Avrotros zet Mieke van der Weij per direct op non-actief

Geplaatst op do 12 okt 2017 om 14:14

Anderhalve maand na het op non-actief zetten van Peter de Bie, zet Avrotros nu ook Mieke van der Weij op non-actief. Ze is voorlopig dus niet meer te horen als presentatrice van de Nieuwsshow op NPO Radio 1. Dat heeft de omroep bevestigd aan het AD. De Avrotros is helemaal klaar met Van der Weij. “Zij heeft zo nadrukkelijk aangegeven het hier niet naar haar zin te hebben en liever bij een andere omroep te werken, dat we hebben besloten dat ze dat meteen mag doen.

De Bie werd op non-actief gezet, omdat hij met Omroep MAX aan het praten was. De Avrotros wilde hem in 2018 namelijk met pensioen laten gaan, terwijl hij zelf verder wil. Van der Meij is op dit moment nog steeds te horen in de radioshow, maar dan met Peter Mom aan haar zijde. Dat wil ze zelf echter helemaal niet en daarom sloot ze zich aan bij De Bie’s gesprekken met MAX.

De NPO heeft nu laten weten dat het tijdslot van de Nieuwsshow per 1 januari waarschijnlijk naar Omroep MAX gaat, zodat het duo Mieke en Peter gewoon behouden blijft. De Avrotros is daar woest over.

De Avrotros geeft de Nieuwsshow nu direct een volledig nieuwe bezetting. Jan Mom krijgt vanaf komende zaterdag Mischa Blok aan zijn zijde. “Jan Mom is onze vaste man, maar het kan zijn dat er de komende tijd ook af en toe één of twee nieuwe gezichten naast hem komen te zitten.

De Avrotros mag de Nieuwsshow in elk geval tot het eind van het jaar blijven maken. Daarna gaat het tijdslot van het programma waarschijnlijk naar MAX en keert het duo Mieke en Peter weer terug.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (31 augustus)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (31 augustus)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (1 september)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)
‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’ (4 september)
‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’ (13 september)
‘NPO’s keuze voor MAX boven Avrotros leidt tot heibel’ (15 september)
Avrotros-voorzitter wil naar rechter om Nieuwsshow (18 september)
KRO-NCRV wil NPO voor rechter slepen om Stasse-exit (4 oktober)
NPO wil Stenders terug en Nieuwsshow-slot naar MAX (10 oktober)
Geld naar omroepruzies in plaats van programma’s (11 oktober)

Foto: Avrotros, Nico Kroon
20 Reacties op “Avrotros zet Mieke van der Weij per direct op non-actief”


 1. Jables

  Haha heerlijk drama

 2. shrink

  Mieke van der Ikke

 3. Rubicon

  Terecht. Diva gedrag. Zal misschien heel even dipje in luistercijfers zijn maar snel weer op oude niveau. En dan zul je zien dat onderscheidend vermogen van Weij/De Bie nihil is

 4. kokkie

  Mieke denkt dat ze onmisbaar is zeker.

 5. Labrador

  Doorgaans werkt n omroep n medewerker/presentator er zonder scrupules uit, nu is t een keer andersom hahaha

 6. Schommelstoelwaanzin

  Wat een gedoe met Mieke.

 7. Jantje

  Dat ze maar gelijk stoppen met die elitaire boeken rubriek. Dus laatste uur ook normale onderwerpen. Ik luister altijd maar tot 10 uur.

  Bij MAX zal het laatste uur wel worden ingeruimd voor ouderenproblemen mbt lekkage trapliften en dat soort zaken

 8. Eindregie

  Kinderachtige omroeppolitiek. Wat maakt het de luisteraar uit of ze naar TROS, AVROTROS of Max luisteren ? Het gaat toch om het programma.

 9. Charles

  Wat een slecht verhaal. Je snapt tocht als omroep dat als je iemand ontslaat, deze ergens anders wil gaan werken? En als die persoon onderdeel is van een succesvol duo, de andere helft mee wil gaan? En dan boos worden als ze ergens anders een kans krijgen? Ze moeten gewoon sportief zijn, ze hebben gegokt en verloren.

 10. Den Draaiert Joost

  Jan Mom

 11. Bart

  AVROTROS (Ed Nijpels) laat zich wel kennen zeg.
  Ga je bezighouden met wat de kijkers en luisteraars willen i.p.v. altijd en alleen de wil van een omroep voorop te zetten. De kijken denken al heel lang niet meer in omroepclubjes. Die willen gewoon goede programma’s. In dit geval hun programma behouden.

 12. kampie

  Bart, oprotten, kan-kerlijer.

 13. Johan

  Eens met Bart; Hilversum zoals het is. Geld verkwistend

 14. Vincent

  Even praktisch, Peter de Bie is nu 67, Mieke van der Weij is 64. Ze stappen nu over naar Max, hoe lang blijft dat duo daar dan intact? Wie zegt dat De Bie over twee en een half jaar niet zegt ‘ik ben nu 70, ik vind het mooi geweest’? Heeft Max met veel bombarie een ‘team’ overgenomen dat dan alsnog uiteen valt. Heeft Max een gewild plekje veroverd en zit Van der Weij alsnog met een ander te presenteren.

 15. merel

  Ik vind het jammer. Ik luisterde altijd graag van half 9 tot 11 naar de Nieuwsshow met Mieke en Peter. In de tussentijd maak ik mijn huis schoon. Ook naar die boekenrubriek luisterde ik graag.
  En daarna gaat radio 1 op uit.
  Merel

 16. Fox Mulder

  Tuurlijk wil de Bie tussen de jonge dames blijven werken…

 17. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  zal wel een heel GROTE MOND hebben gehad,
  dus……terecht,
  want als je in de TVwereld niks bent,
  heb je geen poot om op te staan,
  [ t is bijna allemaal inteelt wat er werkt,

 18. aammehoela

  Hopelijk stelt de rechter AVROTROS in het gelijk. Zelf kun je wel switchen naar een andere omroep, maar een programma niet tenzij de omroep er mee in stemt. En dus met Jan Mom en laat die Mieke en Pieter maar lekker met pensioen gaan.

 19. Mike

  Ik vind haar een stoer wijf. Hup, dikke middelvinger naar die burgertrutten in de AVROTROS-directie.

 20. Arnoud Tempelman

  Bij de AvroTruttenTros zit iemand heel boos te stampvoeten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.