Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet

Het waait hard op de burelen van Talpa. De contracten van Irene Moors en Kees Tol zijn nog maar net weggewaaid of er wordt een stokoude eik omvergeblazen: mediamiljardair John de Mol zet de trouwe weerman Piet Paulusma na 23 jaar meedogenloos aan de kant om plaats te maken voor een flashy weervoorziening met weerbabe Amara Onwuka aan het roer. BN’ers als Domien Verschuuren en Helga van Leur zien donkere wolken hangen boven de oude SBS-kern.

Helga van Leur weet niet wat ze méémaakt. “Wow! Een donderslag ⚡️ bij heldere hemel! Piet Paulusma stopt bij SBS en oud-collega’s Amara Onwuka en Dennis Wilt stappen over… Ik ben toch nog het meest in shock dat Piets Weer bij SBS 6 stopt… Na 23 jaar… Het is een weericoon!

Qmusic-ster Domien Verschuuren ziet dat De Mol SBS nu echt een make-over aan het geven is. “Paulusma wordt dus niet verlengd. Dat is wel opvallend. Boegbeeld van ‘het oude SBS’. De bezem gaat er wel echt doorheen.

RTL Boulevard-deskundige Eric de Munck denkt dat veel SBS’ers reden hebben om zich zorgen te maken. “Yikes. Als zelfs Piet Paulusma na 23 jaar geslachtofferd kan worden door John de Mol is er echt níemand meer veilig bij SBS 6.

Hart van Nederland-ster Evelien de Bruijn vindt het erg jammer: “Lieve Piet Paulusma, je bent een icoon. Ga je missen man, maar gelukkig ben je er nog even! X

Gallyon van Vessem, ook van Hart van Nederland, zegt: “Lieve Piet Paulusma, wat vind ik dit jammer. Je bent een icoon. Ik zie je 23 jaar geleden nog het eerste bericht doen en we deden samen de Elfstedentocht. Zoveel sweet memories! Zoen voor jou.

Talkshowhost Renze Klamer is geschrokken: “Piet Paulusma weg. Joram van Klaveren (ex-PVV) is moslim geworden. IS ER DAN NIETS MEER HEILIG.

Radiolegende Erik de Zwart vindt het ‘lekker slim’ van John de Mol en 538-ster Barend van Deelen spreekt van ‘bijltjesdag’. “OMG!“, vult RTL Boulevard-deskundige Ron Vergouwen aan.

Opinieschreeuwer Jan Roos heeft het nieuws ook meegekregen en laat op Twitter het volgende weten: “#OANTMOARNWILLNEVERDIE.

EenVandaag-gezicht Lammert de Bruin wil zich inzetten om Paulusma naar EenVandaag te halen. “Piet Paulusma OOK AL ONTSLAGEN WHAT’S NEXT. Ik wil een Pietitie! Piet moet naar EenVandaag!

Maar wel leuk dat Twan Huys nu het weer gaat doen bij SBS“, besluit hij.

Veel andere BN’ers, waaronder Teun van de Keuken, Tijs van den Brink en Paulien Huizinga, hebben nog niet gereageerd op dit grote medianieuws.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (vandaag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen