AVROTROS: ‘NPO beschadigt Annemieke Schollaardt’

AVROTROS-mediabaas Eric van Stade is niet alleen woest over het naderende verlies van het Nieuwsshow-tijdslot, maar ook om de verhuizing van Annemieke Schollaardt van de middag naar de avond van NPO Radio 2. De NPO beschadigt haar. Dat zegt hij vandaag in het AD. Net als het Nieuwsshow-duo is ook Rob Stenders onlangs met onmin vertrokken bij AVROTROS. Hem was beloofd dat hij zijn middagshow kon houden na een overstap naar BNNVARA, maar die verloor hij.

De AVROTROS is nog tot het einde van dit jaar de eigenaar van het plekje in de middag van NPO Radio 2 en laat die nu invullen door Annemieke Schollaardt. De NPO heeft nu echter besloten dat het tijdslot per januari 2018 naar BNNVARA gaat, zodat Rob Stenders weer terug kan keren. Schollaardt verhuist dan naar de avond, waar nu nog Stefan Stasse zit. Hij verkast naar NPO Radio 5.

Van Stade is woest. “Als je een dj die een grootse carrière van tien jaar heeft gehad bij 3FM laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest. Dat is geen goed presentatorenbeleid.

Schollaardt begon op 1 septembe rin dem iddag. “Na twee weken kregen wij al de eerste berichten door dat zij (Annemieke) moest verhuizen”, aldus de directeur, die spreekt van ‘respectloos, ook gezien het feit dat deze beslissing puur op onderbuikgevoel genomen is.’

Hij haalt en passant uit naar Rob Stenders. Van Stade vindt dat het de verkeerde kant opgaat als radio-dj’s binnen het publieke bestel ‘gaan shoppen voor de beste voorwaarden’. “We zouden het liefst zien dat Annemieke gewoon in de middag blijft. Zijzelf voelt zich hier rot over, maar hoopt op een constructieve oplossing.

En dan loopt AVROTROS ook nog eens ruzie te maken over de Nieuwsshow. De omroep heeft Mieke van der Weij nu op non-actief gezet. Zij reageert, ook in het AD, hoogst verbaasd: “Als AVROTROS mij destijds samen met Peter op non-actief had gesteld, dan was het voor mij logischer geweest. Jammer dat het op deze manier moet, want ik had de uitzendingen tot het einde van het jaar graag gedaan.”

Ik denk dat de luisteraars hier ook niet gediend mee zijn. Het programma is natuurlijk heel populair, dus ik denk dat zij mij liever willen horen dan degene die dat nu gaat doen, maar ja, ik kan er niets aan veranderen.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (31 augustus)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (31 augustus)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (1 september)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)
‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’ (4 september)
‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’ (13 september)
‘NPO’s keuze voor MAX boven Avrotros leidt tot heibel’ (15 september)
Avrotros-voorzitter wil naar rechter om Nieuwsshow (18 september)
KRO-NCRV wil NPO voor rechter slepen om Stasse-exit (4 oktober)
NPO wil Stenders terug en Nieuwsshow-slot naar MAX (10 oktober)
Geld naar omroepruzies in plaats van programma’s (11 oktober)
Avrotros zet Mieke van der Weij per direct op non-actief (12 oktober)

Foto: Avrotros/Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen