabels is morgen om 20.35 uur te zien op NPO 1.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen