Jochem van Gelder: ‘Het komt goed Kees, Piet, Rob’

Geplaatst op wo 06 feb 2019 om 13:15

De gevallen tv-ster Jochem van Gelder weet precies wat SBS-gezichten Kees Tol, Piet Paulusma en Rob Geus nu doormaken. Dat laat hij weten op Twitter. Paulusma en Geus liggen eruit bij de zender; Tol heeft nog wel een contract, maar de exclusiviteitsclausule is eruit gesloopt zodat hij bij gebrek aan SBS-klussen kan bijbeunen bij AD’s Ochtend Show To Go. Het is pijnlijk, maar het is niet anders, aldus Van Gelder. Hij vertrouwt hen toe dat ze er stuk voor stuk weer bovenop komen.

Van Gelder: “Beste Kees, Piet, Rob en anderen die nog zullen volgen. Don’t worry, er is leven na de Mol! 😜

De presentator wijst met ‘anderen die nog zullen volgen’ op de ontslaggolf die gaande is bij SBS, waarbij De Mol provinciale presentatoren eruit mietert, zodat SBS van het juk ‘volkszender’ af komt.

RTL-prominent Jan de Hoop vindt het maar een creatiefloze poging van John de Mol om heel RTL te kopiëren. “Misschien een idee voor John de Mol om RTL4 gewoon door te schakelen op SBS6. Scheelt een stuk in de kopieerkosten.

Van Gelder werkt tegenwoordig voor Omroep Gelderland, Geus zit nu bij RTV Rijnmond, Tol maakt nu dus programma’s voor een Rotterdamse krant en Paulusma werkt ook voor Omroep Friesland.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (dinsdag)
Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma (dinsdag)
Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar (dinsdag)
Ontslaggolf bij SBS 6: Alberto Stegeman de volgende? (vandaag)
‘John de Mol vindt SBS-kijkers Tokkies met bierbuiken’ (vandaag)
Albert Verlinde boos: ‘SBS 6 is respectloos bezig’ (vandaag)
Rob Geus had laatste twee jaar beste SBS-contract ooit (vandaag)

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom
12 Reacties op “Jochem van Gelder: ‘Het komt goed Kees, Piet, Rob’”


 1. Charrel Kip

  Praatjesmaker…

 2. marco D Z

  Die Tim Immers. Wanneer wordt deze man nou eindelijk eens ontmaskerd als een van de meest notoire vreemdgangers uit de business?

 3. Curryworst

  Alsof ze zitten te wachten op een troostende tweet van Jochem van Gelder (wie?).

 4. Remi

  Jochem van Gelder … ook al zoiets …

  “Zilveren Televizier-Ster (man)” … 2005.
  Is dát even lang geleden …
  doet nu dingetjes bij Omroep Gelderland denk ik ?

  Afgeserveerd bij de NCRV.

  Beneden-Leeuwen … Jochem’s ‘home base”.

  Eind jaren ’80 had ik een beetje “verkering” met een meisje in Beneden-Leeuwen.
  … een prachtig meisje trouwens.
  … moeilijk moeilijk … eerst trouwen, etc … daarna “de daad” …
  … zo gaat dat in het sympathieke Betuwe dorpje.

  … ik eehh … “haakte even af” … ;)

  Tja … Beneden-Leeuwen …
  … als buitenstaander kom je er écht niet tussen,
  het is een gesloten gemeenschap … en dat willen ze voorál zo houden.

  … Woon je in Nijmegen, dan kun je het “schudden” in Beneden-Leeuwen.
  … Dat heb ik toen wel geleerd …

  Hoe dan ook ben ik nog steeds van mening dat Neerland’s mooiste meisjes
  woonachtig zijn in Beneden-Leeuwen.

 5. Flip de Beer

  Wie is deze praatjesmaker?

 6. On

  Deze mensen zijn slim genoeg om als iets voor zichzelf te beginnen. Als je voor een baas werkt moet je rekening mee houden dat de baas vernieuwing wenst.

 7. CreaBea

  Jan de Hoop Heeft recht van spreken dat is de wetgeving. Maar moet zon aftantse bakker zonder enige journalistieke opleiding die toevallig op het onbijt programma zit nu een zender onder neming beoordelen?

  #NIEUWTJE: Als het aan RTL lag was Jan de Hoop allang er uit gevlogen, alleen omdat niemand maar dan ook echt niemand ontbijt programma op een lang termijn wou doen en aantal mensen buiten RTL ( en zou je verbasen wie ) hebben ze RTL toch kunnen behoeden dat Jan de Hoop er uitvloog.

  Overgens presenteerd de Hoop ook voor Omroep Gelderland al vallen de kijkcijfers wel tegen dit terzijde.

  #RTL: Het moet nog maar eens duidelijk zijn. RTL was en is niet te koop. Overgens heb ik de CVDM nog eens gevraagd waarom RTL nog steeds een vergunning heeft. CVDM antwoorde: Is nog steeds gedoogd.

  Dus eigenlijk is RTL gewoon een legale piraten zender die gedoogd word door de overheid, net zoals wiet en xtc.

 8. Bart

  Jochem van Gelder is gewoon een aardige man.
  Het is geen kijkcijferkanon. Net als Irene Moors
  Ze hadden hem best kunnen vragen voor Ochtendshow to go. Of een middagprogramma zou hij ook best kunnen doen.
  Zijn programma Praatjesmakers kan nog prima. Is ook wel iets voor op de RTL4 zaterdagavond. Hoeft niet met de zelfde naam.

  Bij SBS deden ze een poging met Bijhandjes wat geen slecht programma was.
  Het stond op de verkeerde zender, het was iets te geformateerd (standaard bij Talpa) en het was met Jeroen van Koningsbrugge. Notabene toen ze Jochem in huis hadden kozen ze Jeroen.

 9. west

  @ CreaBea U schrijft dat RTL een gedoogzender is , dus illegaal , een piraten zernder dus ! Zal mn relaties in de politiek eens aanspreken of dat klopt ,
  en zal hun aansporen om daar kamervragen over te stellen
  Dit kan gewoon niet Als het C v d M RTL gedoogd, dan is er iets goed fout !!

 10. Menno

  Beste Crea Bea. Heb je ooit op de basisschool leren spellen? Best wel zielig hoeveel taalfouten je maakt. Gossie.

 11. CreaBea

  west: Klopt ik heb hiervan een email hier van de cvdm.

  Menno: Klopt

  West: hier de email:


  In reactie op uw email van …jl. kunnen wij u als volgt informeren.

  De zaak waaraan u refereert, heeft betrekking op een jurisdictiekwestie die lang geleden speelde tussen het Commissariaat en Holland Media Groep (HMG),

  de destijds voor de programmakanalen RTL4 en RTL5 redactioneel verantwoordelijke aanbieder. HMG – als rechtspersoon inmiddels lang geleden opgevolgd door RTL Nederland – stelde zich op het standpunt dat ze voor deze RTL zenders geen Nederlandse toestemming nodig had.

  Dit standpunt was gebaseerd op haar oordeel dat ze een in Luxemburg gevestigde omroepinstelling was die aldaar reeds over de benodigde licenties beschikte.

  Het Commissariaat stelde daarentegen dat volgens de in de Mediawet neergelegde en uit de Europese Televisierichtlijn voortvloeiende regels voor jurisdictie HMG wel als een in Nederland gevestigde omroepinstelling moest worden beschouwd en dus toestemming nodig had op grond van de Mediawet.

  Na vele besluiten van het Commissariaat en de nodige daaropvolgende administratieve bezwaar- en beroepsprocedures, al dan niet met voorlopige voorzieningen (aangevraagd in kort geding), belande de kwestie uiteindelijk bij de hoogste administratieve rechter van ons land: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

  Zonder nu in al te veel details van deze gecompliceerde en langdurige procedure te kunnen treden, kwam het erop neer dat het Commissariaat volgens de hoogste bestuursrechter wel op juiste gronden had vastgesteld dat het ging om een in Nederland gevestigde omroepinstelling. Maar om procedurele redenen vernietigde de Afdeling bestuursrechtspraak de besluiten van het Commissariaat en de rechterlijke uitspraken die het Commissariaat daarvoor in het gelijk hadden gesteld.

  De Afdeling stelde namelijk in haar uitspraak van 6 augustus 2003 dat het toezicht door het Commissariaat niet geeffectueerd kon worden omdat de Luxemburgse autoriteiten niet bereid waren hun jurisdictie op te geven. Deze patstelling kon alleen op EU niveau via het door de Europese Commissie ingestelde Contact Comité, waarin alle lidstaten zitting hebben, opgelost worden.

  Omdat in dat forum uiteindelijk nooit een (politieke)oplossing kon worden bereikt, is om procedurele redenen deze zaak dus beëindigd.

  De uiteindelijk uitkomst was dan ook dat de besluiten van het Commissariaat rechtsgrondslag misten en dat HMG de toestemmingen waaraan u in het slot van uw email refereert niet hoefde aan te vragen bij het Commissariaat.

  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Commissariaat voor de Media

  —- Dus illegaal

 12. kanonsschot

  Voor Piet misschien wel maar toch echt niet voor die Rob met zijn rare praktijken en daarbij een zeer slechte presentator

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.