Albert Verlinde boos: ‘SBS 6 is respectloos bezig’

Albert Verlinde kijkt met verbazing naar de ontslaggolf die gaande is bij SBS 6. Hij vindt dat de zender respectloos omgaat met de oudgedienden van de zender. Dat liet hij dinsdagavond blijken in 6 Inside. John de Mol vindt de kijkers van SBS 6 naar verluidt ‘Tokkies met bierbuiken’ en daarom zou hij provinciale types als Piet Paulusma en Rob Geus op straat zetten. “Is het wel verstandig om dit soort mannen die iconen van je zender zijn te laten gaan?“, merkte Jan Versteegh op in 6 Inside.

Daarop ging Verlinde los. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij Piet Paulusma zou zeggen: doe het wat geleidelijker. Bij Piet Paulusma was het niet ondenkbaar geweest om die 25 jaar vol te maken. Dat hij alleen nog Hart van Nederland zou doen en dan langzaam het weer op een andere manier wordt ingericht. Dat had ik niet onlogisch gevonden.

De exit van Geus vindt hij kwalijker. “Bij Rob Geus kun je zeggen: ‘Is er geen andere zender?’ Als je zegt: ‘We willen van SBS meer een showzender, meer een RTL-zender, dan kun je De Smaakpolitie naar Veronica verhuizen.’ Dat is misschien wel geschikt voor dat kijkerspubliek.”

Hij wijst op de grote bijdrage die Geus heeft geleverd aan SBS. “Hij heeft eigenlijk samen met Alberto Stegeman de zondagavond van deze zender gemaakt met De Smaakpolitie en vele andere programma’s, dus het is echt wel iets als dat na achttien jaar ophoudt.

Waar is John de Mol mee bézig, vraagt Verlinde zich af. “Het is allemaal zo hard wat er nu gebeurt. Ik ben dol op SBS en ik werk hier hartstikke fijn bij Talpa, maar ik vind echt dat ze intern nu even moeten gaan kijken: hoe gaan we met mensen om?

Dit is gewoon respectloos, vindt hij. “Het kan niet zo zijn dat je achttien jaar voor een zender werkt en dan in één keer te horen krijgt dat het ophoudt en er geen dingetje georganiseerd wordt. Doe iets! Dan weet ik wel dat ze zeggen: ‘Ja, het is gewoon een contract en dat kan ophouden.’ Maar wat is het nou voor moeite om met iemand rond de tafel te gaan zitten?

Dat hebben ze met Piet wel gedaan, maar Rob had dat ook wel verdiend. Een afscheidsfeestje, een gesprek. Piet Paulusma vind ik echt keurig gedaan, maar met Rob Geus had het wel wat chiquer gekund. Ik vind echt dat SBS daar wat chiquer en wat netter in mag worden, zeg ik maar even streng.”

Het is niet bekend wanneer John de Mol het slechtsnieuwsgesprek met Albert en Jan ingepland heeft staan.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (dinsdag)
Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma (dinsdag)
Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar (dinsdag)
Ontslaggolf bij SBS 6: Alberto Stegeman de volgende? (vandaag)
‘John de Mol vindt SBS-kijkers Tokkies met bierbuiken’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen