Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet

Geplaatst op ma 04 feb 2019 om 15:10

Het waait hard op de burelen van Talpa. De contracten van Irene Moors en Kees Tol zijn nog maar net weggewaaid of er wordt een stokoude eik omvergeblazen: mediamiljardair John de Mol zet de trouwe weerman Piet Paulusma na 23 jaar meedogenloos aan de kant om plaats te maken voor een flashy weervoorziening met weerbabe Amara Onwuka aan het roer. BN’ers als Domien Verschuuren en Helga van Leur zien donkere wolken hangen boven de oude SBS-kern.

Helga van Leur weet niet wat ze méémaakt. “Wow! Een donderslag ⚡️ bij heldere hemel! Piet Paulusma stopt bij SBS en oud-collega’s Amara Onwuka en Dennis Wilt stappen over… Ik ben toch nog het meest in shock dat Piets Weer bij SBS 6 stopt… Na 23 jaar… Het is een weericoon!

Qmusic-ster Domien Verschuuren ziet dat De Mol SBS nu echt een make-over aan het geven is. “Paulusma wordt dus niet verlengd. Dat is wel opvallend. Boegbeeld van ‘het oude SBS’. De bezem gaat er wel echt doorheen.

RTL Boulevard-deskundige Eric de Munck denkt dat veel SBS’ers reden hebben om zich zorgen te maken. “Yikes. Als zelfs Piet Paulusma na 23 jaar geslachtofferd kan worden door John de Mol is er echt níemand meer veilig bij SBS 6.

Hart van Nederland-ster Evelien de Bruijn vindt het erg jammer: “Lieve Piet Paulusma, je bent een icoon. Ga je missen man, maar gelukkig ben je er nog even! X

Gallyon van Vessem, ook van Hart van Nederland, zegt: “Lieve Piet Paulusma, wat vind ik dit jammer. Je bent een icoon. Ik zie je 23 jaar geleden nog het eerste bericht doen en we deden samen de Elfstedentocht. Zoveel sweet memories! Zoen voor jou.

Talkshowhost Renze Klamer is geschrokken: “Piet Paulusma weg. Joram van Klaveren (ex-PVV) is moslim geworden. IS ER DAN NIETS MEER HEILIG.

Radiolegende Erik de Zwart vindt het ‘lekker slim’ van John de Mol en 538-ster Barend van Deelen spreekt van ‘bijltjesdag’. “OMG!“, vult RTL Boulevard-deskundige Ron Vergouwen aan.

Opinieschreeuwer Jan Roos heeft het nieuws ook meegekregen en laat op Twitter het volgende weten: “#OANTMOARNWILLNEVERDIE.

EenVandaag-gezicht Lammert de Bruin wil zich inzetten om Paulusma naar EenVandaag te halen. “Piet Paulusma OOK AL ONTSLAGEN WHAT’S NEXT. Ik wil een Pietitie! Piet moet naar EenVandaag!

Maar wel leuk dat Twan Huys nu het weer gaat doen bij SBS“, besluit hij.

Veel andere BN’ers, waaronder Teun van de Keuken, Tijs van den Brink en Paulien Huizinga, hebben nog niet gereageerd op dit grote medianieuws.

Lees ook:
SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (vandaag)
Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’ (vandaag)

Foto: SBS
58 Reacties op “Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet”


 1. Maandag

  Was te verwachten na het binnen halen van snuiver Galjaard.

 2. On

  Ex-PVV-er bekeert zich tot de Islam. Dat, is pas een shock.
  Dagelijks worden mensen ontslagen en er zijn vele die geen werk hebben.

  https://www.nporadio1.nl/homepage/14486-oud-pvv-er-joram-van-klaveren-bekeert-zich-tot-de-islam

 3. CreaBea

  Het kan f(v)riezen het kan dooien

  https://youtu.be/xOk6lxtjx7I?t=9

 4. Ferdinand

  LOL Amara Onwuka, meisje van de kunstacademie hahaha.

  “Operatie hoe draai je een zender de nek om”

  Anyway, benieuwd of dit de druppel is voor mensen bij SBS6 om massaal te gaan lekken bij mediacourant, angela de jong etc. Want er speelt achter de schermen heul veel meer….

  John begrijpt het niet, hij moet af van die hielenlikkers en ja-knikkers. LUISTER naar de werkvloer.

 5. jroen

  “Veel andere BN’ers, waaronder Teun van de Keuken, Tijs van den Brink en Paulien Huizinga, hebben nog niet gereageerd op dit grote medianieuws.”

  Hahaha geniaal

 6. Sidonia

  Ze kunnen Piet persoonlijk bellen, mailen of appen, maar nee, het moet via de sociale media en twitter allemaal.
  Dan kan iedereen meelezen hoe aardig ze wel niet zijn.

 7. Tim

  Gut gut, de BN’ers zijn weer eens in shock.

 8. Peter Timoteeff

  Als je wil verfrissen door Paulusma buiten te gooien moet je niet die Over De Rooie-presentatrice Wendy van Dijk erbij halen. Die liet mensen hun haren kammen met een pleeborstel

 9. Dennis

  Het is gedaan met SBS

 10. anoniem

  mijn beste collega is ook na 34 jaar meedogenloos

  weggestuurd bij het parool.

  In nrc stond parool had bodeelhouder in vaste dienst als verkoper!!!!

  wat voor verkoper was hij dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. oef

  Cilly en Milika gate all over again.

 12. Sum Ting Wong

  Zou er een stilzwijgende afspraak zijn over een quotum op het gebied van diversiteit in de televisiewereld? Talpa is namelijk zo wit als sneeuw en mss moest daar wat aan gedaan worden.

 13. Ronnie

  ‘Weerbabe’ Amara Onwuka? Sorry, maar bij de term weerbabe zie ik toch hele andere dingen voor me.

  Ik denk dat het geen slimme zet is van John de Mol, SBS6 is en blijft een campingzender en Piet Paulusma past daar heel goed bij. Hij gaat dat beeld ook echt niet afschudden… SBS6 kan na 1 jaar John de Mol wel opdoeken.

 14. peter

  Eindelijk, die clown was zo langzamerhand een typetje aan het worden zoals bij Jiskefet. Zijn voorspellingen zijn ook gewoon bagger. Voordat de winter begon had hij het al over 20 graden vorst. Vorig jaar een horrorwinter voorspeld. Hij kan er gewoon helemaal niks van. Ja BBQ cijfers geven.
  Piet zal ongetwijfeld een hele aardige man zijn, maar niet geschikt op de televisie.

 15. Jan

  En renate gerschtanowitz gaat er ook aan heb ik begrepen. Mimimum garantie op shows shownieuws is uit contract gehaald.

 16. l

  Hij haalt die 2 alleen binnen om de kleding te verkopen die zij dragen. Sponsor wil natuurlijk geen Paulusma, maar wel Amara in een strak jurkje, Jammer, want er kijken alleen bejaarden naar het weer.

 17. Mark

  SBS wil zeker een weerbabe in bikini net als in Zuid-Amerika. Is nog niet eens zo’n gek idee. Dan is het weer het oude SBS 6. Doe de Pin-Up Club ook maar weer terug!

 18. LLRV

  Net als bij een ramp zullen er nu veel BN-ers ontdekken dat zij er ook op een manier door getroffen zouden kunnen zijn of iemand kennen die er ook in de buurt was of laatst nog bij de bakker iemand tegen kwamen die het ook had kunnen meemaken.

  Dus BN-ers: “Het komt nu wel echt heel dicht bij …”

 19. NatteNel

  Weerbabe? Zit niks aan, je ziet geen eens wat de achter of voorkant is.

 20. Alex

  RTL zou dit soort acties moeten aangrijpen om alle goodwill van John de Mol en SBS de grond in te boren. Net als toen bij Talpa/Tien gebeurde.

  Dan is het tv avontuur zo voorbij.

 21. o.p. lichter

  Het lijkt wel of hij is overleden .

 22. Wilton

  Piet in zwaar weer…..

 23. gtstfites

  Als RTL de dames weg trekt bij Hart van Nederland. Kunnen ze 4 in het land een nieuwe leven inblazen met Piet’s weerbericht. RTL Late Night kan weg samen met Twan Huijs.

 24. doe

  Gewoon overstappen na Rtl 4 voor na Editie Nl. Vanavond wel in 6inside neem ik aan, gemiste kans anders. Anders in RTL Late Night.

 25. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Lieve mensen, natuurlijk verdwijnt Piet. Je kunt deze man toch niet serieus nemen. Net zoals je Pelleboer niet serieus kon nemen. Piet voorspelde vaak een horrorwinter. Die dan niet kwam. Als Piet het weer voorspelde wist je bijna zeker dat het omgekeerde gebeurde. Laat Piet lekker met pensioen gaan. Dat is het beste voor ons allemaal. Ook voor Piet.

 26. Henk

  John snapt het echt niet…. Piet bracht een bepaalde sfeer( kneuterigheid) mee.Maar Piet wordt nu ook vaak vervangen door zijn dochter en die heeft niet de x factor dus dan begrijp ik het ook wel weer.
  Laat Piet 4 avonden per week in Binnenstebuiten het weer doen, vanaf de camping.

 27. west

  @ RTL Tover de naam late night gewoon om in HET NIEUWS VAN NEDERLAND
  en geef Paul zijn weerbericht in dat programma

 28. Robbie

  Het is toch gewoon hartstikke mooi geweest voor Piet. 23 jaar op tv met een en dezelfde gimmick.

  Op naar nieuwe tijden!

 29. japiooo

  hoop dat Piet naar RTL gaat!

 30. K

  Het is toch ook mooi geweest…modernisering vergt beslissingen die misschien niet leuk zijn maar wel nodig…en eerlijk gezegd ik kon Piet amper verstaan…al mompelt sprak hij zijn tekst op.

 31. Curryworst

  Gooi gelijk dat infantiele Shownieuws ook op de schop mr. De Mol.
  Weg met Renate, weg met Shelly en haal ook die griezeln1chten en nog wat vage onbekende “showbizzdeskundigen” weg achter de desk.

 32. Dennis

  Jullie met je rtl, wordt daar ook niks meer, na vertrek van Linda en Wendy, nu hebben ze niks meer tja oma Angela, Paul de Leeuw, Jamai, Nicolai, enz…

 33. Dennis

  Piet is de volgende die op het sbs kerkhof wordt begraven, wie volgt…. Patty en Jochem zijn hem al voorgegaan.

 34. liefkleinhertje

  Ik zou blij zijn als ik bij dat klerezooitje eruit gezwiept zou worden.

 35. ano@niem.nl

  Dennis en Amara verlaten op tijd het zinkende vlaggenschip!

 36. Zonder Naam

  John zou eens wat meer met ‘normale’ mensen moeten omgaan. Hij heeft geen idee wat er zoal leeft onder het volk.

 37. Mike

  Talpa is lekker bezig. Publicitair is dit natuurlijk opnieuw een flater van jewelste.

 38. Arie

  Grappig dat citaat van Helga van Leur. 10-15 jaar geleden liet ze geen gelegenheid liggen om in elk interview Piet Paulusma af te kraken.

 39. Gerdie

  Zo te zien zijn er nog best wel heul veul mensen die überhaupt nog naar dat MK-ultra kastje zitten te kijken….i’m shocked!!!!

 40. xandertje

  Mensen even rustig, Piet heeft jarenlang zijn zakken gevuld. Elke baan kan ophouden te bestaan.

  De Mol wil van het camping imago af. Maar ik denk dat dit weer tegen hem gaat werken. Mensen houden niet van dat wegkopen en zullen SBS massaal de rug toekeren.

 41. anoniem

  In dit land word je gewoonlijk na je 40-ste al afgeschreven, dus hij heeft het nog lang volgehouden.. :-)

 42. oja

  Haha, Piet was en is een icoon. En een van de rubrieken op SBS6 die het meest winst draaiden. Piet moest je altijd koesteren. Inderdaad John bouwt RTL2. Dit wordt niks. Gunfactor raakt bijna 0punt.

 43. Peanut

  Niemand moet hem meer, John de Mol. Ja, er zijn mensen bang voor hem. Maar dat is iets anders. De kijker thuis pikt het sterren kopen niet. En nu lieveling Paulusma de laan uit wordt gestuurd blijft er van die gunfactor helemaal niets meer over.

 44. Sjon kiest geldgraaiend personeel boven t okkieweerman

  Sjon lijkt er er niets van te snappen. Belachelijk wat een beleid bij Talpa.

  Dit wordt niet gewaardeerd door de oude sbs6 kijker.

  Nog minder kijkers stemmen af naar deze b aggerzender met een bij elkaar gekocht zooitje geldgraaiers zonder inhoudelijke kwaliteit.

  Gelukkig hebben we de NPO met diversiteit, kwaliteit, inhoud en geweldige mensen die voor ieder wat wils op hoog niveau de kijker elke dag een breed palet aan programma’s bezorgt.

 45. agenda

  Is dit nu 1 van de ”adviezen” van Erland ?

 46. abn

  We gaan collectief over onze nek.

 47. groen

  Vreemd he, alles waar mensen echt van houden moet weg. En aangekocht wordt waar mensen van over hun nek gaan.

 48. Mediaprak

  Zou Jan Slagter al gebeld hebben? Piet bij Max, een wereld combi.

 49. Cees

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/3109554/jan-slagter-wil-piet-paulusma-naar-max-halen

 50. Johnny👀

  Kan er niet wakker van liggen ..het weer krijgt teveel aandacht op tv , als het een beetje sneeuwt is het land in rep en roer want de media maakt er meteen een horrorwinter van en als het een beetje waait doen ze alsof het een orkaan is..

 51. Jantje

  Piet kan gewoon aan de slag al klimaatdescundige bij KNMI of NOS

 52. Anja

  Hallo lente , dag Piet !

 53. Andere Tijden TV

  O,o,o, hij leert het ook nooit. Weten jullie nog wat er met Hart van Nederland gebeurde toen John aan boord kwam..? Nu dus weer..
  Piet is een iconische figuur voor SBS. Je kunt wel verjongen maar jonge kijkers kijken nog nauwelijks tv terwijl de iets oudere doelgroep dat wel doet maar nu dus naar Max gejaagd wordt… Einde sympathie voor SBS vrees ik,

 54. Jokko

  NIEUWS
  Ze leken zo gelukkig met elkaar, en daarom komen de geruchten dat het huwelijk van Tim Immers en zijn Stella onder druk staat voor velen als een grote schok. Zeven jaar geleden trouwden de twee en sindsdien waren ze onafscheidelijk. Wordt dit al de tweede breuk in de GTST-familie in een week tijd?

 55. Jokko

  NIEUWS
  JORAM VAN KLAVEREN IS GEK GEWORDEN
  EO-journalist Tijs van den Brink meldt maandag op Twitter dat voormalig PVV-Kamerlid Joram van Klaveren moslim is geworden. Eerder bekeerde Arnoud van Doorn zich. In Dit Is De Dag (NPO Radio 1) en NieuwLicht (NPO 2) vertelt Van Klaveren voor het eerst zijn verhaal aan Tijs van den Brink.

 56. Jokko

  NIEUWS JAN VAN VEEN
  Het Omroep MAX-avontuur van Jan van Veen en zijn Candlelight op NPO Radio 5 is van korte duur geweest. De omroep heeft per direct de samenwerking met de presentator stopgezet.

  “Door een verschil van opvatting over de invulling van het programma is er helaas een onwerkbare situatie ontstaan”, laat een woordvoerder weten. “Hierdoor kunnen we de luisteraars niet de kwaliteit bieden waar ze recht op hebben. We vinden het heel erg jammer en gaan voor het NPO Radio 5-programma zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe titel en presentator.”

  Liefdesgedichten
  Van Veen begon vorige maand met Candlelight. De 74-jarige radio-dj presenteerde het programma, waarin hij ingezonden liefdesgedichten voordraagt, in de afgelopen halve eeuw ook al bij Radio Veronica, Radio 3, Sky Radio, 100% NL en RTV Utrecht.

  Vervanging
  Wie het gat vanaf komende vrijdag vult op Radio 5 is nog niet bekend. MAX wil het liefst een zelfde soort programma.

 57. aammehoela

  Alhoewel ik geen fan ben van deze meteoclown vind ik het wel een schandalig en dom besluit van deze John de Mol alias vuile rat. Het gaat hem enkel om de poen en roem om succesvol te worden. Dit bereikt hij door transfers van inmiddels over de top heen geraakte sterren en programma’s over te nemen. Met Tien mislukte dat omdat de voetballiefhebbers bewust de zender links lieten liggen om zo snel mogelijk van die zender af te zijn en de samenvattingen van het voetbal zonder reclames te kunnen bekijken oftewel de Nederlander moet niets hebben van dat Berlusconi-gedrag van deze John……… de vuile rat.
  Boycotten die zender SBS6 en wel meteen. Wat wordt het volgende doel. HvN stoppen en de rechten van het voetbal kopen. Ik begin die John echt te h a t e n.

 58. Jan Muilwijck

  John de Mol is echt een enorme eikel. Op

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.