Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’

Piet Paulusma baalt stevig van zijn ontslag bij SBS 6. Hij wordt na 23 jaar de laan uitgestuurd, maar had graag de 25 jaar volgemaakt. Dat zegt de weerman in een reactie bij Omrop Fryslân. Paulusma vindt het ontzettend vervelend dat John de Mol geen toekomst meer voor hem ziet bij de zender. “It is in strategyske keuze fan de lieding fan SBS 6“, zegt Paulusma. “Dy hat sein: ‘Wy geane in oare kant op mei it waar en dêr ha wy Piet net by nedich’. Skande, ik hie dy 25 jier graach fol makke.

Gelukkig heeft Omroep Fryslân het ook gewoon even naar het Nederlands vertaald: “Het is een strategische keuze van de leiding van SBS 6. Die heeft gezegd: ‘We gaan een andere kant op met het weer en daar hebben we Piet niet bij nodig’. Jammer, ik had die 25 jaar graag vol gemaakt.

Paulusma zag de bui al een beetje hangen. “Je ziet het wel een beetje aankomen, want SBS wil een andere kant op met de zender. Dat betekent dus ook dat er gekozen is voor een andere opzet van het weer. En in dat plaatje pas ik niet.

Het gekke is dat Piets Weerbericht nog altijd een van de populairste programma’s is op SBS 6, maar toch is er voor Paulusma geen enkele plek meer. “Dan is het dus definitief klaar. Dan heb ik hier 23 jaar gezeten en hier met veel plezier gewerkt. Ik had graag die 25 jaar vol gemaakt. Dat zou een record zijn geweest, maar dat lukt dus niet. Jammer.

Hij blijft tot het eind van het jaar gewoon het weerbericht presenteren. “Dat is mijn professionaliteit: ik ga niet schoppen of slaan.

Paulusma blijft wel gewoon de vaste weerman bij Omrop Fryslân. Hij heeft de regionale omroep een uitgebreide telefonische reactie gegeven, maar dat is echt niet te verstaan.

Lees ook: SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (vandaag)

Update 15.10 uur – Lees ook: Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen