NPO wil Stenders terug en Nieuwsshow-slot naar MAX

Geplaatst op di 10 okt 2017 om 19:10

De NPO wil Rob Stenders terug in het Radio 2-schema en het tijdslot van Radio 1’s Nieuwsshow aan MAX geven. Die plannen voor de radioprogrammering van 2018 heeft de NPO zojuist laten weten. De NPO begrijpt dat dit gevoelig ligt. “Dat niet alle omroepen tevreden zijn over de uitkomst beseft de NPO zich terdege, maar dit hoort tegelijkertijd ook bij het maken van een nieuwe programmering in een complex omroepbestel waarin schaarse middelen en zendtijd moeten worden verdeeld.

De voorgenomen terugkeer van Rob Stenders in de middag tussen 14 en 16 uur, leidt tot de verhuizing van Annemiek Schollaardt (die Stenders dit najaar opvolgde) naar 20 tot 22 uur. En dat leidt weer tot de verhuizing van De Staat van Stasse naar hetzelfde tijdslot op NPO Radio 5 (waardoor Volgspot daar weer verhuist naar 22 uur).

De KRO-NCRV heeft juridische stappen tegen de NPO aangekondigd als De Staat van Stasse inderdaad moet vertrekken op NPO Radio 2. “De programmering is tot stand gekomen na een complexe intekenperiode waarbij wensen van de omroepen en luisteraars zijn meegenomen“, luidt het verweer van de NPO.

De NPO is van mening dat deze programmering bijdraagt aan het versterken van NPO Radio 2 en is blij dat Rob Stenders op de zender blijft en Annemieke Schollaardt een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt. De inzet van de NPO was om deze twee sterke dj’s te behouden voor NPO Radio 2.”

En hoe zit het dan met de show van Stefan Stasse? “De verplaatsing van het programma De Staat van Stasse naar NPO Radio 5 past in de verdere vernieuwing en verjonging van deze zender. De NPO is ervan overtuigd dat de vaste schare fans van het programma mee zal verhuizen naar de nieuwe zender.”

Nieuwsshow

Ook heeft de NPO het voornemen om het huidige tijdslot van de Nieuwsshow op NPO Radio 1 (zaterdagmorgen van 8.30 – 11.00 uur) aan omroep MAX toe te kennen. De huidige presentatoren maken de overstap van Avrotros naar omroep MAX. “Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraar en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuwe programma op zaterdagochtend voort te zetten.”

Net als KRO-NCRV heeft ook Avrotros gedreigd met juridische stappen als de NPO het Nieuwsshow-tijdslot aan MAX geeft. De NPO: “De verandering in de programmering wordt enerzijds veroorzaakt door wijzigingen bij omroepen zelf (programmamakers die veranderen van omroep), anderzijds door de opdracht en ambitie van de NPO om als sturende organisatie binnen het bestel sterke radiozenders te programmeren.”

De NPO biedt omroepen een laatste mogelijkheid om toch nog met een alternatief te komen. De Raad van Bestuur van de NPO streeft ernaar de definitieve radioprogrammering eind oktober vast te stellen.

Foto: AVROTROS/Michel Schnater
26 Reacties op “NPO wil Stenders terug en Nieuwsshow-slot naar MAX”


 1. Wauter

  En Jeroen van Inkel gaat waarschijnlijk de ochtendshow doen op radio 5 voor max.

 2. Gradus

  Radio 5 verjongen en vernieuwen???? Deze zender is en was toch voor de oudere luisteraar?

 3. PH

  Jurre Bosman, bedankt Eikel dat je toch je zin hebt kunnen doorzetten, NPO2 de afgrond in geholpen, jouw tijd komt nog wel! Dit zullen de luisteraars niet pikken!

 4. Rene

  Stenders heb zelf zijn ruiten in gegooid .die twee zijn alleen met zicht zelf bezocht op de radio

 5. aammehoela

  Het ego van de eigengereide dj leidt tot heel wat ergernissen. Vanwege het onzinnige geintje van Rob moet Annemiek naar de avond, gezellig voor haar kinderen, moet Stefan naar radio 5 en kan naar ik meen Henk van Stee vertrekken doordeweeks. En dat enkel omdat je je werkgever inruilt voor een ander en dan er maar op vertrouwt dat die werkgever het niet erg zal vinden. Hetzelfde geldt voor de zaterdagochtend. Ga lekker met pensioen en laat het aan de volgende generatie over.

 6. Bert

  @Aammehoela…

  Alsof dat een rede is om een DJ op een bepaalde plek te zetten: “gezellig voor haar kinderen”

  Annemiek, Paul, Gijs… ze zijn eigenlijk allemaal te licht en inwisselbaar om een (daytime)show te dragen op radio 2

 7. aammehoela

  Dat geeft je nog niet het recht om te doen wat Rob gedaan heeft. Natuurlijk is het jammer dat hij weg ging. Beste dj op de radio, maar daar hoeft iemand anders niet voor te lijden. En een werkende moeder in de avond is nou niet bepaald gezellig voor het gezinsleven. Het zijn immers 4 avonden in de week, elke week.
  Ga ervan uit dat het platenpaleis op de vrijdagavond blijft.

 8. Bert

  Er gaan wel heel veel mensen voorbij aan het feit dat Rob aan Jurre gevraagd heeft, dat wanneer hij van omroep zou ruilen, hij zijn uitzendslot & programma mocht behouden.
  Dat Jurre B zich daarna niet aan zijn belofte houdt…

  Ideaal ma-do:

  6-9 Gerard Edkom
  9-12 Leo Blokhuis
  12-14 Bart Arens
  14-16 Rob Stenders
  16-18 Jeroen KidV & Timur Perlin
  18-20 Corne Klein
  20-22 Stasse
  22-00 Roodbeen

 9. Jack Wolff

  Noem me een oude lu…penis, maar er zijn tijden dat ik nog steeds 2 platen over negen klaar zit met mijn cassetebandje.

 10. Willem

  Lekkere oordelen weer op basis van lucht. Verdiep je eerst even in de feiten en luister daadwerkelijk eens naar de zenders.

  Henk is al een jaar weg tussen 22-00
  Annemieke haar kinderen zijn geen reden voor dagprogrammering.
  Kritiek op Rob is gebaseerd op roddels en niet op feiten.
  Thuis op 5 was al bijna alleen muziek (wel goede muziek overigens)

  Kortom:
  Middagaandeel wordt weer teruggehaald
  Annemiek is niet voor Jan *** naar 2 vertrokken.
  Stefan kan hetzelfde programma blijven maken

 11. piet

  Duurt niet lang meer dat je nog 60 en 70 jaren muziek hoort op Radio 5.
  Gelukkig zijn er zat andere alternatieven voor deze muziek.

 12. Marijke

  Wat is dit voor onzin over werkende moeders? Omdat ze een vrouw is, moet Annemieke anders behandeld worden? Was getekend, een vrouw. Werk is werk en kinderen maak je samen.

 13. rww

  Marijke als ik met jouw afspreek dat je gaat werken tussen 14:00 en 16:00 uur, wat voor annemieke een flinke stap omhoog is, en twee maanden later zeg ik verscheur het contract maar, maar ik heb wel nog een plaatsje in de avond.

  Zeg jij dan cool! Doen we! Ze gaat weer een flinke stap omlaag.

 14. Tom

  En wie is de verliezer weer? De vaste luisteraar van Radio 2!

 15. mattie

  Rww, als jurre bosman zijn woord tegenover stenders had gehouden, dan was dit nooit gebeurd, en had Annemieke daar nooit gezeten.

 16. Mario

  Als je naar Annemieke luister is het net of je plaatselijke amateur radio zender luistert. En Stasse blijft zitten waar hij zit. Annemieke zit beter op NPO 3

 17. Fox Mulder

  Het lijkt verdomme de KNVB wel. Wat een zooitje.

 18. Bart

  @Annemieke meent altijd alles om haar heen uit te leggen. Super irritant. Ik zit hier in de studio. Jeroen is er ook. Ik heb een microfoon. De hele tijd dat toontje van wij van de radio bla bla bla. Een dj voor er bij net als Domien en Sander voor 3FM. Geen boegbeelden voor een zender.

 19. josdays

  Die Annemieke Schollaardt is echt een heel middelmatige en inwisselbare dj, die enkel boven is komen drijven omdat ze een vrouw is. Totaal geen verrijking voor de middag van NPO2.

  Persoonlijk zou ik liever zien dat zij naar Radio 5 gaat en Stassen – een bijzondere dj met een schare trouwe fans – op zijn plek blijft.

  N.B. Beleidsmakers moeten niet naar het geslacht, de kleur of seksuele voorkeur van een presentator kijken, maar enkel naar zijn (m/v) kwaliteiten.

 20. anonymous

  @aammehoela: Annemieke kan ook de avonduren weigeren door gewoon
  te zeggen, ik doe dat niet.

 21. Annoniemus

  @Bert …..Je bazelt !!

 22. Henk W

  Avrotros geeft niet zomaar een tijdslot op. Ze krijgen de ochtend ervoor terug als Ekdom naar Radio 10 gaat. Sowieso raar dat 1 omroep de 2 belangrijkste ochtendshows heeft.

 23. PIETER

  @PIET Kijk eens wat er in het verleden werd gedraaid !!! Wat draaide Veronica ,
  radio NORDSEA , en de Britse piraten zenders in de jaren 60???
  Toch ook geen muziek uit 1910 of 20 of 30 , dat toen ook meer dan 30 jaar jaar oud was ! Alleen jaren 50 hits en af en toe uit de jaren 40 , Glen Miller, Frank Sinatra , of de grootse Franse chansons uit die jaren !
  Zelfs bij de omroepen in de jaren 60 draaiden ze de hele oude hits van meer dan 30 40 jaar , niet meer alleen dan Harrie Belle met zijn Toppers van toen , en Herman Emmink met Oud plaatwerk bij de Tros
  U bent duidelijk blijven hangen in de sixties , Net zoals de luisteraar van toen die naar hits luisterde die Harrie Belle draaide! Radio veranderd ook de muziek die ze draaien! Bij de BBC zijn ze met trendy muziek popzenders nog veel verder daar hoor je muziek die over twee jaar misschien ik zeg misschien bij de jonge lui hier in Nederland populair zal zijn!

 24. graaier

  @ Henk W
  Ik zal je ff uit de droom helpen: Ekdom gaat naar Radio Veronica.

 25. Fred

  Jurre bosman maakt geen vrienden. Eerst op npo radio vijf Jan steenman vertetellen dat hij te oud is en Hans schiffers zijn programma komt overnemen. Vervolgens solt hij met Bert haandrikman. Ten koste van veel zit nu Ruud de wild op het tijdslot van Bert. Maar Jurre doet nu iets anders, maar Jan steenman vergeeft hem niet, en Bert ook niet. Stefan Stasse ook naar npo radio 5. Tijdslot 20:00 22:00. Laat dan het theater van senitiment ook terug keren door de week. En de E.O raakt zijn uren in de avond daar door kwijt.

 26. Mediaprak

  Terechte keuze van NPO.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.