SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar

SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na een samenwerking van maar liefst 23 jaar. De zender oriënteert zich op een andere weervoorziening. Dat heeft Talpa Network laten weten. Het contract met Paulusma eindigt per eind 2019 en er wordt geen nieuw contract met elkaar aangegaan. De samenwerking met Paulusma wordt volgens een woordvoerster ‘in goed onderling overleg beëindigd’. Hij gaat ‘op een gepaste manier’ afscheid nemen en blijft gewoon op televisie tot het eind van het jaar.

In de afgelopen 23 jaar was Paulusma bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien met zijn weerbericht. “Hij werkt nog steeds met onverminderde energie voor SBS 6 maar zal na afloop van zijn huidige contract niet meer werkzaam zijn voor de zender“, aldus een woordvoerster.

Paulusma krijgt hierdoor ruimte voor nieuwe weergerelateerde activiteiten vanuit zijn bedrijf Piet Paulusma Meteo Services, meent Talpa. “SBS 6 is Piet Paulusma en zijn team enorm dankbaar voor zijn onafgebroken inzet in de afgelopen 23 jaar en kijkt uit naar de uitzendingen die hij in 2019 nog zal verzorgen.

John de Mol wil wat nieuws

Na al die jaren Piet Paulusma wil Talpa-baas John de Mol iets nieuws. Hij haaltmeteorologen Dennis Wilt en Amara Onwuka bij RTL vandaan en gaan vanaf dit voorjaar bij Talpa meedenken ‘over de invulling en uitrol van een nieuwe weervoorziening’. Wilt was ook ooit te zien op De Mols tv-zender Talpa.

Het lijkt erop dat SBS 6 een modernere uitstraling wil krijgen. Tegelijkertijd roemt Talpa de authenticiteit van Paulusma: “Piet is uniek in de historie van de weersvoorspellingen in Nederland en bij SBS 6. Hij verzorgt bovendien alle weeruitzendingen op SBS 6 alleen.”

1996

In september 1996 verscheen de Friese weerman voor het eerst op tv bij SBS 6. Aanvankelijk was zijn weerbericht onderdeel van het nieuwsprogramma Hart van Nederland. De weerberichten rondom de Elfstedentocht van 1997 etekenden zijn doorbraak bij het grote publiek.

Zijn unieke presentatie op locatie in weer en wind maakte hem ongekend populair en maakte van hem een onlosmakelijke personality van SBS 6. Om die reden kreeg hij in 2003 zijn eigen programma: Piets Weer, standaard afgesloten met zijn groet Oant moarn.

De populariteit van het programma is sindsdien onverminderd groot gebleken“, aldus Talpa.

Late night

Het ontslag van Paulusma heeft waarschijnlijk te maken met de grootse plannen die John de Mol heeft voor de late avond van SBS 6. Hij gaf vorig jaar al aan dat hij eind 2019 een latenight-talkshow wil lanceren.

Wat de gevolgen zijn voor de andere latenight-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws is nog niet bekend.

Update 14.36 uur – Lees ook: Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’

Update 15.10 uur – Lees ook: Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen