Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar

Niemand is meer veilig bij SBS 6. Na Irene Moors, Kees Tol en Piet Paulusma ligt ook Rob Geus eruit. De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie passen niet bij de zender die John de Mol voor ogen heeft. Dat vertelt de presentator aan het AD. Geus heeft maar liefst 18 jaar programma’s gemaakt die typisch SBS 6 waren: reality met een sensatiesausje. Het scoort, maar De Mol wil een flashy showzender neerzetten en lompe types als Paulusma en Geus passen daar niet bij.

Het betekent dat ook Geus een slechtnieuwsgesprek achter de rug heeft. “Dat ging via via. Ik heb De Mol nooit mogen spreken, al heb ik dat wel meermaals aangevraagd. Ik had een kopje koffie wel leuk gevonden.

SBS 6 staat op zijn kop, aldus Geus. “Wij zijn niet de types voor grote studioshows“, zegt hij, ook wijzend naar Paulusma. “Met alle respect: wij zetten altijd wel goede tv-avonden neer. Op kijkcijferresultaten heb je me nooit kunnen pakken.

De Mol denkt nog steeds dat de SBS 6-kijker zit te wachten op studioshows vol LED-lampen. In werkelijkheid hunkert die naar Breekijzer- en Willibrord-achtige programma’s.

Geus wijst erop dat de nieuwe opzet van SBS 6 niet bepaald werkt. “De kijkcijfers zijn nog niet spectaculair. De vraag is of de typische SBS 6-kijker dit wel wil. Ik stond altijd heel dicht bij de gewone burger, maar aan mij kan niet worden verdiend in het buitenland”

Natuurlijk vind ik het apart, zeker na zo’n lang dienstverband. Ik heb 18 jaar voor die club gewerkt! Maar ik heb het ook al geparkeerd hoor. Ik ben met heel veel leuke dingen bezig.”

Momenteel runt Geus een restaurant in Barendrecht en werkt hij voor RTV Rijnmond.

Eén ding is zeker: als Kim-Lian van der Meij zelfs déze ontslagronde overleeft, dan weet ze iets over John de Mol wat het daglicht niet kan verdragen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen