SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar

Geplaatst op ma 04 feb 2019 om 14:01

SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na een samenwerking van maar liefst 23 jaar. De zender oriënteert zich op een andere weervoorziening. Dat heeft Talpa Network laten weten. Het contract met Paulusma eindigt per eind 2019 en er wordt geen nieuw contract met elkaar aangegaan. De samenwerking met Paulusma wordt volgens een woordvoerster ‘in goed onderling overleg beëindigd’. Hij gaat ‘op een gepaste manier’ afscheid nemen en blijft gewoon op televisie tot het eind van het jaar.

In de afgelopen 23 jaar was Paulusma bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien met zijn weerbericht. “Hij werkt nog steeds met onverminderde energie voor SBS 6 maar zal na afloop van zijn huidige contract niet meer werkzaam zijn voor de zender“, aldus een woordvoerster.

Paulusma krijgt hierdoor ruimte voor nieuwe weergerelateerde activiteiten vanuit zijn bedrijf Piet Paulusma Meteo Services, meent Talpa. “SBS 6 is Piet Paulusma en zijn team enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet in de afgelopen 23 jaar en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen.

John de Mol wil wat nieuws

Na al die jaren Piet Paulusma wil Talpa-baas John de Mol iets nieuws. Hij haaltmeteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka bij RTL vandaan en gaan vanaf dit voorjaar bij Talpa meedenken ‘over de invulling en uitrol van een nieuwe weervoorziening’. Wilt was ook ooit te zien op De Mols tv-zender Talpa.

Het lijkt erop dat SBS 6 een modernere uitstraling wil krijgen. Tegelijkertijd roemt Talpa de authenticiteit van Paulusma: “Piet is uniek in de historie van de weersvoorspellingen in Nederland en bij SBS 6. Hij verzorgt bovendien alle weeruitzendingen op SBS 6 alleen.”

1996

In september 1996 verscheen de Friese weerman voor het eerst op tv bij SBS 6. Aanvankelijk was zijn weerbericht onderdeel van het nieuwsprogramma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 etekenden zijn doorbraak bij het grote publiek.

Zijn unieke presentatie op locatie in weer en wind maakte hem ongekend populair en maakte van hem een onlosmakelijke personality van SBS 6. Om die reden kreeg hij in 2003 zijn eigen programma: Piets Weer, standaard afgesloten met zijn groet Oant moarn.

De populariteit van het programma is sindsdien onverminderd groot gebleken“, aldus Talpa.

Late night

Het ontslag van Paulusma heeft waarschijnlijk te maken met de grootse plannen die John de Mol heeft voor de late avond van SBS 6. Hij gaf vorig jaar al aan dat hij eind 2019 een latenight-talkshow wil lanceren.

Wat de gevolgen zijn voor de andere latenight-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws is nog niet bekend.

Update 14.36 uur – Lees ook: Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’

Update 15.10 uur – Lees ook: Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet

Foto: SBS
72 Reacties op “SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar”


 1. Ron

  Goed zo. Tijd voor verandering en onder het juk van het oude sleetse SBS te komen.

 2. Tjep

  Dan snap het het dus echt niet als talpa zijnde….

 3. Tim

  Was meer Popi Jopie dan eenserieus te nemen weerman.

 4. ron

  Gaat SBS 6 ofwel John.
  Maakt hij weer een verkeerde keuze.
  Na Sport 7 en tien (talpa) gaat SBS 6 ook weer van de buis over 1a2 jaar.
  John moet programma’s maken en geen zender runnen.
  Hoe programma’s maken en bedenken hij ook nu echt kan, want daar heeft hij mensen voor. en hij gaat met de eer strijken

 5. gaathemnietworden

  Hart van Nederland nog even inruilen voor een late night show met Jinek of Genee en campingimago is definitief afgeschud.
  Zou ook die Wendy, Linda , winston, Gordon alsnog aan de kant zetten zodat het niveau echt kan gaan stijgen.

 6. Bhuf

  Toen de zender Tien flopte had Talpa een marketingonderzoek uitgevoerd. Daar kwam uit dat Tien een te ‘poenerig’ imago had. Het huidige 6 krijgt dit nou ook steeds meer, dus ik denk dat het ontslaan van de ‘gewone’ weerman nog best tegen de zender kan gaan werken.

 7. Hans

  “RTL-meteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka zijn gevraagd om vanaf dit voorjaar bij Talpa mee te denken ‘over de invulling en uitrol van een nieuwe weervoorziening’.”

  Meedenken over de weervoorziening van de concurrent? Vreemd..

 8. Hetty Hottemetot

  Ein-de-lijk. Ergerde me in 1996 al aan deze onverstaanbare Friese nitwit.

 9. Remco Terhorst

  En nu raakt hij ook nog de goodwill van de oude kijkersdoelgroep kwijt. Dat moet je pas doen nadat je een nieuwe vaste kijkersdoelgroep hebt, niet als je oude doelgroep het enige is waarop je zender momenteel nog drijft.

  Ik wacht de “terug met Piet”-itie in vertrouwen af.

 10. Jaja

  @Hans: Nu.nl meldt het volgende ”Meteorologen Amara Onwuka en Dennis Wilt vertrekken bij RTL en zijn door Talpa verzocht om mee te denken over een nieuwe opzet van de weersvoorspelling.”

 11. Ranonkel12

  enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet in de afgelopen 23 jaar ….dankbaar?? Naar mijn weten wordt hij daarvoor redelijk betaald

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  We waren best gehecht geraakt aan deze icoon.
  Zonder Piet Paulusma worden de speelfilms op SBS6 een stuk minder leuk!
  Gaat er nog iemand een petitie starten om Piet terug op de buis te krijgen?
  Zonder Piet is SBS6 helemaal kansloos … uitroepteken.

 13. Boris

  WOEDEND! Waar is Jensen nu op te komen voor het volk!?

 14. Doet er niet toe

  Weerman Piet Paulusma stopt bij SBS6. Het contract van de weerman uit Harlingen wordt na 23 jaar niet verlengd. Daarmee komt er een einde aan Piets Weerbericht, dat sinds 1996 iedere dag te zien is bij de commerciële zender. “Het is een strategische keuze van de leiding van SBS6”, laat Piet weten. “Die heeft gezegd: ‘We gaan een andere kant op met het weer en daar hebben we Piet niet bij nodig’. Jammer, ik had die 25 jaar graag vol gemaakt.”

  https://www.omropfryslan.nl/nieuws/864747-weerman-piet-paulusma-weg-bij-sbs6-ik-had-die-25-jaar-graag-vol-gemaakt-maar-het-mag

 15. Geert de Jonge

  Hier maakt John de Mol een grote fout. Het publiek koestert Piet Paulusma en goede wijn moet ook John de Mol koesteren. Piet Paulsma praat de taal van de straat, dus van de gewone mensen, en daar kunnen andere Nederlandse meteorologen niet tegen op. Die hebben ook wel verstand van het weer maar zijn geen persoonlijkheid. En dat is het verschil dat belngrijk is voor de gewonen mensen.

 16. iam

  had piet geen horrorwinter voorspelt? is dit wat hij er mee bedoelde?

 17. Johan

  Wat Remco zegt, niet het goede moment. Eerst je zender eindelijk eens van de grond krijgen en tot die tijd koesteren wat wél nog redelijk scoort, namelijk de late avond, inclusief Piet.

 18. Hillie

  Maar vooral de manier waarop stuit mij tegen de borst.

 19. Hendrik Sihasulewaneputty

  Nou ja, in ieder geval is liegende Wilders hater, rooie Hiemstra van de po nog minder want die liegt alles aan elkaar. Daarom is Piet ver verheven boven een vara/nos weermannetje. Piet had het over het weer zoals het hoort , rooie Hiemstra altijd maar weer te zeveren over zijn klimaat leugens en over Wilders. Hiemstra moet eens een andere kringloopwinkel opzoeken met zijn verfomfaaide altijd dezelfde ouwe pakkies aan. Ouwe Gore Al aanbidder dat ie is.

 20. anonymous

  Terecht, hadden ze 22,5 jaar eerder moeten doen.

 21. Jamai

  Persoonlijk kan ik die man missen als kiespijn maar vanuit Talpa geredeneerd vind ik dit een ontzettend domme actie. Het is nog duidelijker dat De Mol van het imago van camping-zender af wil (toen scoorde SBS trouwens nog wel; het werd pas minder toen ze alles van RTL4 gingen kopiëren) en van SBS de nieuwe RTL4 wil maken. Niet slim hoor dit.

 22. HalloJumbo

  Ons Piet komt natuurlijk niet uit de Grachtengordel en heeft ook niet dat vreselijke accent. Dan lig je er al snel uit, ook al was het 23 jaar.

 23. CreaBea

  dei hear Paul

  Goede keuze van DHr de Mol

 24. o.p. lichter

  Waar blijft die strenge winter in februari piet

 25. Remi

  … Tja … je ziet het gebeuren … het is niet onverwacht, dit afscheid.

  Het zou zomaar eens kunnen dat Piet’s meest recente
  2018-2019 winter-voorspelling Piet uiteindelijk fataal is geworden.

  “Ik sluit niet uit dat wij deze winter plaatselijk wel eens in de buurt van de -20 graden gaan uitkomen als laagst gemeten temperatuur”.

  … en meer van dit soort onzin.

  https://www.pietsweer.nl/piets-blog/2018/wintervoorspelling-2018-2019/

  Zelfs de allersnelste computers kunnen “qua weer” niet verder dan vijf dagen
  vooruit kijken, maar Piet kon het niet laten … een langetermijnvoorspelling.

  Piet en z’n seizoen-voorspellingen …
  … Lente temperatuurtjes, we gaan de geraniums weer buiten zetten !

  Een verstandig besluit kortom.
  Stoppen met deze Piet.

 26. Susan

  Wat een DOMME fout van SBS!! Piet is SBS!! John de Mol heeft er maar weinig van begrepen!! Kom maar door met die petitie!!!

 27. beest

  Hij wordt niet ontslagen, contract wordt niet verlengd. Dat overkomt tienduizenden andere normale mensen.

 28. Dennis

  nog meer redenen om SBS te boycotten

 29. Linde

  Was dit op advies van Galjaard of was dit een idee van de Mol? Wat dom om zo een heel publiek weg te jagen. Slechte zet, dit valt vast niet in goede aarde bij het publiek van SBS. Ik gok dat Talpa binnen 3 a 4 jaar opgaat in RTL als John xo doorgaat..

 30. KoalaNL

  De Mol had goedkoper heel RTL kunnen kopen. Hij haalt tot dusver alleen hun programma’s en medewerkers weg. En beter wordt het er ook niet van.

 31. Maandag

  Was te verwachten na het binnen halen van snuiver Galjaard.

 32. HalloJumbo

  6 Inside gaat dit natuurlijk exclusief als eerste melden.

 33. Henk

  Goed overleg betekent dat Piet van niets wist.Ik voel een gelehesjesactie aankomen.

 34. Froukje

  Het enige wat wel ‘scoort’ en waar je een reklameblok voor en na kunt zetten doe je weg meneer de Mol.
  Laat mj eens raden. Er komt een ‘lekker wijf’ voor in de plaats.
  Toch, John??

 35. japiooo

  Schandalige actie van de Mol en Gerland, daarmee creëren ze het misgunnen van hun eigen succes !!!!!!!!!!!

 36. Sum Ting Wong

  Een weerpersoon die zich liet verleiden tot het doen van lange termijn weersvoorspellingen zoals voor het complete komende seizoen kon ik niet serieus nemen.

 37. Remco

  Japiooo

  Je kan Erland hier niet verantwoordelijk houden, de beste man is pas net 3 dagen bezig met zijn nieuwe job als adviseur.

 38. japiooo

  Remco
  Maar de Mol zeker!!!!!

 39. Klaasje v

  Schandalig!!! Die man ging dagelijks door weer en wind op pad om op locatie het weer te vertellen. Anders dan al die weermensen in hun warme studio.
  Had hem op zn minst de 25 jaar laten volmaken.
  Krijg n heel naar gevoel bij dat SBS! Vind dit al n reden om er nooit meer naar te kijken! Al haalt die De Mol zn hele familie erbij.
  Zo ga je niet met mensen om!

 40. Woi!ter.

  Evers, Moors, Tol, Top 40, Paulusma…..wie volgt?

 41. Mark

  Het enige programma op SBS 6 dat nog wel eens het miljoen haalt: soms nog meer kijkcijfers dan HvNL! Bravo Talpa!

 42. Sven L.

  OK.. This is gonna backfire….

  Slecht besluit.

 43. NatteNel

  Eindelijk eens een wijs besluit…oant nooit idioot!

 44. Maitresse Madeline

  Hahahaha!!!

  Piet, de mazzel he

  Klootzak

 45. Lies

  @Wolter: Evers hoort niet in jouw rijtje thuis. Hij heeft er zelf voor gekozen. Was altijd al onafhankelijk.
  Verder wat @Sven L zegt. De gemiddelde SBS kijker gaat dit niet waarderen. Wederom geen sympathy vote voor JdM.
  Maar hij schijnt het allemaal te weten? Heeft niets geleerd van zijn mislukte projecten. Geld is macht en vice versa.

 46. bastiaan

  Eindelijk verlost van die domme weer praatjes wat werkelijk nergens opslaat.

 47. Piet

  Een van de best bekeken programma’s van SBS om zeep helpen. Ik snap echt niet waar de Mol mee bezig is…

 48. HalloJumbo

  JA HOOR 6 INSIDE SPOTJE OP DE RADIO.

  Exclusief spreken ze met Piet

  DONDER TOCH OP MAN.

 49. Ron

  Duidelijk ook dat ze hiermee van de naam SBS af willen want Piet Paulusma was SBS.. In de loop van dit jaar is die naam er volledig uit en blijft het 6 of komt er nog een toevoeging bij ga ik vanuit.

 50. Edwin

  Weg mijn sympathie naar SBS, hoop dat RTL ze kapot concurreert.

 51. Dennis

  Een trieste dag mensen, dan John de Mol ons Piet Paulusma, dokter Tinus en Celblok H ons heeft ontnomen. John blijft maar slopen.

 52. ano@niem.nl

  Het is vrij simpel. De programmering gaat om en er komt een eigen nieuwsdienst en een eigen professioneel weerpraatje erbij.

  Ja er gaan dus zaken veranderen en daar hoort camping Paulusma niet bij, die doet denken aan het ouwe sloffe campingimago van SBS6

 53. zwarte piet

  verdomme,weer een traditie naar de klote geholpen ,veel sterkte piet

 54. Actries van Houten

  Het is allemaal de schuld van de klimaatverandering. Mensen als Piet Paulusma kunnen die natuurlijk helemaal niet bijbenen. Dus Piet, het ga je goed en tot nooit.

 55. King Alert.

  John koopt t weer. Volgend seizoen alleen mooi weer. Wel gescripte natuurlijk.

 56. Bart

  Wat ontzettend stom. Als de Mol met SBS6 echt succes wil krijgen dan is dit niet de manier. Men moet niet met een eenheidsworst aan de zelfde programma’s en gezichten komen. En al helemaal niet de programma’s en gezichten die de mensen zat zijn of zat aan het worden zijn zoals een Gordon en Wendy.

  De Mol moet met SBS6 (met een andere naam) zorgen dat hij een zender neerzet die niet boven maar tussen de mensen staat. Als een iemand daar een voorbeeld van is dan is het Piet Paulusma. Hij en de dames van Hart van Nederland moeten de laatste zijn die er uit zouden vliegen.

 57. B-noniem

  John de Mol is het helemaal kwijt. Hij heeft helemaal niks geleerd van het fiasco met z’n Talpa tv-zender. Tijd dat hij met pensioen gaat.

 58. Ook zo'n Roelvink hater

  Nu Hart van Nederland nog kapotmaken, en iedereen is woest op Talpa en SBS. Ze zijn echt heel stom bezig. Heel erg stom !

 59. Ook zo'n Roelvink hater

  Talpa staat voor Tuig. Tuig staat voor het stukmaken van het weinig dat mensen echt leuk vinden.

 60. Hobbybob

  Ongezien de TYFUS voor miljardair de Mol.. gelukkig heeft zijn laatste jas geen zakken!!

 61. Stan

  @B-noniem, John moet niet met pensioen maar naar de gevangenis. Mijn mening.

 62. Dymphe

  Goed wat stom.

 63. Dymphe

  Bedoelde: God wat stom.

 64. Peanut

  Ik ben nooit een fan ban Piet geweest. Maar dit is toch ook weer niet zo handig van Talpa. Het blijft toch een icoon voor de mensen die wél naar SBS kijken. De bekende zak met geld van Ome John, gecombineerd met een ontslag als deze, maakt SBS niet echt populairder.

 65. Fred

  Toen Jan visser in 2007 na 16 jaar de wacht werd aan gezegt bij 10 gold was er lang niet zoveel media aandacht voor. Nu krijgt alles veel meer media aandacht. Jan moest ook weg bij 10 gold vanwege bezuinigingen. Na iets meer dan een half jaar kwam 10 gold met een nieuwe weerman : Piet Paulusma.

 66. Henk

  Tijd voor wat nieuws. Hij heeft het goed gedaan, maar er is een tijd van komen en van gaan.

 67. Laurens

  Nu is toch wel duidelijk dat HvNL het volgende slachtoffer wordt!

 68. aammehoela

  Alhoewel ik geen fan ben van deze meteoclown vind ik het wel een schandalig en dom besluit van deze John de Mol alias vuile rat. Het gaat hem enkel om de poen en roem om succesvol te worden. Dit bereikt hij door transfers van inmiddels over de top heen geraakte sterren en programma’s over te nemen. Met Tien mislukte dat omdat de voetballiefhebbers bewust de zender links lieten liggen om zo snel mogelijk van die zender af te zijn en de samenvattingen van het voetbal zonder reclames te kunnen bekijken oftewel de Nederlander moet niets hebben van dat Berlusconi-gedrag van deze John……… de vuile rat.

 69. groen

  Nu H van Nederland nog slopen en er kijkt helemaal niemand meer naar Talpa de Tuigzender.

 70. Any-mouse

  Tja, zo gaat men tegenwoordig om met de (wat) oudere werknemer. Buiten dat het geen slimme zet is van JdM.

  Jammer voor Piet, maar het overkomt helaas meerdere burgers in Nederland. Spreek uit ervaring.

 71. Joris Agema

  Dom dom dom. Er is helemaal niks mis met campingzender. Het is misplaatste arrogantie om het onderscheidende van SBS6 te veranderen. Piet Paulusma en Hart van Nederland zijn de ruggegraat van SBS6. Dat is niet voor eeuwig zo, maar je moet oppassen om je kijkers al het vaste te laten kwijt raken.

 72. Giebeltje

  Hehe lêst, wêrom net fuortendaliks? Der wie altyd njonken it nijs, in oare 10 moannen fan it wachtsjen fan god

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.