Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’

Geplaatst op ma 04 feb 2019 om 14:36

Piet Paulusma baalt stevig van zijn ontslag bij SBS 6. Hij wordt na 23 jaar de laan uitgestuurd, maar had graag de 25 jaar volgemaakt. Dat zegt de weerman in een reactie bij Omrop Fryslân. Paulusma vindt het ontzettend vervelend dat John de Mol geen toekomst meer voor hem ziet bij de zender. “It is in strategyske keuze fan de lieding fan SBS 6“, zegt Paulusma. “Dy hat sein: ‘Wy geane in oare kant op mei it waar en dêr ha wy Piet net by nedich’. Skande, ik hie dy 25 jier graach fol makke.

Gelukkig heeft Omroep Fryslân het ook gewoon even naar het Nederlands vertaald: “Het is een strategische keuze van de leiding van SBS 6. Die heeft gezegd: ‘We gaan een andere kant op met het weer en daar hebben we Piet niet bij nodig’. Jammer, ik had die 25 jaar graag vol gemaakt.

Paulusma zag de bui al een beetje hangen. “Je ziet het wel een beetje aankomen, want SBS wil een andere kant op met de zender. Dat betekent dus ook dat er gekozen is voor een andere opzet van het weer. En in dat plaatje pas ik niet.

Het gekke is dat Piets Weerbericht nog altijd een van de populairste programma’s is op SBS 6, maar toch is er voor Paulusma geen enkele plek meer. “Dan is het dus definitief klaar. Dan heb ik hier 23 jaar gezeten en hier met veel plezier gewerkt. Ik had graag die 25 jaar vol gemaakt. Dat zou een record zijn geweest, maar dat lukt dus niet. Jammer.

Hij blijft tot het eind van het jaar gewoon het weerbericht presenteren. “Dat is mijn professionaliteit: ik ga niet schoppen of slaan.

Paulusma blijft wel gewoon de vaste weerman bij Omrop Fryslân. Hij heeft de regionale omroep een uitgebreide telefonische reactie gegeven, maar dat is echt niet te verstaan.

Lees ook: SBS 6 ontslaat Piet Paulusma na maar liefst 23 jaar (vandaag)

Update 15.10 uur – Lees ook: Wervelwind bij Talpa: BN’ers in shock om ontslag Piet

Foto: SBS
29 Reacties op “Piet Paulusma baalt: ‘Hie dy 25 jier graach fol makke’”


 1. Jamai

  Geen zorgen Piet, je mag vanaf 2020 bij Omroep Max in de Tijd Voor Max vertellen wat het weer gaat doen.

 2. Flippie

  Dan help je ECHT zo’n zender helemaal om zeep. HvN next?
  Wat een slechte aktie!

 3. Deadly Viper

  Zonder Piet haalt SBS ook de 25 niet.

 4. CreaBea

  dei hear Paul

 5. Sandertje

  @Flippie

  Verandering is juist goed. Op een gegeven moment is het tijd voor verandering, en 2019 is daar een perfect moment voor. Ik denk dat John met Talpa af wil van het campingniveau die er al die jaren is geweest. En dit is nog maar het begin..

 6. Susan

  Je kunt wel van je campingzender imago afwillen, maar je dient wel een bepaald publiek!! Dit is echt de stomste fout ‘ever’. 3x is scheepsrecht, John…..1st Sport7, toen Talpa….en nu richt je SBS ten gronde. Ach dat is ook een kunst, zal maar zeggen.

 7. o.p. lichter

  Wat zouden we toch moeten zonder sjon de mol , geen gordon geen wendy geen linda , we zouden niks meer hebben om voor te leven .

 8. Flippie

  @Sandertje
  Mon 04 Feb 2019 om 14:52

  Vernieuwing is juist heel goed, daar ben ik het helemaal mee eens. Toch had hij beter een nieuwe zender kunnen opstarten. Hij jaagt nu echt een groot gedeelte van het publiek weg. Dat werkt niet echt bevorderend voor wat er nog gaat komen. Het resultaat, het publiek zal de zender nog meer laten vallen. Helaas.

 9. Tijl

  Talpa wil liever strakke kille tv in plaats van gezelligheid. Er volgen er nog meer dankzij Erland… Hart van Nederland..

 10. Remi

  … Wat me met nu name bezig houdt … hoe verder met Matsje … ?

  Matsje en haar weerberichtjes … niet verkeerd hoor, Matsje … ;)

 11. Dus

  Wederom een keuze waaruit blijkt dat Talpa de kijker totaal niet serieus neemt. De weerman vervangen lijkt mij nu ook totaal geen prioriteit voor het reeds gezonken SBS. Piet is voor veel mensen een TV-icoon. En dat Talpa zoiets niet aanvoelt bewijst dat binnen Talpa de kennis en kunde ontbreekt om een zender succesvol te runnen.

  John de Mol gaat het einde van 2020 niet halen bij SBS.

 12. triest

  @Tijl, Hart van Nederland stoppen zou wel het stomste zijn wat John ooit kan doen.

 13. TVkijker34

  LET OP!!! John de Mol maakt meer kapot dan je lief is.

 14. Minder of Mirjam

  Grappig dat John een paar jaar geleden Hart van Nederland een flitsend decor en vormgeving heeft gegeven en de kijkers renden massaal weg. Daarna werd die (overigens erg mooie maar niet bij SBS6 passende) vormgeving teruggedraaid en werd het weer kneuterig “kat in de boom, oh wat zielig” nieuws en stegen de kijkcijfers weer. Dus ben benieuwd wanneer Piet’s weerbericht weer terugkomt. 2021? 2022?

 15. wim

  Gelukkig eindelijk wat anders na 23 jaar !

 16. NatteNel

  Ga bollenpellen piet.

 17. Alex

  @Sandertje
  John de Mol mag af willen van het campingimage, maar dat imago was wel de enige toegevoegde waarde van de zender.
  Ze waren goed in de marginalen bedienen, een groep die enorm beïnvloedbaar is door reclames nog wel.

  John heeft een wil, maar geen visie van de markt.

 18. reade rinus

  mooie trui heb je aan ,zelf gebreid? brengt me gelijk bij het weer voor morgen…….

 19. repper sjors

  sa moern mar wer yn it waar sjen ,oent moern

 20. Paul Lamote

  Neem nog een extra neut Piet, dan ben je er zo over heen.

 21. aammehoela

  Alhoewel ik geen fan ben van deze meteoclown vind ik het wel een schandalig en dom besluit van deze John de Mol alias vuile rat. Het gaat hem enkel om de poen en roem om succesvol te worden. Dit bereikt hij door transfers van inmiddels over de top heen geraakte sterren en programma’s over te nemen. Met Tien mislukte dat omdat de voetballiefhebbers bewust de zender links lieten liggen om zo snel mogelijk van die zender af te zijn en de samenvattingen van het voetbal zonder reclames te kunnen bekijken oftewel de Nederlander moet niets hebben van dat Berlusconi-gedrag van deze John……… de vuile rat.
  Boycotten die zender SBS 6 en wel meteen.

 22. Jokko

  Campingzenderbaas John de Mol koopt iedereen… dat is het nare van teveel geld bezitten. John verziekt de tv en door zijn slechte imago gaan de kijkers SBS TALPA bekijken als een ziekte.

 23. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij denken dat Piet best een paar jaartjes langer had kunnen blijven.
  Bv om binnen het nieuwe SBS het weerpraatje een totaalbeleving te maken.
  Het Piets Weerbericht is uniek in zenderland, geen enkele weerman was alle dagen op een andere lokatie in het land met z’n vak bezig als Piet.
  Gemiste kans. Dit gaat nooit meer goed komen met Sbs6. Kansloos.

 24. MARIEKE

  Kansloze actie.
  De kijker keert SBS6 nu de rug toe.
  Onsympathiek besluit om die aardige Piet te ontslaan.
  Niet leuk niet, arme Piet

 25. DE GENERAAL

  Kansloos.
  Kansloos.
  Kansloos.
  Dit maakt het allemaal nog moeilijker voor de zender om goodwill van de Nederlandse kijker over te houden. Het schip zinkt langzaam maar gestaag.

 26. liefkleinhertje

  Piet is een ploert Marieke onthoud dat goed .
  Die ploert praat ook raar ik vind dit uiterst verdacht.

 27. A.Zijn

  @Marieke Dit maakt wederom duidelijk dat er een RTL kopie gaat ontstaan. Net als Veronica wat een RTL7 kopie is.

 28. liefkleinhertje

  Als het oorlog word dan is die Piet Paulusma fout Marieke denk daar aan .

 29. liefkleinhertje

  Die Paulusma heeft ook veel schulden dat zie je wel vaker bij verslaafden.
  Dit soort mensen zijn niet te vertrouwen Marieke pas toch op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.