RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren

RTL vindt het jammer dat de bekendste gezichten van het RTL Weer zijn aangekocht door concurrent John de Mol, maar het heeft geen invloed op de koers van het mediabedrijf. Dat laat ze weten in reactie aan het AD. Eerst zat De Mol alleen aan de A-sterren van RTL, nu zijn de weermannen- en vrouwen aan de beurt en als het op dit tempo verder gaat, kaapt hij volgend jaar de nietmachines en rolodexen weg. Over de exit van Amara Onwuka en Dennis Wilt maakt RTL zich niet al te veel zorgen.

Onwuka en Wilt gaan bij SBS 6 weerman Piet Paulusma opvolgen en dat betekent dat De Mol nóg meer gaten slaat in het presentatieteam van RTL. “Natuurlijk is het jammer als mensen bij ons weggaan. Maar dit soort transfers zijn van alle tijden. Veel belangrijker is dat dit soort overstappen, hoe vervelend soms ook, geen invloed hebben op onze koers.

Die koers is de on-demandkoers, waar Talpa buitengewoon slap in is. “We hebben op elk relevant videoplatform een sterke positie, zowel op tv als online met onder andere Videoland“, aldus RTL.

Die bouwen we verder uit met een investeringsbudget van tientallen miljoenen, die we volledig investeren in de kijker door veel nieuwe programma’s en series te maken, ook in eigen huis, en in innovatie.”

De Mol moet ervoor waken dat het graaien in de presentatorenstal van RTL niet tegen hem gaat werken. Het komt gemakzuchtig en poenerig over en dat weet de kijker niet te waarderen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen