Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s

De omroepcultuur bij de NPO ligt zwaar onder vuur. Na de felle kritiek van radio-icoon Lex Harding inzake de kwestie Rob Stenders, komt AD’s radiorecensent Vincent Bijlo nu met felle kritiek inzake de kwestie Nieuwsshow. Dat is te lezen in de krant. Zowel Stenders als het Nieuwsshow-duo Peter de Bie en Mieke van der Weij zit in de problemen omdat ze weg willen bij Avrotros, maar de omroep halsstarrig vasthoudt aan hun tijdslots, waardoor ze hun uitzendmoment verliezen.

Volgens De Bie wil de hele redactie van de Nieuwsshow over naar MAX. De Avrotros wil het programma en het tijdslot echter behouden om het met een ander duo te gaan maken. En dat terwijl de combinatie van De Bie en Van der Weij volgens luisteraars nou juist de kracht is van de show.

Bijlo vindt dat Avrotros onnodig moeilijk doet door te roepen dat het programmaformat van die omroep is. “Dat kunnen ze nou wel zeggen, maar, en dat is nou juist de kracht van het programma, het heeft helemaal geen format.”

Het programma is niets meer dan een aantal gesprekken, aldus Bijlo. “Dat kan natuurlijk ook met andere presentatoren, maar het is nu wel het best beluisterde Radio 1-programma, dat heeft zeker te maken met het duo Van der Weij en De Bie. Dat moet dus gewoon, in het belang van ons, bij elkaar blijven, punt uit.”

De Avrotros moet over zijn eigen schaduw heenstappen, om het duo Peter en Mieke te behouden in het belang van de luisteraar, wil Bijlo daarmee zeggen.

De AD-column van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (vorige week)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (vorige week)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (vorige week)

Foto: Avrotros/Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen