MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot

Jan Slagter wil graag verder met het Nieuwsshow-duo Mieke van der Weij en Peter de Bie én met hun tijdslot op de zaterdagmorgen van NPO Radio 1. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Mieke en Peter makten op dat tijdstip al twintig jaar hun Avrotros-show, maar daar komt nu een einde aan. Peter is door de omroep op non-actief gesteld vanwege een ‘vertrouwensbreuk’ en Mieke stopt als op 1 januari haar contract afloopt, omdat ze niet door wil met de opvolger die de omroep voor ogen heeft.

De Avrotros trekt een lange neus naar Mieke en Peter en wil gewoon verder met een nieuw duo. Maar nu blijkt Omroep MAX een kaper op de kust. Hij neemt het tijdslot en de Nieuwsshow maar al te graag over.

Slagter: “Wij voeren inderdaad gesprekken met het presentatieduo, de redactie en de NPO of wij met hen een soortgelijk programma kunnen voortzetten vanaf 2018.

Hij kaapt het tijdslot graag weg bij de collega-omroep. “Het tijdvak 08.30 tot 11.00 uur op zaterdag op Radio 1 is nu van Avrotros, maar daar kan elke omroep op intekenen, dus wij ook. Of wellicht heeft de NPO ergens anders plek voor dit duo. Wat mij betreft mogen ze niet uit elkaar worden gehaald. De formule van hun programma is zo sterk omdat zij een perfect presentatiekoppel vormen; ze zijn niet inwisselbaar.”

De Avrotros wil nu ook eindelijk zeggen wat de reden is van de vertrouwensbreuk. “De Nieuwsshow is al decennialang een succesvol programma van TROS en later Avrotros en daar willen wij nog heel lang mee doorgaan. Wij vinden het jammer dat Peter ondanks gemaakte afspraken in overleg is getreden met een andere omroep over de Nieuwsshow. Maar we zijn ervan overtuigd dat het programma ook met een ander duo onder de Avrotros-vlag succesvol zal blijven.

Volgens de Avrotros was Peter de Bie dus al vóór het op non-actief stellen in gesprek met een andere omroep. Dat lijkt Omroep MAX te zijn. Slagter zegt erover: “Ik vind het woord ’vertrouwensbreuk’ erg zwaar in dit verband. Hij wordt zo in een kwaad daglicht gesteld.

Lees ook: Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (vandaag)

Foto: KRO-NCRV, Jinek

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen