‘NPO’s keuze voor MAX boven Avrotros leidt tot heibel’

Na NRC Handelsblad en De Telegraaf is nu ook de Volkskrant ter ore gekomen dat de NPO in het omroepconflict over de Nieuwsshow partij gaat trekken voor Omroep MAX, en dus niet voor Avrotros. Het is voor ’99 procent zeker’. Dat is te lezen in het dagblad. Het besluit is volgens de krant niet lichtvaardig genomen, omdat het érg gevoelig ligt. “De NPO moest een principieel besluit nemen: kiezen we voor het programma of voor de omroep? De keuze valt uit in het voordeel van de makers.”

De Nieuwsshow is het meest beluisterde radioprogramma van NPO Radio 1, maar vanwege een conflict met Avrotros leek na twintig jaar het duo Peter de Bie en Mieke van der Weij uit elkaar te vallen. MAX wil het duo wél een thuis bieden en het meest beluisterde tijdslot op NPO Radio 1 overnemen, maar Avrotros wil dat tijdslot op zaterdagochtend behouden en door met een nieuw duo.

De NPO wijst het tijdslot nu toe aan het óude duo bij een níeuwe omroep. De Volkskrant: “Dat komt voor velen als een verrassing en zal achter de schermen tot veel discussie in het Mediapark leiden. De kwestie ligt zo gevoelig dat betrokkenen donderdag niet wilden reageren op het nieuws.”

De NPO houdt het nog steeds bij de volgende verklaring: “We leggen op dit moment de laatste hand aan de programmering en kijken daarbij heel goed naar wat de luisteraars willen. In oktober maken we de definitieve zendtijdindeling bekend.

Ik vind dat het voor de luisteraar erg belangrijk dat de Nieuwsshow, gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij, blijft bestaan“, licht MAX-baas Jan Slagter telefonisch toe tegen de NOS. “Daar wil ik het bij laten.

De Avrotros laat weten dat er nog geen beslissing is genomen.

Toevallig is Avrotros in een zelfde soort omroepconflict verwikkeld. Rob Stenders is bij de omroep opgestapt, omdat hij liever naar BNNVARA wil, maar omdat Avrotros vasthield aan het tijdslot, is Annemieke Schollaardt nu op zijn plek te horen. De Telegraaf meldde gisteren dat Avrotros het tijdslot alsnog kwijtraakt en verliest aan BNNVARA/Stenders.

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (31 augustus)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (31 augustus)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (1 september)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)
‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’ (4 september)
‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’ (13 september)

Foto: Avrotros/Nico Kroon

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen