KRO-NCRV wil NPO voor rechter slepen om Stasse-exit

Geplaatst op wo 04 okt 2017 om 8:45

Het is weer gezellig in Hilversum. Na het juridische dreigement van de Avrotros om Radio 1’s Nieuwsshow, krijgt de NPO nu een juridisch dreigement van de KRO-NCRV te verwerken. Die omroep is woest over het voornemen om Stefan Stasse weg te bonjouren bij Radio 2. Dat is vandaag te lezen in het AD. Het lijkt erop dat De Staat van Stasse (20 tot 22 uur) van de radio wordt gehaald. “Wij steunen de luisteraars die hier kwaad over zijn“, zegt KRO-NCRV-mediadirecteur Jochem de Jong.

De Jong is woest op de NPO. “Wij vinden het plan om De Staat van Stasse weg te halen van NPO Radio 2 absoluut niet in het belang van de luisteraar“, zegt hij. “Het verdwijnen is voor ons onacceptabel en niet aan de orde. Als dit voornemen wordt doorgezet, zullen wij juridische stappen overwegen om dit te voorkomen.

Zelf begrijpt Stasse er niets van. “Als nou werd gezegd: ‘Beste Stefan, we moeten verjongen en gezien je leeftijd…’ Of: ‘Je muziekkeuze slaat niet meer aan bij de luisteraar…’ Maar ik heb van de NPO nog altijd geen enkel inhoudelijk argument gehoord waarom ik weg moet. En die zijn er ook niet.

De luistercijfers van Stasse zijn uitstekend, maar er is iets anders aan de hand. Door omroeppolitiek verloor Rob Stenders onlangs zijn middagshow op NPO Radio 2 en hij werd opgevolgd door Annemieke Schollaardt. Door de aanhoudende kritiek komt de NPO terug op zijn besluit en krijgt Stenders in januari zijn middagshow weer terug. Daardoor zou Schollaardt doorschuiven naar de avond, naar de plek van Stasse.

Stasse: “Stenders maakte met Platenbonanza het beste muziekprogramma van de Nederlandse radio. Toen ik hoorde dat hij niet terugkeerde, heb ik zelfs gehuild. Zo erg vond ik dat! Ik kon niet vermoeden dat het uiteindelijk ook voor mij gevolgen zou hebben.

En hoe reageert de NPO? “Bij het maken van een nieuwe programmering moeten keuzes worden gemaakt. Er zijn dus elk jaar mensen teleurgesteld en daar hebben we alle begrip voor. Voor ons staat voorop dat we onze luisteraars zo goed mogelijk bedienen.’’

Al met al kan de advocaat van Shula Rijxman zijn borst dus natmaken. Binnenkort maakt de NPO de nieuwe radioplannen bekend en zal blijken hoe het omroepgevecht verdergaat.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot
22 Reacties op “KRO-NCRV wil NPO voor rechter slepen om Stasse-exit”


 1. OmTeGieren

  Alleen omdat de AVRO per se een vrouw op prime time wilde doordrukken

 2. Senna S

  Nee hoor, alleen maar omdat Rob Stenders en zijn manager dachten slim te zijn door AvroTros, BNN-VARA en Veronica tegen elkaar uit te spelen. Met dit bloedbad tot gevolg.

 3. Mediaprak

  Stasse past eigenlijk niet meer op het ‘verjongde’ Radio2. Voor 45 plussers blijft dan alleen Radio5 over. Een DAB+ radio aanschaffen dus.

 4. piet

  Mediaprak allemaal gezeur van jou.

 5. J

  Allemaal veroorzaakt door dat irritante wijsneuzerige ettertje van een Stenders…..

 6. Lubbert

  Stasse is de beste dj van Radio 2 (oke, samen met Ekdom). De rest hangt de popie-jopie uit/heeft een midlifecrisis: Bart Arends, Staverman, Ruud de Wild.

 7. E

  Als iemand popie-jopie is, dan is dat Ekdom wel…

 8. Vincent

  Heeft niks met doordrukken van een vrouw te maken, alles met pubergedrag van een vijftigplusser. Pubergedrag? Wat heet, huilende baby die zijn zin niet kreeg. En die naar het zich laat aanzien alsnog wordt beloond. Heb Stenders als radiomaker hoog zitten maar zelf weggaan bij AvroTros en dan moeilijk gaan doen omdat je niet hetzelfde kan blijven doen is natuurlijk te zot voor woorden. Als ik van basn verander mag ik ook niet in de auto van de zaak van mijn vorige baas blijven rijden. En dan nu de Staat van Stasse weg omdat er door dat gedoe met Stenders weer moet worden geschoven? Verdorie! Stefan Stasse is zelfs de stem van Radio 2!

 9. critikast

  Stasse die huilt omdat Stenders verdwijnt! Gelooft hij dat zelf? Je bent te oud Stassen, misschien kopje koffie drinken bij Jan Slagter?

 10. Sjaak

  Wordt wel tijd voor een ander programma hoor, gezeik van Stasse is nooit leuk geweest, domme man.

 11. OmTeGieren

  Stenders was beloofd dat hij kon blijven dus hij is genaaid. Zelf vind ik zowel Annemiek met haar festival en concert gezeik en Stasses zeiktoontje niets. Haal Van Inkel maar naar 2

 12. Ron

  Snap Radio 2 wel, hij past daar ook niet meer. Veel beter bij Radio 5.

 13. valerie

  Nou is er eens een goed radioprogramma krijg je weer dit gezeik. Diep en diep triest.

 14. Teun

  Lijkt mij nu echt het moment dat Jurre Bosman (hoofd radio NPO) zelf door moet hebben dat hij het daar niet helemaal meer onder controle heeft, of beter gezegd volledig uit de hand heeft laten lopen. Wat mij betreft stapt hij per direct nog op. Zou beter zijn voor de publieke radiozenders, maar ik weet ook dat daarbij de problemen waarschijnlijk nog lang niet opgelost zullen zijn.

 15. Freddie

  De leiding van de NPO met jurre Bosman voorop , heeft zitten tukken…ineens hadden ze een DJ te veel…. Hoe STOM kun je zijn….

 16. aammehoela

  Mocht het allemaal doorgaan zou Stasse naar radio 5 moeten. Maar dan komt de volgende rel. Immers dan moet er bij radio 5 weer iemand verdwijnen.

 17. PH

  Mannen als Stasse, Stenders hebben we hard nodig op onze favoriete zender! Zenderbaasjes als Jurre Bosman zijn we liever kwijt als rijk, Die Bosman heeft al laten zien hoe je een station volledig onderuit haalt. Heel snel iemand met verstand op die plek voor het te laat is!

 18. Max

  Stasse in de avond is leuk! Net zoals Stenders in de middag! Radio 2 wil zijn luisteraars kwijt zeker???

 19. Fredco

  Schollaardt: oprotten.
  Stenders: onmiddelijk terug naar de middag.
  Stasse: gewoon blijven.

  Problem solved. I rest my case.

 20. Kees-Jan

  EEns met FREDCO

 21. OmTeGieren

  @aanmehoela: Henk Mouwe wordt ontslagen

 22. Sandra

  Henk Mouwe heeft zweren op zijn pik.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.