‘John de Mol vindt SBS-kijkers Tokkies met bierbuiken’

De reden dat John de Mol nu in rap tempo afscheid neemt van het provinciale karakter van SBS 6 is dat hij de kijkersgroep van de zender vreselijk vindt. Dat heeft Angela de Jong, de stem van het tv-volk, laten weten op NPO Radio 1. De Jong heeft dit uit betrouwbare bron vernomen. “Hij kijkt een beetje neer op de kijkers van SBS 6, Hart van Nederland en Piet Paulusma, heb ik me laten vertellen. Dat hoor ik van mensen om me heen. Dat hij ze Tokkies met bierbuiken noemt bijvoorbeeld.

Dat Piet Paulusma na 23 jaar trouwe dienst keihard aan de kant geschoven wordt om plaats te maken voor de veel jongere weerbabe Amara Onwuka valt slecht bij veel SBS 6-kijkers.

Ook De Jong vindt het onhandig. “Ik heb er persoonlijk niet zo heel veel mee, want er gaan avonden voorbij dat ik Piet niet zie met zijn weervoorspellingen. Maar ik snap het gewoon niet helemaal. Ik heb even de kijkcijfers opgezocht en hij is vaak het best bekeken programma van de zender.”

Die man die hoort bij de zender, aldus De Jong. “Bij de zender die het altijd was dan. Het is een soort Frans Bauer: hij is laagdrempelig, hij is toegankelijk voor mensen, hij heeft iets kneuterigs en mensen vinden dat fantastisch. Dat is de oude SBS-kijker. De kijker die nog steeds kijkt. Die wil John de Mol niet, want die wil andere kijkers.

De Mol maakt zich hier absoluut niet geliefd mee, meent ze. “Hij heeft een klein imagoprobleem. Er wordt nu van alles en nog wat gekocht en van oudsher is al de tendens van de kijker dat hij zich niet laat kopen. Dan pak je nu iets af van kijkers die er graag naar kijken en dat snap ik imagotechnisch niet zo.”

Hij wil een heel ander kijkerspubliek. Hij wil een soort RTL met heel veel gelikte shows en heel veel uit de studio. Dat moet het nieuwe weerbericht ook worden.”

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (dinsdag)
Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma (dinsdag)
Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar (dinsdag)
Ontslaggolf bij SBS 6: Alberto Stegeman de volgende? (vandaag)

Foto: NPO Radio 1

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen