Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma

Fons van Westerloo en Tina Nijkamp, die overal opduiken om hun mening over SBS te geven sinds ze last minute aanschoven in DWDD omdat Gordon zijn tv-confrontatie met Angela de Jong niet aandurfde, hebben bij RTL Boulevard hun zegje gedaan over het vertrek van Piet Paulusma. Dat was maandag te zien op RTL 4. De oud-SBS-bazen zijn geschokt en Van Westerloo, die Paulusma naar SBS haalde, vindt het zelfs een schande. “Piet is uniek“, legde Nijkamp uit aan de kijkers.

Waarom is Paulusma zo uniek? Nijkamp: “Omdat hij elke dag het land in gaat en echt de mensen bezoekt en echt op locatie naar een evenement gaat. Ten tweede is hij uniek omdat hij zeven dagen per week werkt. Hij heeft geen uitzending overgeslagen, alleen als het echt niet anders kon.”

Ze moet even flink bijkomen van dit nieuws. “Ik ben toch wel geschokt dat Piet moet vertrekken. Ik had het een beetje aan zien komen toen ik hoorde hoe John de Mol naar SBS kijkt en wat voor zender hij er van wil maken, maar toch is het voor mij wel een schok.”

Fons van Westerloo vindt het heftiger. Hij bracht Paulusma ooit op de buis. “Het is tragisch, hij is SBS ten voeten uit. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik zag die onverstaanbare Fries en ik dacht: dit is hem. Ik werd voor gek verklaard. Er was veel kritiek op hem door andere weermannen, maar hij had het wel altijd bij het rechte eind.”

“Ik vind het niet zo verstandig om dit nu te doen. Het is het enige, naast Hart van Nederland en Shownieuws, dat goed scoort. Ik had er even mee gewacht.”

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (vandaag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen