Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar

Heibel op de radio-afdeling van Avrotros: door ruzie met de omroep valt na ruim twintig jaar het radioduo Mieke van der Weij en Peter de Bie uit elkaar. Dat bevestigt de presentatrice aan Villamedia. Mieke en Peter presenteren al sinds 1996 de Nieuwsshow op NPO Radio 1, maar daar komt nu een einde aan. Peter is vanwege een ‘vertrouwensbreuk’ op non-actief gesteld door Avrotros en Mieke heeft daarom besloten haar contract uit te dienen tot 1 januari en daarna op te stappen.

Avrotros wil Peter vervangen door Jan Mom en dat vindt Mieke niets. “Dat is mij in het verkeerde keelgat geschoten. Mom is wat mij betreft niet de goede opvolger. Ik ken hem goed, hij heeft vaker voor De Bie ingevallen. Maar Peter de Bie en ik zijn allebei heel verschillend, en dat maakt het programma juist sterk.

Ze wil niet zonder Peter verder. “Ik heb besloten dat ik geen zin heb om een mindere versie van de Nieuwsshow te gaan maken. Vandaar dat ik,ermee stop nadat mijn contract eind dit jaar is afgelopen. Tot die tijd blijf ik met Mom presenteren.”

In een eerste reactie stelt Avrotros tegen Villamedia: “Er is een vertrouwensbreuk ontstaan tussen Avrotros en Peter de Bie, waardoor we genoodzaakt zijn om hem per direct op non-actief te stellen. Het klopt dat Jan Mom hem opvolgt als presentator van de Nieuwsshow. Mocht Mieke van der Weij daarnaast besluiten om per 1 januari te stoppen als presentator van het programma, dan zullen wij zorgen voor een waardige opvolger die past in de al ruim dertig jaar lang oude traditie van het succesvolle radioprogramma.

Wat de reden is van de vertrouwensbreuk wil Avrotros niet zeggen. Peter de Bie was niet bereikbaar voor commentaar.

De Nieuwsshow is elke zaterdagochtend te horen op NPO Radio 1.

Foto: Avrotros/Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen