Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar

Geplaatst op di 05 feb 2019 om 15:34

Niemand is meer veilig bij SBS 6. Na Irene Moors, Kees Tol en Piet Paulusma ligt ook Rob Geus eruit. De Smaakpolitie en Red Mijn Vakantie passen niet bij de zender die John de Mol voor ogen heeft. Dat vertelt de presentator aan het AD. Geus heeft maar liefst 18 jaar programma’s gemaakt die typisch SBS 6 waren: reality met een sensatiesausje. Het scoort, maar De Mol wil een flashy showzender neerzetten en lompe types als Paulusma en Geus passen daar niet bij.

Het betekent dat ook Geus een slechtnieuwsgesprek achter de rug heeft. “Dat ging via via. Ik heb De Mol nooit mogen spreken, al heb ik dat wel meermaals aangevraagd. Ik had een kopje koffie wel leuk gevonden.

SBS 6 staat op zijn kop, aldus Geus. “Wij zijn niet de types voor grote studioshows“, zegt hij, ook wijzend naar Paulusma. “Met alle respect: wij zetten altijd wel goede tv-avonden neer. Op kijkcijferresultaten heb je me nooit kunnen pakken.

De Mol denkt nog steeds dat de SBS 6-kijker zit te wachten op studioshows vol LED-lampen. In werkelijkheid hunkert die naar Breekijzer- en Willibrord-achtige programma’s.

Geus wijst erop dat de nieuwe opzet van SBS 6 niet bepaald werkt. “De kijkcijfers zijn nog niet spectaculair. De vraag is of de typische SBS 6-kijker dit wel wil. Ik stond altijd heel dicht bij de gewone burger, maar aan mij kan niet worden verdiend in het buitenland”

Natuurlijk vind ik het apart, zeker na zo’n lang dienstverband. Ik heb 18 jaar voor die club gewerkt! Maar ik heb het ook al geparkeerd hoor. Ik ben met heel veel leuke dingen bezig.”

Momenteel runt Geus een restaurant in Barendrecht en werkt hij voor RTV Rijnmond.

Eén ding is zeker: als Kim-Lian van der Meij zelfs déze ontslagronde overleeft, dan weet ze iets over John de Mol wat het daglicht niet kan verdragen.

Foto: SBS
72 Reacties op “Ontslaggolf SBS 6 gaat door: Rob Geus weg na 18 jaar”


 1. Jan

  Hier word ik niet vrolijk van…

 2. El

  Dus John de Mol neemt SBS6 over, koopt RTL4 leeg en vervangt SBS6 met de inboedel van RTL4. Alleen RTL4 overnemen was schijnbaar te duur?

 3. Ron

  Tja, aan de andere kant komen er mensen bij, dus zullen er ook wat mensen af moeten vloeien, zo gaat dat.
  Ik denk dat het volgende programma ook behoorlijk op de tocht gaat staan en dat is HvNL. John heeft er geen geheim van gemaakt dat hij daar andere plannen mee heeft….

 4. Sven L.

  Blijft weinig over van de ‘oude garde’ bij SBS. Alleen Victor Brand nog. Die man ademt echt SBS6 uit, die moet je niet laten gaan. Scoort ook nog prima overigens.

  Vond ‘De Smaakpolitie’ best vermakelijk programma overigens.

 5. Samson

  Goed zo. Er uit met die oplichter.

 6. Tim

  Rob Geus is ook zo’n tikkeltje ordinair camping type net als Paulusma

 7. Jan

  Nogmaals, renate gerschtanowitz is de volgende. Kenau met spitse stem en niet likeable. Zei en mannetje winston zouden social media gedrag eens goed in ogenschouw moeten nemen. Alles ademt geld uit.

 8. Rollepaal

  Wat heeft de laatste zin te betekenen?

 9. janus

  niemand zal hem missen. non talent

 10. De Eerlijke

  Sbs 6 gaat floppen 100%

 11. Curryworst

  Ook al flopt SBS6 toch goed nieuws dat die rare weerclown en nu deze zelfingenomen nepcontroleur de laan uit gestuurd zijn.

 12. Mark

  Hij scoorde prima..
  Dit gaat John allemaal niet helpen in zijn gunfactor.

 13. o.p. lichter

  Ik pleit voor een sbs boycot , als niemand meer kijkt is het gouw gedaan met de molletjes .

 14. Briljant

  Het is als een snackbar die ineens sterrengerechten gaat serveren.. Nieuw interieur, nieuw personeel en… eeeeh nieuwe klanten? Ik denk dat ik een campingzender ga beginnen!

 15. Dinsdag

  Doet me heel erg denken toen RTL nieuws ging vernieuwen met allemaal lichtjes.

  Bijna iedereen moest vertrekken van de oude garde.

 16. Bep

  Die laatste zin!
  Ik zal Rob niet missen, het “wijsneusje”.

 17. M.

  De typisch SBS kijker bestaat niet, Mensen kijken TV of niet, de afgelopen jaren ben ik echt 80% minder tv gaan kijken, het boeit niet, langer dan 10 jaar weiger ik RTL Duitsland, SBS Nederland of naar andere commercieel televisie te kijken, sinds 1 maand kijk ik dagelijkse naar 6 Inside omdat ik een hartstikke leuk programma vind, soort ontspannen televisie met een grap tussendoor en een kritisch nicht genaamd Albert Verlinde. Ik gun John de mol uit de grond van mijn hart heel veel succes!

 18. S.M.R.Lap

  Zou grappig zijn als het format wel doorgaat met een nieuwe presentator en Rob nu zelf gecontroleerd wordt

 19. Remi

  Nee !

  Rob Geus afgeserveerd !
  Rob en zijn “certificaatjes” … kijk maar even … ;)

  https://www.lindanieuws.nl/nieuws/rob-geus-verkoopt-zijn-keurmerk/

  Rob’s volgende afspraak is bij het UWV.

  … John de Mol zou met z’n (meer dan terecht) verdiende kapitaal
  de állerduurste villa in DUBAI kunnen kopen.

  Op het Palm Eiland bijvoorbeeld, en dan de hele dag van het zonnetje genieten … het wordt daar nooit kouder dan 24 graden (ook ’s nachts niet) en juli-augustus kunnen we genieten van een heerlijke 44 graden.

  … Ik was daar, vorig jaar 4 weken … heerlijk ;)
  Lekker van het leven genieten … drankje erbij.

  Het meest bijzondere aan deze John de Mol is dat-ie lekker hier in ons landje
  aan de Noordzee z’n “dingetje’ blijft doen.

  Respekt voor deze media-tycoon.

  De “presentatrices” die bij Shownieuws vertelden dat ze het “zo zielig” vonden dat Piet ontslagen was, zouden zomaar als volgende aan de beurt kunnen zijn.

 20. ikkijkniet

  Goed idee , Boycot zender SBS en de Mol zijn we van zijn gezeur en aandacht af.

 21. Job

  Gaan die lui van wegmisbruikers er nu ook uit? Overigens is het geen ontslag, z’n contract liep gewoon af. Zoals dat bij zoveel mensen in NL gebeurd….

 22. Stoffel

  Man man man…

 23. Ronnie

  Prachtig, John de Mol blijft maar rare beslissingen nemen. SBS6 is niet flashy, gaat dat ook nooit worden en moet dat ook niet willen. Juist terug grijpen op succesvolle formats is veel slimmer.

  Maar John de Mol is niet bezig met SBS6 succesvol maken, hij is bezig met programma´s waar hij in het buitenland aan kan verdienen en verkoopt de hele boel over 2 jaar gewoon. Let maar op.

 24. Chrizzolicious

  De presentatoren die zorgen voor voldoende kijkcijfers (ik bedoel maar: De Smaakpolitie trok vollere zalen dan al die studioshows bij elkaar) worden één voor één de laan uit gestuurd, om vervolgens een Copycat RTL op te zetten?

  Wie is de volgende? Alberto Stegeman en Frank Visser?

 25. Guttegut

  @remi
  Zoals al eerder in een ander draadje gevraagd maar hoe ver zit jij er van achteren in bij de Mol???

 26. Bhuf

  Waarom zou je een RTL kloon van deze zender willen maken? Heel veel mensen hebben echt totaal geen behoefte aan al die flashy studioshows, maar willen programma’s met mensen zoals zichzelf en niet die gladde BN’ers. Als ik RTL was zou ik in het gat springen en een soort Man Bijt Hond gaan maken.

 27. Sbs

  Volgend jaar Herman den Blijker, en Pauw komt!

  Pauw krijgt Talkshow van 1 uur zonder Reclame op Sbs.

 28. Alexander

  Al die nietszeggende namen die niks kunnen en alleen maar geld kosten eruit, goedkope schrot overnemen van RTL zodat die arrogante zuster en dat kwalletje van de Mol een riant loon krijgen.

 29. Stumper

  @Guttegut.

 30. kritisch avro-lid

  John de Mol zou met zijn immense vermogen tientallen internationaal georienteerde top series kunnen maken die de concurrentie moeiteloos aan zouden kunnen met die van Netflix, HBO etc. Wat doet hij? Hij bouwt een Nederlands campingzendertje om met tweedehands dertienineendozijn televisie formats en over the hill BN-ertjes.

 31. Dennis

  RTL 4 is tot nu toe nog de enige commercieele zender dat scoort. SBS zal vroeg of laat ook ten onder gaan.

 32. Michael

  Volgens Angela de Jong van het AD is er ook kans dat Hart van Nederland verdwijnt. Staat op ad site.

  “Ik hoorde van mensen om hem heen dat John de Mol zelfs neerkijkt op het oude SBS 6 én de bestaande SBS 6-kijker’’, zegt tv-criticus Angela de Jong van deze site. ,,Die vindt hij maar tokkies met bierbuiken. Hij wil de zender duidelijk ombouwen tot een soort supergelikt, modern RTL. Daarom ben ik benieuwd of Hart van Nederland ook moet wijken, want dat is ook oldskool SBS 6.’’

  Volgens insiders heeft De Mol een hekel aan Hart van Nederland en is het een kwestie van tijd voor hij de SBS-klassieker de nek omdraait.

 33. Ed

  Domein “PetitieBoycotSBS6.nl” nog vrij?

 34. Rollepaal

  Dus Talpa wil 7 dagen p. week glitter en glamour.
  Ik weet niet of ik dat wel trek.

 35. Ed

  Volgens mij gaat dit meer om een machtsspelletje John de Mol vs. RTL.

 36. A.Zijn

  Kans voor RTL5 om meer richting het sbs6 profiel te gaan. Hiermee kun je weer een sterke 2de zender gaan neerzetten. Dan zou ik Expeditie naar 4 halen. Maar alleen als RTL5 op een andere manier kan groeien.

 37. Sbs

  John’s parade paardje op de late avond word

  PAUW!! bronnen vertellen altijd de waarheid!

 38. Rubicon

  Op zich begrijpelijk dat De Mol nu dit allemaal tegelijk doorvoert. Beter direct de gifbeker helemaal leeg drinken. Echter wat ik mis is een visie hoe hij dan een zender gaat bouwen. Nu zegt hij ‘familiezender’ en ‘geef mij twee jaar’. Dat vind ik mager, heel mager

 39. Gebruikert

  Commerciële tv is zo dood als een pier. 40 minuten reclame per uur, allerlei fossielen uit het vorige millennium en men denkt jonge kijkers aan te kunnen trekken? Ga toch weg man, armoe troef, enkel NPO maakt nog televisie waarvoor ik die setupbox nog wel eens aanslinger. Succes John, op naar je volgende Sport7/Tien avontuur welke in een fiasco gaat eindigen. Gelukkig heb je je radio zenders nog, oh wacht… Dat is ook iets wat over 10 jaar niet meer beluistert wordt…

 40. Anja

  Man Man Man , dag man.

 41. Bart

  @A.zijn Goed idee. Had men allang moet doen met RTL5. Inderdaad dan ER naar RTL4 op de zondagavond.

 42. Zwakzinnig

  = Bart.

 43. Jokko

  Voor de kijker is het het beste als JOhn de Mol snel failliet gaat…….
  Tv blubber grossier John de Mol wordt zo langzamerhand de winnaar van De Naarste Man van het Land. (kan nog wel eens een musical worden).

 44. west

  Was deze smeerkees dan nog op tv!?!

 45. Mark

  Smaakpolitie is al 18 jaar hetzelfde. Iedereen heeft het na 10 jaar al wel gezien met al die rubbertjes enzo.

  Dat Rob vieze beroepen ging doen was wel leuk, daar hadden ze op voort moeten borduren.

 46. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dit gaat veel verder en veel dieper.
  Vergelijkbaar met 3FM, de teloorgang.
  Vernieuwen. Wensen dat ze ander publiek trekken.
  Hopeloos falen en de concurrentie met lede ogen zien winnen.
  De kijker beslist zelf en roept: ‘U mag de tent sluiten hoor.’
  Er kijkt geen hond, er is geen sprake van een kijkersstaking,
  ze hebben uberhaupt nooit gekeken, en de campingtokkies voelen zich vervreemd.
  Gedane zaken nemen geen keer, wie doet het licht uit en wanneer?
  Dat rijmt.

 47. TopAvond

  @A.Zijn,

  Volgens mij is RTL5 de avond al aardig aan het ombouwen met momenteel redelijk succes, zonder reality. In maart gaan ze dat verder uitbouwen.
  En inderdaad ER naar RTL4, gevolgd door Eiland Praat, gewoon op de donderdagavond.

 48. Rob

  Wat voor rtl deze programma’s ?

 49. J

  @A.zijn, Bart: RTL5 is al aardig die kant op aan het gaan: De Deurwaarders, Voor De Rechter, In Overtreding, Team Spoedeisende Hulp, De Dierenkliniek, Kees vd Spek Ontmaskert…

  Maar SBS6 blijft dit genre nog wel voeren met Wegmisbruikers, De Handhavers, Alberto Stegeman, Thijs Zeeman en Jens Olde Kalter.

 50. klin

  Ik had Geus op Veronica neergezet. Vlak voor Inside op maandag.

 51. Laurens

  @A.zijn/J/Bart; Talpa moet dit genre zeker niet weggeven, maar versterken op Veronica. Samen met VI en CL kan deze zender veel groter worden.

 52. Jelte

  Ik had vroeger altijd wel enige ‘liefde’ voor de SBS-groep. Maar als ik nu zie hoe John de Mol de betweter loopt uit te hangen, hoop ik dat de gehele boel nog verder inzakt.

  En inderdaad. Ik denk dat Hart van Nederland binnenkort ook volgt en dat al die dames op straat staan. Schuurhof misschien uitgezonderd i.v.m. 6 Inside.

 53. Virginia Rens

  Ik kijk met genoegen terug op m’n mini-vakantie bij Robbie. Lekker het gazon stofzuigen!

 54. Johnny de M.

  Als ik kabelboer zou zijn, zie ik hier gouden kansen om Talpa zsm uit het basispakket te halen. Wil je Unilever baggerzooi dan extra aftikken.

 55. Ted de Braak

  Dom, dom, dom.

  Als RTL het slim aanpakt gaat het RTL5 of RTL7 een volks karakter geven en vullen met typische SBS programma’s. Kees van der Spek zit al bij RTL. Stegeman en Rob Geus erbij en je kunt al een seizoen lang een interessante avond opbouw rondom deze mannen. Nog een programma a la Wegmisbruikers erbij.

  Talpa gaat ook stoppen met HvN. Zet dat ook op 5 (of 7).

  Heel erg dom van Talpa.

 56. Lieke van Lexmond Lover

  SBS word gewoon RTL 4

 57. Michael

  Het campingzenderimago was zo slecht nog niet. In het AD staat ook dat Tina Nijkamp daar juist altijd zo trots op was. Toen hadden ze marktaandelen van 13 en 14 procent, nu al 7 jaar (sinds 2011) alleen maar dalend tot 7 procent. Ai.

 58. loekf

  Inderdaad als Kim Lian of tewel het kijkcijfer flop kanon van SBS6 (echt alles waar ze in beeld is flopt) dit overleeft, dan moet of John haar vergeten zijn, iets weten of de afdeling HRM van SBS6 kan d’r contract niet vinden.

  Victor Brand kan zo overstappen naar RTL4 met VT Wonen (sponsor) en al.

 59. aammehoela

  Als HvN stopt, kijk er overigens nooit naar, dan heb je de poppen aan het dansen. Dan wordt de politiek ingeschakeld, d.w.z. PVV en FvD zullen echt gaan protesteren, want dit nieuws met veelal onbelangrijke items is echt wat deze partijen willen. Kijker dom houden en bagger voorschotelen en de kijker stemt op deze manier op deze partijen. Kijk naar de USA, laatste poll: 40% steunt Trump mocht hij weer een shutdown beginnen. Bijna 60% is tegen en 2% weet het niet.
  Die rat, John de Mol, onbedoeld toch de tokkies in het harnas jagen.

 60. Reageerder

  Ik betrap mij zelf erop dat ik wel veel naar RTL 5 kijk. Deurwaarders ER enz

 61. dj

  Iedereen heeft een eigen mening maar dat er lieden zijn die hun mening geven terwijl ze nooit naar het programma kijken klopt niet .
  Ze hebben een mening branden liefst iedereen af terwijl ze niet weten wat voor programma het is.

 62. Bart

  @Laurens Ja dat zouden ze zeker moeten doen.

  @J Ja daar zijn ze al erg mee bezig en ik denk dat het een betere koers is voor RTL5. Een paar goede pijlers en een regio programma zouden er prima bij passen op de zender.

  @Topavond Als Expeditei Robinson naar RTL4 verhuist dan zal het bijna op zeker op de zondagavond komen.

 63. aqua

  Rob Jetten heeft liever een dikke vette penis in zijn anus.

 64. anonymous

  Nu die meiden van HvN en Shownieuws nog.

 65. Joop55

  Campingsterren worden ingeruild voor uitgekotste RTL-sterren en hun rukprogramma’s.

 66. Nou

  Allemaal logische beslissingen van SBS/Talpa. Rob grijpt het moment even aan om zelf in het nieuws te komen terwijl dit al maanden bekend is.

  Zo mediageil…

 67. Tata

  Tja, het gaat alleen maar om het oppoetsen van de zender voor de verkoop. Je zou zo’n Sjon de Mol toch wel een tegenslagje wensen, want een verschrikkelijke man.

 68. Hersenloos

  = Tata.

 69. Tata

  Dank je wel, jij ook een fijne avond.

 70. Meta

  @hersenloos. Ik ken niemand die hier allemaal blij mee is, hersenloos. Het is allemaal heel zinnig voor de Mol zelf en verder voor niemand, vrees ik. Dus uiterst egocentrisch. Mogen we dat niet zeggen van je ?

 71. erikje

  “HEEL NEDERLAND MAAKT ZICH DRUK OM PIET PAULUSMA EN ROB GEUS!”

  wie had dit verwacht een week geleden! Man man man wat kunnen mensen toch zeiken in dit land!

 72. liefkleinhertje

  Jammer dat die de Geus nooit eens naar zijn eigen smerige programma heeft gekeken .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.