Rob Geus had laatste twee jaar beste SBS-contract ooit

Geplaatst op wo 06 feb 2019 om 12:00

Rob Geus had uitgerekend de afgelopen twee jaar zijn beste contract ooit bij SBS 6. Dat vertrouwde hij dinsdagavond toe aan Twan Huys in RTL Late Night. Geus’ contract is op 1 januari verlopen en niet vernieuwd. Hij is na achttien jaar trouwe dienst aan de kant gezet, nadat hij vorig jaar al nauwelijks werd ingezet. “Ja, het is best wel lastig. Van de 18 jaar heb ik mijn beste contract de laatste twee jaar getekend. Die werd enorm opgewaardeerd door de nieuwe programmadirecteur.

Het leidde er niet toe dat Geus meer op zender kwam. “Dan verwacht je toch dat er heel veel dingen aan gaan komen voor je, maar dan word je toch een beetje teleurgesteld.”

Geus zag zijn exit al een beetje aankomen, aangezien John de Mol nu de scepter zwaait bij SBS. “Toen de overname al kwam voelde je het al aankomen. Dan weet je dat het best lastig gaat worden. Ik maak realitytelevisie en geen grote shows. Dat is voor meneer De Mol natuurlijk niet heel interessant.”

Hij vervolgt: “Dan hoop je dat je een andere kans of een ontsnappingsclausule kan krijgen voor een nieuw programma, maar helaas heeft het niet zo mogen wezen. Ik moet wel zeggen dat ik SBS heel erg dankbaar ben voor die 18 jaar, want het heeft me heel veel gebracht en daar ben ik heel blij mee.”

De presentator vertrekt met opgeheven hoofd. “Als je mijn kijkcijfers en marktaandelen van de afgelopen achttien jaar ziet, dan mag ik daar best trots op zijn.”

Showzender

Wat vindt Geus van het plan van John de Mol om SBS om te toveren in een glamourzender vol studioshows? “Ik kan die keuze alleen maar respecteren. John de Mol is de grootste en hij zal echt wel weten wat hij aan het doen is.”

“Ik hoop ook dat het echt gaat slagen, maar SBS is groot geworden door de programma’s die ik heb gemaakt en die Van der Spek en Alberto maakten. We stonden heel dichtbij de gewone mensen en daar is SBS groot mee geworden. Als je daar nu afscheid van gaat nemen – en dat doen we nu massaal bij SBS – dan wordt het spannend.”

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (dinsdag)
Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma (dinsdag)
Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar (dinsdag)
Ontslaggolf bij SBS 6: Alberto Stegeman de volgende? (vandaag)
‘John de Mol vindt SBS-kijkers Tokkies met bierbuiken’ (vandaag)
Albert Verlinde boos: ‘SBS 6 is respectloos bezig’ (vandaag)

Foto: RTL Late Night
19 Reacties op “Rob Geus had laatste twee jaar beste SBS-contract ooit”


 1. Curryworst

  Haha, die huilbekfoto van Robbie.

 2. Ronald

  Alsof hij 3 flessen azijn in z’n mik heeft.

 3. Godefroy France

  Nooit begrepen wat deze aanstellerige platte nonvaleur toevoegde aan de beeldbuis, hij loog, verzon, bedroog, 95% was in scenen gezet, hij vulde zijn zakken, had een persoonlijk keurmerk dat tegen dure vergoeding op de gevel werd geplakt.
  Zijn taalgebruik hoorde bij zijn tokkiegedrag!!!
  Ben blij met ontslag van deze breedbekpatser

 4. John D

  Jammer van Rob. En respectloos van John de Mol.
  Ik heb de rambam aflevering gekeken over zijn keurmerk maar die is zo treurig. Is helemaal niets mis met zijn keurmerk. Enige trieste zijm die uitgerangeerde rambammers in hun hopeloze zoektocht naar sensatie die er niet echt is. Het heeft een piepklein randje meer niet. Stelt niets voor. Zoals de carrières van de rambammers. Ik heb altijd genoten van Rob zijn programma’s

 5. marco D Z

  Hij deed zo zijn best om geciviliseerd te blijven. Maar hij denkt echt dat ie gods gift to Women is. Engbek. Eindelijk maakt de Mol een juiste keuze. Dat format kan vele malen beter worden zonder die lelijkerd

 6. Chiel

  De Smaakpolitie was ook wel een keer klaar natuurlijk. Ook al een aantal seizoenen (3!) niet meer op tv. De andere programma’s die hij alleen maakte trokken nu ook weer niet bijzonder veel kijkers. Los van dat de zender een andere koers voert snap ik het wel.

 7. Guppie

  Zo’n sukkel.
  @Godefroy France. Met je eens.

 8. Bart

  @John D Wat betreft Rambam helemaal waar.

 9. Links Activist

  Op naar de nul kijkers.

 10. Remi

  We moeten hier in ons kleine kikkerlandje
  óngelofelijk blij zijn met een John de Mol.

  Deze John zou in Toscane lekker de hele dag in de zon kunnen zitten,
  wijntje erbij, sigaartje misschien erbij,
  … maar nee … John’s hobby is televisie maken.

  Respekt voor deze ondernemer.

  Eén voor één serveert hij ze nu af, de dik betaalde SBS “sterren”.

  Zo’n Rob Geus, bijvoorbeeld …
  … werd door Rambam even vakkundig afgeschminkt.

  Het is op zich niets bijzonders, dat Rambam,
  maar ze hadden Rob Geus óngenadig te pakken ;)

  Geus en z’n keurmerkjes … hilárische tv was dat !!

 11. K

  Whaha Rob….het was inderdaad zoals hier al eerder is aangegeven…keurmerk kon via zijn bedrijf voor een akelig hoog bedrag kopen…verkapte maffia praktijken.

 12. Charrel Kip

  John de Mol poetst contract weg…

 13. joop

  Hij heeft nu de tijd om zijn grasveldje wat vaker te zuigen.

 14. kanonsschot

  Ik zeg Rob, koop een nieuw gebit wat niet zo scheef zit en op naar een c zender!

 15. jroen

  Prima show voor RTL5!

 16. Jamai

  Nieuwe show bij PowNed! Rob Geus Zoekt Kneus! Een spannende zoektocht van de hygiënemaster naar de vieste kookkneus van Nederland. Wordt een hit!

 17. Tv junkie xl

  Haha niemand neemt deze man toch serieus…goede zet van John…..nu Kim Lian, Nick en Simon en Jan Versteegh eruit

 18. Productie

  Hij was ook erg vervelend om mee te werken weet ik uit ervaring. Door het land gaan met hem was vreselijk. Hij voelde zich verheven boven iedereen in zijn kleine team en genoot liever van de aandacht van die enorme tokkies die een handtekening wilden. Ik stond erbij en keek ernaar. Nooit begrepen waarom hij op TV was

 19. Flits Bom

  Het is een womanizer . Dat zie je direct.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.