Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar

Geplaatst op do 31 aug 2017 om 8:24

Heibel op de radio-afdeling van Avrotros: door ruzie met de omroep valt na ruim twintig jaar het radioduo Mieke van der Weij en Peter de Bie uit elkaar. Dat bevestigt de presentatrice aan Villamedia. Mieke en Peter presenteren al sinds 1996 de Nieuwsshow op NPO Radio 1, maar daar komt nu een einde aan. Peter is vanwege een ‘vertrouwensbreuk’ op non-actief gesteld door Avrotros en Mieke heeft daarom besloten haar contract uit te dienen tot 1 januari en daarna op te stappen.

Avrotros wil Peter vervangen door Jan Mom en dat vindt Mieke niets. “Dat is mij in het verkeerde keelgat geschoten. Mom is wat mij betreft niet de goede opvolger. Ik ken hem goed, hij heeft vaker voor De Bie ingevallen. Maar Peter de Bie en ik zijn allebei heel verschillend, en dat maakt het programma juist sterk.

Ze wil niet zonder Peter verder. “Ik heb besloten dat ik geen zin heb om een mindere versie van de Nieuwsshow te gaan maken. Vandaar dat ik,ermee stop nadat mijn contract eind dit jaar is afgelopen. Tot die tijd blijf ik met Mom presenteren.”

In een eerste reactie stelt Avrotros tegen Villamedia: “Er is een vertrouwensbreuk ontstaan tussen Avrotros en Peter de Bie, waardoor we genoodzaakt zijn om hem per direct op non-actief te stellen. Het klopt dat Jan Mom hem opvolgt als presentator van de Nieuwsshow. Mocht Mieke van der Weij daarnaast besluiten om per 1 januari te stoppen als presentator van het programma, dan zullen wij zorgen voor een waardige opvolger die past in de al ruim dertig jaar lang oude traditie van het succesvolle radioprogramma.

Wat de reden is van de vertrouwensbreuk wil Avrotros niet zeggen. Peter de Bie was niet bereikbaar voor commentaar.

De Nieuwsshow is elke zaterdagochtend te horen op NPO Radio 1.

Foto: Avrotros/Nico Kroon
37 Reacties op “Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar”


 1. Erik

  Ook leuk voor Mom om tot die tijd nog met Mieke opgescheept te zitten Haha. Ze ziet hem toch als een ‘mindere’

  Wat een soap zeg…

 2. Ano

  Die hele NPO bende fli kkert uit elkaar. Bestaat alleen maar uit zakken vullende piefen die zichzelf verrijken en regelneuken waardoor het radio en tv vak vermolmt.

 3. Ano

  Die hele NPO bende fli kkert uit elkaar. Bestaat alleen maar uit zakken vullende piefen die zichzelf verrijken en regelne uken waardoor het radio en tv vak vermolmt.

 4. Ano

  Om te beginnen moet alle marketing er met pek en veren uit gelazerd worden. Met hun o maak dit dingetje rood want dan denken de kijkertjes aan dat merk. L a ze r toch op met die onzin.

  Beknot alleen maar de echte creatievelingen.

 5. Arie

  Ben benieuwd wat er gebeurd is ?

 6. Arie

  Erik bullshit

 7. Jeroen

  Keurig en loyaal van Mieke. Had Mattie ook moeten doen.

 8. boris

  Wim Bosboom en Mireille Bekooy weer terug?

 9. Pieter

  @ BORIS Wim Bosboom is al jaren bij omze lieve heer in de hemel !!

 10. Pieter

  @Ano Niks daarvan er valt helemaal niets uit elkaar Het huidige publieke bestel zal nooit verdwijnen ! Kan trouwens ook niet! Gelukkig maar geeft dat een rustgevende gedachte ! 90 jaar omroepcultuur in Nederland breek je niet zomaar af
  en laten we trots zijn op ons publieke omroepbestel, we zijn na de BBC de beste van de wereld ,en onze expertise worden graag ingezet over de hole world!

 11. Johan

  Hallo Pieter. Dat geloof je zelf toch niet? Wordt wakker man. De komende kabinetsperiode al terug naar 2 NPO-radiozenders en 2 NPO-tv zenders.

 12. Gerdien

  Jammer, jammer. Zonder Mieke van der Weij en Peter de Bie is de Nieuwsshow de zoveelste babbeldebabbelshow op Radio 1. Jan Mom is een van die vele kleurloze en inwisselbare presentatoren die braaf de vragen oplezen zoals de redactie het heeft bedacht maar niks toevoegen. Zonde.

 13. Lekker

  @Erik

  Beter lezen.

 14. Kabelsjouwer

  VIND JE HET GEK, DIE MIEKE HEEFT EEN KAPSONES VAN JEWELSTE

 15. Rob

  Hopelijk komt Mieke snel weer terug op radio of tv. Vakvrouw!
  Misschien iets voor Buitenhof?

 16. KIP

  Bie = homo? Wat is er gebeurd?Is een stagiaire onwenselijk benaderd?

 17. Mediaprak

  Einde van een tijdperk. Jan Mom(pel) mislukt bij Stad radio Amsterdam en Radio 1.

 18. Papegaaitje leef je nog.

  Die Peter de Bie is echt een vreselijke onbehouwen figuur. Echt een walgelijke persoon. Een rechtse bal. Weg met die man.

 19. Jahbah

  Kom op… er is toch wel iemand die hier meer van weet?

 20. toos

  Een duo presentatie, waarbij “het duo ” niet echt met elkaar klikt?
  En dan nog een half jaar te gaan?
  De Nieuwsshow heeft zijn langste tijd gehad, denk ik.

 21. E. Hartsma

  De grootste gezellige familie van Nederland? Of stinkt er wat?

 22. Hendrik

  Ach, over een halfjaar kan niemand zich Peter en Mieke nog herinneren.

 23. Bernd

  Mieke ken ik nog van De rijdende rechter.

 24. Wollter

  Mieke vertelde in een interview dat ze haar venusheuvel nooit scheert. Moet ik vaak aan denken.

 25. Remi

  Wat heeft Peter uitgevreten, dat ze ‘m zomaar buitengooien ?
  … Het houdt me onbewust bezig, dit …

 26. shrink

  Mieke van der Weij’s bijnaam in de omroepwereld is Mieke van der Ikke. Dat zegt wel iets natuurlijk. Ze heeft het wat hoog in de bol. Maar wat zou Peter de Bie uitgevreten hebben dat hij de bons krijgt?

 27. Neeltje

  Eén van de laatste leuke programma’s op radio 1 verdwijnt dus. Het unieke duo Peter en Mieke maakte de show. Iedere keer als Jan Mom een invalbeurt had ging bij mij de radio uit, grijs geneuzel… Daar ga ik dus ook nu niet naar luisteren.
  Jammer hoor, maar eh.. nog meer tijd voor andere dingen.

 28. Jantje

  De Bie is niet bijster slim. Gaat kritiekloos mee in wat gasten allemaal roepen. “Dat is toch ongelofelijk?”roept hij 10 x in een uitzending.

  Trouwens partner van Dieuwertje Blok. Links en ook nog van oude stempel.

 29. Otto Groeneveld

  Wat een onzin lees ik over De Bie. Juist totaal niet kritiekloos en zeker geen wegkijkend gutmensch. Ohhh daarom ligt hij waarschijnlijk niet bij veel mensen, de waarheid zeggen over wat in de samenleving speelt is tegenwoordig not done. Lekker kop in het zand stoppen maar wel beginnen te janken als de ellende je villa- wijke bereikt. Dan is het huis te klein.
  De Bie was en is zeker oke en zeker geen rechtse bal voor de duidelijkheid. Meejanken met
  de gutmensch wil niet zeggen dat je links of rechts bent. En begrippen links of rechts bestaan niet meer.

 30. Otto Groeneveld

  Dieuwertje Blok is inderdaad een jankerd maar dat wil niet zeggen dat haar man dat ook is, even voor de duidelijkheid.

 31. Papegaaitje leef je nog.

  Beste Otto, die de Bie is en blijft een vreselijke nare onbehouwen nare onbeschofte rechtse bal. Weg met die man. Komt het hele programma alleen maar ten goede. Lang leve Mieke.

 32. Dusss

  Lekker met z’n tweetjes naar Omroep Max! Kunnen ze daar die verschrikkelijke babbeltante op Radio1 op zondagmiddag tussen twaalf en twee naar de vergetelheid toe helpen. Beetje jammer voor Govert van Brakel, maar voor zo’n talent is vast snel een ander plekje gevonden.

 33. joke

  Ik zal ze niet missen. Saai en niks meer “nieuws” show.

  Er was nooit meer nieuws immers !!

 34. merel

  Daar schrik ik van, wat jammer dat Peter de Bie al weg is en Mieke weg gaat. Wat nu?
  Merel

 35. Bob Lagaaij

  Kom op Mediacourant; er is inmiddels – aanzienlijk – meer bekend over dit conflict dan jullie melden (zie bijvoorbeeld De Volkskrant en De Telegraaf). Tijd voor een update! Wat hebben veel mensen trouwens tegen Peter de Bie? Ik heb hem altijd lekker recht voor zijn raap en daardoor heel verfrissend gevonden. Is dat ook al ,,rechts”? Komaan, zeg.

 36. Kijk

  Wat een lekker wijf

 37. Fox Mulder

  Peter de Bie ouwe viespeuk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.