Ontslaggolf bij SBS 6: Alberto Stegeman de volgende?

Geplaatst op wo 06 feb 2019 om 8:25

John de Mol is SBS 6 flink aan het ontboeren. Na Kees Tol (die geen exclusief gezicht meer is), Piet Paulusma en Rob Geus is de grote vraag: wie is de volgende? Aangezien het rauwe reality waar de zender groot mee is geworden moet plaatsmaken voor de LED-lampen van Talpa, lijken er zich nu donkere wolken samen te pakken boven het hoofd van Alberto Stegeman. Hij is al veertien jaar werkzaam voor de zender, dus is echt een boegbeeld van ‘het oude SBS 6’.

Albert Verlinde moest ook gelijk aan Stegeman denken toen het ontslag van Paulusma en Geus bekend werd. “Het zijn natuurlijk echt de oude SBS-gezichten die bij het oude SBS horen. Toen dacht ik: Alberto Stegeman. Als je zo zit na te denken, dan denk je: dat is de volgende“, zei hij dinsdag in 6 Inside.

Daarop besloot Verlinde om even te bellen met de presentator. “Hij heeft ook al contact gehad met Rob Geus, want hij zegt: ‘Ja, we hebben samen die zondagavond gemaakt en wat gebeurt er nu allemaal.’ Alberto zegt: ‘Ik heb in elk geval nog twee programma’s die ik komend jaar voor de zender ga maken en daar ben ik hartstikke blij mee.’ Daarna gaat hij daar over doorpraten.”

Wie zitten er nog maar in de gevarenzone? Verlinde weet het niet. “We gaan niet alle presentatoren langsbellen.”

‘Alberto heeft nog anderhalf jaar’

Rob Geus vertelde dinsdagavond in RTL Late Night dat Stegeman nog anderhalf jaar onder contract staat bij SBS 6. “Ik heb het er met Alberto nog over gehad vanmiddag en zijn contract loopt volgens mij nog anderhalf jaar door en hij gaat geloof ik nog twee programma’s maken. Het zou natuurlijk helemaal de omgedraaide wereld zijn als ze ook van hem afscheid zouden nemen, want met deze programma’s is SBS groot geworden.

SBS 6 laat weten dat Alberto Stegeman nog een meerjarig contract heeft bij de zender, maar kan vanwege de vertrouwelijkheid geen uitspraken doen over de precieze looptijd.

Kim-Lian

Veel ogen zijn ook gericht op Kim-Lian van der Meij, die zich al jaren op mysterieuze wijze handhaaft op televisie. Zij staat nog tweeënhalf jaar onder contract bij SBS 6.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (maandag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (maandag)
Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet (maandag)
RTL ligt niet wakker van overstap RTL Weer-sterren (maandag)
RTL wil Piet Paulusma niet, Omroep MAX wel (dinsdag)
Fons en Tina reageren op vertrek Piet Paulusma (dinsdag)
Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar (dinsdag)

Foto: SBS
35 Reacties op “Ontslaggolf bij SBS 6: Alberto Stegeman de volgende?”


 1. Mart

  Jeroen van der Boom? Ook nooit echt succesvol geweest voor de zender

 2. Maxer

  Jeroen van der Boom behoort tot de inner circle van ome John.

 3. Peter

  Oftewel de Jaknikker!

 4. boris

  o ik hoop het, gun deze vent helemaal niets…

 5. Amsterdammer

  dat zeg je verkeerd

  MC moet niets van Kim-Lian hebben, vandaar die niet objectieve mening, terwijl op een mediasite de redactie objectief hoort te zijn!, Jullie zijn dus gezakt voor het beroep redacteur.

 6. Sven L.

  @maxer; dus dat. Buurtjes hè;-) En hij houdt zich koest in de media, dat doet ‘ie slim.

 7. Remi

  André van der Toorn (Wegmisbruikers).

 8. Sven L.

  Persoonlijk vind ik Kim-Lian helemaal niet verkeerd. Spontaan, timing, oplettend. Ik had -als het mijn carrière betrof- mijn (artiesten) naam aangepast; het blijft kinderlijk klinken terwijl ze bijna 40 is.

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Kim Lian van der Mey is de beste.
  Waarom zou die wegmoeten?

 10. Bommel

  Ik gok op Dennis van der Geest

 11. Joost

  Zijn die constante sneren naar Kim-Lian nou echt nodig? Wat mij betreft veruit de leukste uit de SBS-stal.

 12. Mart

  @remi
  André van toorn is inderdaad al eens van Van Onze Centen afgehaald. Omdat ze SBS gezichten wilden hebben voor dat programma.
  Dus grote kans dat er straks ook een Céline of Airen wegmisbruikers staat te presenteren

  Volgend gezicht in dit rijtje, grote kans

 13. Flip

  Iedereen houdt zijn hart vast voor HvN.

 14. Sven L.

  André met ‘Wegmisbruikers’ kan ook naar RTL7 of RTL5. Past prima daar.

 15. CreaBea

  nee hij blijft.

 16. Flipse

  Wat mij betreft mag Alberto Stegeman ook moven.

 17. Olivier

  Dat zou toch wel een hele onhandige zet zijn. Alberto is een rots in de programmering.

 18. l

  Waarom hij dan in hemelsnaam VI heeft binnengehaald? Oud en bierbuikend tokkie publiek. John wil publiek dat voor drama en de grote shows bereid is te betalen. Waar blijft het drama? Stegeman is duur, dus die mag bij nieuw profiel wel moven. Waarom Zeeman onlangs een contractverlenging heeft gekregen? Zeker iemand aan het slapen.

 19. Minder of Mirjam

  Wegmisbruikers past prima op RTL7. Daar zenden ze nu al de 12.000ste herhaling van “Stop! Politie!” uit, met automobilisten die een boete van 130 GULDEN krijgen.

  Smaakpolitie achtige dingen passen wel bij RTL5, gewoon een uitvergroting van de realiteit, net als de slechtste chauffeur van Nederland.

 20. Jopie

  Man wat een rotzender wordt dit. Je gaat bijna hopen dat dit schip tenonder gaat . Sorry hoor.

 21. Niels777

  Kim Lian kun je niet aanspreken op flops, alles flopt naar verhouding op 6, ook Gordon en dalijk Linda die zakt ook goed terug.

 22. Jona

  Ja ook hij verdwijnt, laten we zeggen dat alles wat er nu op sbs zit, weg moet. Ook hart van Nederland wordt anders. Er komt een nieuwsprogramma van het ANP, met daarna een weerbericht, net zoals bij rtl. Eigenlijk wordt het een tweede rtl, heel slecht gejat. Er kijkt straks geen hond naar, het zijn allemaal kopieën. Let op het wordt een tien/Talpa die over 2 jaar op sterven na dood is. Wie gaat het dan kopen? Rtl? Net als bij tien? Dan krijgt John weer een minderheidsbelang in rtl en sbs is opgedoekt? Tsja

 23. Tan

  Andre van der Toorn, Kim Lian, Alberto Stegeman, Jeroen van der Boom en het hele Hart van Nederland team

 24. EddyA

  Talpa heeft SBS 6 niet gekocht voor zijn succes en/of de opgebouwde goodwill.
  Vergelijk het met een kledingmerk dat een goedlopende multibrand winkel op A lokatie overneemt en daarna stopt met de verkoop van andere goedlopende merken.
  Talpa maakt van 6 dus gewoon een zogenaamde pilot – en flagshipstore.
  Hierop worden nieuwe Talpa producties uitgeprobeerd en succesformules verder uitgebouwd om ze daarna Internationaal te verkopen.
  De Nederlandse kijker is niet belangrijk en zelfs verlies of winst is ondergeschikt. Het gaat om de verkoop van programma’s aan het buitenland.

 25. CreaBea

  EddyA : klopt deels, NL kijker wel belangrijk

  Komt goed.

 26. Yoshi

  @EddyA

  Maar dat heeft toch geen zin? Alles wat tot nu toe door Talpa is gemaakt, flopt

 27. Andre

  Ik denk dat winston gersanovic ook wel eens plaats kan gaan maken. Want je gaat niet elke dag een spelshow uitzenden. En linda de mol is vd spel shows. Dus die zal dat ook bij sbs gaan presenteren en dan is het exit winston. Misschien dan toch maar het duo herenigen bij 6 inside. Want die jan die heeft het niet.

 28. Mark

  Hart van NL gaat er volgend jaar ook uit op de late avond. Blijft misschien nog in de vooravond.

 29. Henk

  Kan die misbaksel van een de Mol zelf niet verdwijnen ,hij zou allang ontslagen zijn bij elke zender na tal van zijn kansloze programma’s en tv stations .

 30. Mol

  HvNL gaat het volgende slachtoffer zijn. Dit programma gaat flink op de schop over verdwijnt mogelijk. John heeft niet voor niets het ANP binnen de gelederen sinds kort. Daar wil hij wat mee. Dus ontslagen sluit ik dan daar ook zeker niet uit.

 31. toedeloe

  @Henk, dat is het probleem ! Hij koopt gewoon een zender en je kunt niet vanhem af komen. Iedereen wil die man weghebben. Behalve de verlopen sterren die hij momenteel even goud betaald. Maar dat zal snel afgelopen zijn.

 32. SBS 6 op de fles

  Die John,die kan nog wel even vooruit met al z,n poen om alles naar de klote te laten gaan.
  Maar met mannetjes zoals de heer G Hunkeroth alias de nicht gaat het hard bergafwaarts dus ik zeg leve NPO

 33. MolTalk

  Algemeen bekend dat de pijpkwaliteiten van Kim Lian haar in het zadel houden.

 34. Bart

  ze heeft wel een lekker pijpbekje

 35. Amsterdammer

  Alberto heeft voor 2 jaar een nieuw contract getekend, wordt dus niet de laan uitgestuurd, zojuist bekend geworden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.