Peter Vandermeersch stopt als hoofdredacteur van NRC

Peter Vandermeersch stopt per 1 september als hoofdredacteur van het NRC Handelsblad. Hij leidde de redactie sinds 2010 en wordt na zijn afscheid correspondent in Frankrijk. Dat heeft het dagblad laten weten. Vandermeersch legt zijn functie neer omdat het tijd is ‘het stokje over te dragen aan een nieuwe hoofdredacteur’, zei hij tijdens een toespraak op de NRC-redactie. Ook adjunct Marcella Breedeveld treedt terug uit de hoofdredactie van de Amsterdamse krant.

Wie Vandermeersch gaat opvolgen, is nog niet bekend. Volgens de scheidend hoofdredacteur kan NRC de komende maanden ‘in alle rust op zoek gaan’ naar een vervanger. Kandidaten voor de positie worden beoordeeld door een sollicitatiecommissie die bestaat uit redacteuren.

Voor zijn aanstelling bij NRC was Vandermeersch hoofdredacteur van De Standaard in zijn geboorteland België. Onder zijn leiding verhuisde het NRC van Rotterdam naar Amsterdam, veranderde de krant van eigenaar en ging het over van broadsheet- naar tabloidformaat. Bovendien werden nrc.next en NRC Handelsblad samengevoegd tot één redactie.

Ongetwijfeld zal dit ook gevolgen hebben voor Vandermeersch’ talloze optredens bij De Wereld Draait Door. Als hij straks in Frankrijk woont zal hij daar minder tijd voor hebben.

De afscheidsspeech van Vandermeersch kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen